top of page

Daith piercing migrén ellen: Így fejti ki hatását

A daith és a migrén piercing nagyjából egy lapon említhető, azonban a pontos helyük mindkettőnek máshol található. A daith piercinget talán kevesebben ismerik, pedig szorongáscsökkentő hatása sokak számára hasznos lehet.

Ha érdekel, mi az a daith piercing, milyen esetekben segíthet és hogyan hat, akkor ez a cikkem neked szól! Megtudhatod továbbá azt is, hogy melyik fülbe érdemes daith piercinget csináltatni, hogy milyen esetekben nem ajánlott, valamint az ápolásáról is összefoglaltam neked néhány fontos tudnivalót.


Mi a daith piercing?

A daith piercinget könnyű összekeverni a migrén piercinggel. Míg utóbbi a tragusban található, előbbit a fül belső redőjébe szúrják. Ahogyan a migrén piercing, a daith is divatékszerként indult, és a nyugati világban csak később kezdtek el kutatásokat végezni, miután megfigyelték a pozitív hatásait.


Milyen esetekben segíthet?

A daith piercing segíthet szorongás esetén, illetve az ebből adódó migrénes panaszokat is enyhítheti.


daith piercing fejfájás ellen

Hogyan hat a daith piercing migrén ellen?

Akárcsak a legtöbb közérzetjavító testékszer (pl.: migrén, shenmen piercing) a daith piercing is a Hagyományos Kínai Orvosláson (HKO) alapul, és alapja az akupunktúra. A fülben speciális pontok találhatók, amelyek összefüggenek a meridiánokkal (energiacsatornákkal), és ezek ingerlésével a hozzájuk kapcsolódó szervekre hathatunk. Míg az akupunktúra során ez az inger rövid ideig tart egy kicsi, vékony tű segítségével, addig a piercing állandó kontaktot hoz létre ezekkel a területekkel.


A daith piercing a vagust (X. agyideget) tartja nyomás alatt, ezáltal:

 • oldódhat a fájdalom

 • csökkenhet a szorongás

 • javulhat a közérzet


Egyelőre még nincs kifejezett kutatási bizonyíték a daith piercingre, azonban a migrén piercing hatását az alábbi kutatással már bizonyították:


A London Migraine Clinic által végzett kutatásban migrénnel küzdő egyéneket vizsgáltak, akik daith piercinget kaptak.


A kutatás eredményei a következők:

·a résztvevők 75%-a állítja, hogy a piercing behelyezését követően a fejfájásuk jelentős mértékben enyhül vagy teljesen elmúlt

·a piercinget használók 82%-a teljesen elégedett

·mindössze 11%-uk számolt be arról, hogy nem észlelt jelentős változást a szúrást követően


A kutatást végző orvosok, Dr Chris Blatchley és Arnold Wilkins professzor szerint ez az eljárás kevésbé terheli meg a szervezetet, mint az állandó gyógyszerek alkalmazása, valamint ha megfelelő szakember végzi a szúrást, akkor a pozitív eredmény akár ennél is magasabb arányú lehet.


Számít, hogy melyik fülbe kerül a daith piercing?

A shenmen piercinggel ellentétben, a daith piercingnél számít, hogy melyik oldali fülbe szúrják, ha szorongásból adódó migrénes panaszokról van szó. Csak úgy, mint a migrén piercingnél, arra az oldalra kerül a daith piercing, ahol a fejfájás legtöbbször lokalizálódik.

Abban az esetben, ha a szorongás oldása a cél, mindegy, melyik fülbe kerül a daith piercing.


Milyen esetekben nem ajánlott a daith piercing?

Egyelőre nincs hivatalos kontraindikációja a daith piercingnek, azonban néhány szakember szerint, az alábbi krónikus betegségek esetén érdemes fontolóra venni, hogy biztosan szúratunk-e közérzetjavító testékszert:

· cukorbetegség

· autoimmun problémák

· hemophilia

· vérhígító gyógyszer rendszeres alkalmazása


Mire figyeljek daith piercing esetén?

Akárcsak migrén piercing esetén, daith esetén is gyógyulási idő 8-12 hét, mivel porcszövetről van szó.


Addig is vannak bizonyos ápolási teendők, amelyeket a piercing gyógyulási ideje alatt be kell tartanod. Ezek a következők:

 • Használj napi 2x (reggel és este) sóoldatot a migrén ápolása céljából.

 • Napközben érdemes 2-3 óránként befújni Octanisepttel.


A piercinget 10 napig tilos mozgatni, ezt követően azonban érdemes napi 1x átmozgatni, amelyet az esti tisztításnál ajánlott megtenni.

 1. Ne tapogasd vagy piszkáld az ékszer és a seb környékét.

 2. Ne használj alkoholos tisztítást.

 3. Kerüld a füled áztatását kádban, uszodában.

 4. Kerüld a szoláriumot, szaunát, erős napsütést.

 5. Ügyelj rá, hogy ne jusson kozmetikum a fül környékére.

 6. A teljes gyógyulás előtt semmiképp ne cseréld ki az ékszert egy másikra! Mindenképp várd meg, amíg a seb begyógyul.
Szeretnéd kipróbálni a daith piercinget és megbízható, tapasztalt szakembert keresel? Olvasd el a Medical Piercing honlapján található véleményeket, majd online naptárunkon keresztül jelentkezz be!9 megtekintés0 hozzászólás

Akár már holnap várunk!

Csak válaszd ki a Medical Piercing csapatából, aki szimpatikus és azonnal tudsz hozzá időpontot foglalni, bármelyik piercing kezelésre!

bottom of page