top of page

Shenmen piercing kezelés garanciával akár már holnap!

Professzionális Shenmen piercing kezeléssel várlak 13. kerületi szalonomban, az Újpesti rakpart 7. szám alatt. Foglalj időpontot 1 perc alatt a gombra kattintva!

shenmen-piercing-kovacs-gabi.jpg

A Shenmen- és Migrén piercing közérzet javító divatékszer, amely a fülbe helyezve egy speciális pontot stimulálva fejti ki hatását. Nem minősül orvosi gyógymódnak, hatása a vendégek tapasztalatain alapszik.

Kovács Gabriella

A Medical Piercing alapítója

hatter-1.png

Így segtíthet a Shenmen Piercing

11 éve tartó migréntől szabadított meg. Ekkor határoztam el, hogy másnak is szeretnék segíteni.

Üdvözöllek! Kovács Gabriella vagyok, egészségügyi szakember. Mióta a fiammal megkaptuk Shenmen piercingünket a migrén teljesen eltűnt az életünkből. Azóta már rengeteg embernek mutattam meg ezt a kezelést.

Nézd meg a bemutatkozó videómat arról, hogyan működik a Medical Piercing és milyen panaszok esetén lehet hatásos!

kovacs-gabriella-sztori.jpg

Mikor segíthet a Shenmen Piercing?

A Shenmen piercing az alábbi pszichoszomatikus tünetek enyhítésében segíthet:

 • Fejfájás / Migrén (Migrén Piercinggel kiegészítve)

 • Szorongás / Pánik

 • Stressz

 • Alvászavar

 • Depresszió

 • Fülzúgás

 • Allergia 

A hozzám fordulók 90%-a migrénes tünetekkel jelentkezik és a legnagyobb részüknek már az első pár nap után komolyan enyhül vagy teljesen megszűnnek a tünetei. De a Shenmen piercing a szorongás, depresszió és alvászavar esetén is komoly segítség lehet!

Miért nálam szúrasd Shenmen piercinged?

6 pontban foglaltam össze, hogy ha úgy döntesz, hogy Shenmen- vagy Migrén piercinget szúratsz, akkor miért engem válassz:

Tapasztalat

Hetente 60-80 embernek segítek, akik túlnyomó része már 2-3 hét után enyhülésről vagy teljes migrén mentességről számol be.

Állapotfelmérés

Kezelésem egy részletes állapotfelméréssel kezdődik, annak érdekében, hogy a legmegfelelőbb kiszolgálást tudjam neked nyújtani.

Vendégközpontúság

Nyugodt és modern szalonomban, kultúrált várakozási lehetőséggel és a maximális időt rád szánva várlak.

Időpont 1 percen belül

13. kerületi szalonomba kényelmesen, 1 perc alatt tudsz időpontot foglalni, így várakozás nélkül akár már holnap tudlak fogadni.

Szakértelem

Pontos bemérés, tökéletes fertőtlenítés, steril orvosi ékszerek, illetve 20 éves egészségügyi tapasztalat. Ez a Medical Piercing.

Folyamatos támogatás

A piercing behelyezés után korlátlan ideig számíthatsz rám, így ha kérdésed van, továbbra sem engedem el a kezed. 

Shenmen piercing tudástár

A Shenmen piercinget évszázadok óta alkalmazzák a Hagyományos Kínai Orvoslásban. Nem csak fejfájás és különböző fájdalmak esetén, hanem depresszió, szorongás és függőség esetén is bevethető, kiegészítő terápiáról van szó.

 

A Shenmen szó jelentése „Isteni kapu”, amely már önmagában is igen beszédes. Mivel a fülben található Shanmen pont kapcsolatban áll a bolygóideggel, ezért számos pozitív hatása ismert.

 

A Shenmen piercing behelyezése nem jár komoly fájdalommal, egy rovarcsípés-szerű kellemetlenséget érezhetsz, amely csak egy átmeneti pillanatig tart. A behelyezését követő jelentős, pozitív változások azonban gyorsan feledtetik a szúrás élményét.

Az alábbi fejezetekben összegyűjtöttem a migrén (daith) piercinggel kapcsolatos leggyakoribb kérdéseket, és megválaszoltam azokat, így migrén piercing kisokosomból most mindent megtudhatsz!

1. Mi az a Shenmen piercing? 

 

A Hagyományos Kínai Orvoslásból ismert 5 fő akupunktúrás (NADA) pont - amelyek a fül területén találhatóak – közül talán a legismertebb a ShenMen pont. Ez a pont különösen fontos, ugyanis szenvedélybetegségek, álmatlanság, ingerlékenység, memóriazavarok kezelésére használják már több mint 2500 év óta Kínában.

Magyarországon 1985-től kezdett elterjedni, miután Dr. Eőry Ajándok meghívott egy amerikai pszichiátert, Dr. Michael Smith-t, aki hazájában eredményesen kezelt kábítószer- és alkoholfüggőket ennek a pontnak az akkupunktúrás terápiájával.

A fül akkupunktúra azon megfigyelésen alapul, hogy a szervek elváltozásai a fül egyes területein fájdalmat generálhatnak. A módszer lényege tehát, hogy ezeknek a bizonyos pontoknak a nyomásával/átszúrásával, reflexes úton stimulálják a hozzájuk tartozó belső szervet.

2. Shenmen piercing helye: Pontosan hova szúrják?

 

A keleti orvoslásban meghatározott 5 NADA pont együttes ingerlése hozzájárul a szervezet egyensúlyának fenntartásához, illetve a gyógyulási folyamatokhoz.

Az 5 NADA pont:

 • Szimpatikus

 • Shenmen

 • Vese

 • Lép

 • Tüdők (az illusztráción két részre osztják ezt a területet, felső és alsó tüdőfélre)

 

 

 

 

 

 

 

 

A Szimpatikus és Shenmen pont átszúrásával egy nyugodt, relaxált állapot érhető el, míg a Vese, Lép és a Tüdő pontok ingerlésével a yin energiák mozgósítása a cél, amelynek köszönhetően fokozódik a méregtelenítés, és helyreáll a belső áramlás.

Mind az 5 pont könnyen lokalizálható a külső fül területén, a Shenmen pont pedig a fülkagyló legfelső szegmensében található.

3. A Shenmen piercing hatásai / vélemények

A fülben található Shenmen pont egy ún. mesterpont ami azt jelenti, hogy ingerlése a teljes szervezetet érintő hatással bírhat. Legelőször addiktív betegségek esetén használták sikeresen ennek a pontnak a stimulálását, majd fokozatosan jöttek rá Európában is, hogy a Shenmen pont a belső szerveink funkcióinak javításán keresztül az egész szervezet öngyógyító folyamataira is jó hatással van. Éppen ezért többféle panasz kezelésére, (főleg kiegészítő kezelésére) is sikeresen alkalmazták.

A hozzám fordulóknak nagyon sokat segít a Shenmen piercing a fejfájás, magas vérnyomás, alvási problémák, depresszió és még egyéb más tünetek esetében, amit a következő bekezdésben bővebben is kifejtek.

Természetesen nem állítom azt, hogy a Shenmen piercing egy csodaszer, ami minden fájdalmadra megoldás lesz. Viszont egy sok esetben működő, hatásos alternatív gyógymód, amely segít a vegetatív idegrendszer egyensúlyát megteremtni, ezáltal nyugodtabb és kiegyensúlyozottabb lehetsz tőle a mindennapokban.

Ezért is hívják a Shenmen piercinget közérzet javító ékszernek, mert:

 • Enyhítheti a szorongást, frusztrációt, súlyosabb esetekben képes mérsékelni a depressziót is

 • Harmonizálja a szív energiáit, így azt látm, hogy sok esetben a vérnyomást is képes tartósan stabilizálni

 • Ezen keresztül a fülzúgást is tartósan enyhítheti, vagy teljesen megszüntetheti

 • A nyugodtság sok vendégemet hozzásegítette már egy mélyebb, minőségibb alváshoz is

 • Illetve az idegrendszerre kifejtett hatása, enyhítheti az ellergia tüneteit és a testben előforduló gyulladások csökkenéséhez is hozzájárulhat.

Az, hogy kinél mennyire lesz hatásos, nagy mértékben egyénfüggő. Azt tapasztalom a hozzám fordulóknál, hogy a nagy részük már néhány nap elmúltával pozitív változásról számol be, van akinél több hét is szükséges és persze van olyan is, akinél nem működik. Van olyan eset is, ahol Migrén piercing + Shenmen piercing hozza meg azt a hatást, amire azt mondják, hogy érezhető.

Magyarországon már több ezer olyan eset van, ahol a Shenmen / Migrén mipercing érezhető hatást váltott ki a viselőjükből és én magam is heti szinten kapok visszajelzéseket a vendégeimtől.

Azon túl, hogy a saját magam és nagyfiam fejfájása maradéktalanul megszűnt a Shanmen- / Migrén piercingek viselése óta. Ha tehát bizonytalan vagy, hogy hatásos lesz-e neked vagy sem, akkor azt tudom neked tanácsolni, hogy tegyél egy próbát!

A Shenmen piercing mindenképpen jóhatással lesz az idegrendszeredre, így csak nyerhetsz vele. Foglalj egy időpontot hozzám a XIII. ker Újpesti rakpart 7. szám alá (A Jászaitól 5 perc gyalog) és adj egy esélyt a jobb közérzetnek!

4. Milyen panaszok enyhítésére lehet alkalmas a Shenmen piercing?

Az alábbiakban összegyűjtöttem neked a leggyakoribb problémákat, amelyek esetén a Shenmen piercing bevethető.

a) Shenmen piercing depresszió ellen

 

A Shenmen egy olyan mesterpontnak számít, amely energetikailag kifejezetten aktív, tehát ingerlésével csökkenthető a stressz, a szorongás és a depresszió.

 

Egyes akupunktúrás szakemberek a Shenment a legnyugtatóbb fülpontnak nevezik, és minden kezelés esetén használják.

 

Egy 2022 januárjában publikált kutatásban a Shenmen és a Sanyinjiao pontok elektropunktúrás kezelését vizsgálták. A kilencven, álmatlanságban és depresszióban szenvedő jelentkezőt 3 csoportra osztották:

 • egy Shenmen (30 fő)

 • egy Sanyinjiao (30 fő)

 • és egy kombinált csoportra (30 fő)

A résztvevőket naponta 30 percen keresztül kezelték elektropunktúrával, és csak azt a pontot, amelyik csoportba tartoztak. A kutatás 2x5 napig tartott, tehát a páciensek 5 napig folyamatosan kapták a kezeléseket, majd néhány nap szünet után újabb 5 nap következett.

A kezelés előtt és után felmérték az insomnia (álmatlanság) súlyossági indexet (ISI), az szorongásos skála (SAS) értékét, és a depresszió skála (SDS) pontszámait, továbbá mérték a dopamin (DA) és a noradrenalin (NE) szérum tartalmát a vérben.

Az eredmények alapján kimutatták, hogy mindhárom skála eredménye csökkent a kezelések végeztével mindhárom csoportban, azonban a szorongás és a depresszió enyhítésében a Shenmen pont ingerlése játszott kiemelkedő szerepet.

forrás: https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/35025151/

b) Migrén és fejfájások (cluster, migrén, tenziós, hipertenziós, vestibularis, frontérzékeny)

 

A shenmen piercingekről köztudott, hogy a szorongás és a depresszió enyhítésén túl, jelentős mértékben csökkenti a migrénnel járó fájdalmat. Azonban nincs elegendő orvosi kutatás arra vonatkozóan, hogy a shenmen piercing enyhíti a migrénes és más, fejfájásos panaszokat, de egyre több páciens veszi észre, hogy a Shenmen piercing behelyezését követően jelentős mértékben csökkentek a fájdalmai és a fejfájásos rohamok intenzitása, illetve gyakorisága.

Az akupresszúrás és az egészségügyi szakemberek úgy vélik, hogy a shenmen piercing helyéről származó nyomás állandó stimulációt fejt ki a vagus idegre. A vagus ideg (X.), a 12 fő agyideg közül a leghosszabb, amely a fejtől egészen a vastagbélig behálózza a testet. Ennek a fő idegi kapcsolatnak köszönhetően lehet terápiás a shenmen pont.

A Frontiers in Neurology 2017-ben publikált egy esetet, amelyben egy 54 éves férfi történetét mutatták be, aki krónikus migrénes rohamokkal küzdött. A páciensnél szinte az összes gyógyszeres terápiát alkalmazták már, tünetei azonban továbbra sem enyhültek. A férfi ez után került be a Frontiers által készített vizsgálatba, amely során rendszeres fülakupunktúrát végeztek mindkét fülén. A kezeléseket követően kevésbé volt szüksége fájdalomcsillapítókra és körülbelül havonta négyszer, csak a legkisebb dózisban alkalmazta az enyhe hatóanyagú tablettát.

forrás: https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC5711775/

c) Shenmen piercing hatása függőség/leszokás esetén

Ma már több, mint 2000 speciális, a leszoktatást segítő programban alkalmazzák az 5 NADA pont - köztük a shenmen pont kezelését is - világszerte. Leggyakrabban a dohányzásról való leszokásban lehet nagy segítség, ugyanis a shenmen piercing folyamatosan ingerli az „Isteni kapuként” is emlegetett fő pontot, amely nyugtatja az elmét, és csökkenti a szorongást. Ezek a hatások együttesen járulnak hozzá, hogy ritkább esetben érezze azt, hogy stresszes helyzetekben csak a nikotin lehet a megnyugtató forrás.

d) Shenmen piercing alvászavar álmatlanság javítására

Mivel a shenmen pont ingerlésével egy nyugodt, relaxált állapot érhető el, ezért az alvási zavarokban kifejezetten hatékony lehet a Shenmen piercing behelyezése erre a területre.

Az alvászavart és az álmatlanságot már ősidők óta kezelik akupunktúrával Kínában, és a páciensek beszámolója alapján, elmondható, hogy a shenmen piercing behelyezését követően jelentős mértékben javul az alvás minősége, a nyugodtabb állapotnak köszönhetően az alvás első ciklusa hamarabb bekövetkezik, és mélyebb alvási fázisok érhetőek el. 

​​

e) Shenmen piercing és allergia

Az allergiás rhinitis (nátha) globális probléma, és a világ népességének körülbelül 10-40%-át érinti. Egyre több kutatás igazolja, hogy a fülpontok kezelésével, illetve a shenmen pont átszúrásával, és Shenmen piercing behelyezésével az allergiás orr és szemtünetek csökkenthetőek.

Egy átfogó, egészségügyi adatbázisokban végzett kutatásban az allergiás páciensek kezelési módszereit és azok sikerességét mérték fel, hogy feltárhassák a fül akupresszúra hatásait.

Összesen 11 vizsgálatot vontak be az elemzésbe, amelyek résztvevőszáma 1094 fő volt.

 

A kontrollcsoport felállítása után összevetették a fülakupresszúrát követő allergiás tüneteket és azt találták, hogy a tüsszögés, az orrfolyás és a szemtünetek jelentős mértékben csökkentek.

 

forrás: https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC8110385/

f) Shenmen piercing szédülés ellen

A csuklónál lévő és a fülben található Shenmen pont bizonyos esetekben csökkentheti a szédüléses tünetek előfordulását, főleg akkor, ha azok magas vérnyomás-, vagy pánikbetegség tünetei miatt alakultak ki.

g) Segít a Shenmen piercing fogyásban?

Fogyás serkentés esetén a többi  NADA pont a Shenmen ingerlésével kiegészítve hatásos támogató segítség lehet fogyásban.

h) Shenmen piercing adhd / figyelemzavar esetén?

Az ADHD egyre több embert érintő szindróma, amely az elmúlt évtizedben a pszichiátriai betegségek sorában került definiálásra.

Bizonyos kutatásokban, például a Medical Acupuncture 2020-as vizsgálatában a fő akupunktúrás pontok (közöttük a fül shenmen pont is) ingerlésének hatásait vizsgálták három páciensen: egy 65 éves hölgyet, egy 25 éves egyetemista diákot és egy 12 éves fiút vontak be a kutatásba.

 

Mindhárom esetben az akupunktúrás kezelések jelentős mértékű javulást hoztak a figyelemzavarban. 

forrás: https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC7041317/

i) Hatásos a Shenmen piercing fülzúgásra?

 

A Medical Acupuncture által végzett 2009-es kutatásban a fülakupresszúra fülzúgásra gyakorolt hatásait vizsgálták. Az eredmények alapján a fülzúgás csökkent a fül akupresszúrás pontok nyomásával (köztük a shenmen ponttal), én pedig saját vendégeimen azt figyeltem meg, hogy a Shenmen + Migrén piercing a legtöbb esetben akkor csökkenti a fülzúgást, ha annak migrénes fejfájásból, vagy magas vérnyomásból adódó oka van.

forrás: https://www.liebertpub.com/doi/pdf/10.1089/acu.2009.0662

 

j) Shenmen piercing: Enyhíti a szorongást?

 

A shenmen pont ingerlése igazoltan nyugtató hatással van az egész szervezetre, és a depresszió mellett a szorongást is jelentős mértékben enyhítheti.

k) Shenmen piercing: pánikbetegség esetén mit várhatok?

 

Bár nem bizonyított tény, de ha a Shenmen piercing nyugtató, pulzuscsökkentő hatásait tekintjük, a pánikrohamok intenzitása és száma is csökkenhet, ha bekerült a piercing. Erre is több pozitív visszajelzés érkezett már vendégeinktől.

l) A Shenmen piercing stresszoldó hatása

A Vagus ideg (X.agyideg/bolgyóideg) és a shenmen pont kapcsolata miatt a teljes szervezetre kiterjedhet a Shenmen piercing stresszoldó hatása.

Egy 2013-as tanulmányban vastagbél eltávolító műtét utáni felépülés során vizsgálták a fülakupresszúra hatásait. Azt találták, hogy a shenmen pont nyomása csökkentheti a stresszt és az izgatottságot, azáltal, hogy a pulzusszámát alacsonyan, és nyugodt ütemben tartja.

forrás: https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3687596/

m) Shenmen piercinggel ízületi fájdalmak ellen?

 

A fájdalom enyhítésében, így az ízületi panaszok esetén is segíthet a shenmen piercing. A nyugodtabb közérzet biztosítása, és a pulzus csökkentése jelentős mértékben hat a fájdalomérzékelésre, ezáltal a kellemetlen érzet hamarabb elillanhat.

Egy 2022-es kutatásban a fülakupresszúra hatásait vizsgálták térdfájdalommal küzdő pácienseken. A vizsgálat eredményei kimutatták, hogy a fülakupresszúrás kezelésen átesett csoportban jelentős mértékben csökkent a fájdalom a kontrollcsoport értékeihez képest.

forrás: https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/34463759/

n) Hatásos a Shenmen piercing cukorbetegség kezelésében?

Szintén a többi 5 NADA pont ingerlésével együtt lehet pozitív hatása a cukorbetegségre.

o) Mit okoz a Shenmen piercing vérnyomásproblémákra?

A shenmen pont a szívvel is kapcsolatban áll a bolygóidegen keresztül. Mivel ingerlése lassíthatja a szívverést, ezáltal (a gyógyszeres terápiát kiegészítve) pozitív hatással lehet vérnyomásproblémák esetén is. 

Az American Journal for Chinese Medicine 2009-es tanulmányában a stroke után tapasztalt álmatlanságot vizsgálták, és összefüggést találtak a shenmen pont nyomása és a pulzusszám között, ami arra utal, hogy a shenmen pont akupunktúrája csökkentheti a pulzusszámot és pozitív hatással lehet az alvás minőségére.

forrás: https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/19938212/

5. Shenmen piercing behelyezése: így történik

 

A Medical Piercingnél a szalonba érkezve először is egy állapotfelmérést végzünk a Shenmen piercing behelyezése előtt. Megvizsgáljuk a fül állapotát, beszélgetünk a panaszaidról és felvesszük a kórelőzményeket is.

 

Ezt követően egy speciális bem&