top of page

Migrén piercing behelyezés, garanciával akár már holnap!

Professzionális Migrén piercing kezeléssel várlak 13. kerületi szalonomban, az Újpesti rakpart 7. szám alatt. Foglalj időpontot 1 perc alatt a gombra kattintva!

migren-piercing-kovacs-gabi.jpg

A Shenmen- és Migrén piercing közérzet javító divatékszer, amely a fülbe helyezve egy speciális pontot stimulálva fejti ki hatását. Nem minősül orvosi gyógymódnak, hatása a vendégek tapasztalatain alapszik.

Kovács Gabriella

A Medical Piercing alapítója

hatter-1.png

Így működik a Migrén Piercing

11 éve tartó migréntől szabadított meg. Ekkor határoztam el, hogy másnak is szeretnék segíteni.

Üdvözöllek! Kovács Gabriella vagyok, egészségügyi szakember. Mióta a fiammal megkaptuk Shenmen piercingünket a migrén teljesen eltűnt az életünkből. Azóta már rengeteg embernek mutattam meg ezt a kezelést.

Nézd meg a bemutatkozó videómat arról, hogyan működik a Medical Piercing és milyen panaszok esetén lehet hatásos!

kovacs-gabriella-sztori.jpg

Milyen panaszokon segíthet a Migrén Piercing?

A Migrén piercing az ún. elsődleges fejfájások esetén a leghatékonyabb, azaz ahol nincsen a háttérben mögöttes betegség.

 

Az ilyen panaszokkal hozzám fordulók legnagyobb részénél, már az első pár nap mérséklődnek, vagy teljesen megszűnnek a fájdalmak. Magyarországon már több tízezer ember visel Migrén Piercinget.

Miért nálam szúrasd Migrén piercinged?

6 pontban foglaltam össze, hogy ha úgy döntesz, hogy Shenmen- vagy Migrén piercinget szúratsz, akkor miért engem válassz:

Tapasztalat

Hetente 60-80 embernek segítek, akik túlnyomó része már 2-3 hét után enyhülésről vagy teljes migrén mentességről számol be.

Állapotfelmérés

Kezelésem egy részletes állapotfelméréssel kezdődik, annak érdekében, hogy a legmegfelelőbb kiszolgálást tudjam neked nyújtani.

Vendégközpontúság

Nyugodt és modern szalonomban, kultúrált várakozási lehetőséggel és a maximális időt rád szánva várlak.

Időpont 1 percen belül

13. kerületi szalonomba kényelmesen, 1 perc alatt tudsz időpontot foglalni, így várakozás nélkül akár már holnap tudlak fogadni.

Szakértelem

Pontos bemérés, tökéletes fertőtlenítés, steril orvosi ékszerek, illetve 20 éves egészségügyi tapasztalat. Ez a Medical Piercing.

Folyamatos támogatás

A piercing behelyezés után korlátlan ideig számíthatsz rám, így ha kérdésed van, továbbra sem engedem el a kezed. 

Migrén piercing

A migrén piercing vagy másik nevén Daith piercing, a fülben elhelyezkedő olyan akupunktúrás pontba kerül beszúrásra, amely ingerlése fájdalomcsillapító és relaxáló hatással lehet az egész szervezetre.

A nyugati világban először az 1990-es években divatékszerként használt migrén piercing hatását csak ezt követően fedezték fel, amikor a viselők között jelentős mértékben csökkentek a fejfájásos panaszok. Ma már kutatások folynak ennek a hatásnak az igazolására, és a London Migraine Clinic is elindított egy komolyabb vizsgálatot ez irányba.

A migrén piercing a nevével ellentétben nem csak migrén esetén, hanem tenziós, cluster, hormonális és frontérzékeny fejfájások esetén is sikeresen alkalmazható. Sok esetben azt tapasztalom, hogy a Shenmen piercinggel együtt érhető el a biztos panaszmentesség, de ez minden esetben egyéni.

Az alábbi fejezetekben összegyűjtöttem a migrén (daith) piercinggel kapcsolatos leggyakoribb kérdéseket, és megválaszoltam azokat, így migrén piercing kisokosomból most mindent megtudhatsz!

1. A Migrén piercing eredete és működése

 

Már az ősi Kínában felismerték, hogy a fül bizonyos pontjainak ingerelése pozitív hatással lehet bizonyos belső folyamatokra. Megfigyelték, hogy egyes pontok a külső fül területén összeköttetésben állnak a szervekkel, és ezeket lejegyezték. Hasonló módon jött létre a talp és a kéz reflexológiája is.

A migrén piercing (angol nevén daith piercing) is ez alapján működik. A szúrás helyén lévő piercing állandó inger alatt tartja a vagusnak is nevezett X. agyideget (más néven bolygóideg), amely fájdalomcsillapító, nyugtató, szorongáscsökkentő hatással van az egész szervezetre.  A migrén piercing tehát nem csak migrén esetén lehet hatásos, hanem egyéb fejfájás esetén is.

A nyugati világban a daith piercinget csak az 1990-es években kezdték el használni, akkor is csak divatként, nem a gyógyhatása miatt. Azonban a használók megfigyelték, hogy kevesebbet vagy egyáltalán nem fáj a fejük a migrén piercing behelyezése óta, és a szorongásuk is csökkent. Ekkor kezdték el vizsgálni a szervezetre gyakorolt hatását.

 

A London Migraine Clinic által végzett kutatásban migrénnel küzdő egyéneket vizsgáltak, akik daith / migrén piercinget kaptak. A kutatás eredményei a következők:

 • a résztvevők 75%-a állítja, hogy a migrén piercing behelyezését követően a fejfájásuk jelentős mértékben enyhül vagy teljesen elmúlt

 • a migrén piercinget használók 82%-a teljesen elégedett

 • mindössze 11%-uk számolt be arról, hogy nem észlelt jelentős változást a szúrást követően

A kutatást végző orvosok, Dr Chris Blatchley és Arnold Wilkins professzor szerint ez az eljárás kevésbé terheli meg a szervezetet, mint az állandó gyógyszerek alkalmazása, illetve ha megfelelő szakember végzi a szúrást, akkor a pozitív eredmény akár ennél is magasabb arányú lehet.

A kutatás eredményei elérhetőek ide kattintva: https://www.london-migraine-clinic.co.uk/wp-content/uploads/2017/10/Daith-Survey-Report-Version-2-EV1-24-10-17.pdf

2. Migrén piercing helye: Pontosan hova szúrják?

 

A migrén piercinget a hallójárat fölötti redőbe szúrják (lásd a képen), amely igen nagy pontosságot és precizitást igényel, ugyanis egy nehezen elérhető, kanyargós porcdarabról van szó.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


A Medical Piercing-nél gépi bemérést alkalmazunk a pont precíz megtalálásához, így mindennemű véletlenségi faktort ki tudunk zárni a folyamatból és a migrén piercing hatásfokát maximalizálni tudjuk.

3. A migrén piercing hatásai. 

 

Ahogyan a fenti 2017-ben publikált amerikai kutatás eredményeiből látszik, a migrén piercinget kapott alanyok 75%-ánál részlegesen vagy teljesen elmúlt a fejfájás.

Magyaroszágon jelenleg több tízezer főre tehetjük azon emberek számát, akik jelentős vagy teljes javulást értek el a migrén piercing által.

Jómagam azt látom - azon túl, hogy mind én mind a fiam teljesen tünetmentesek vagyunk a saját migrén piercingünk beszúrása óta - hogy a vendégeink 95%-ánál hatásos a migrén piercing. Rengeteg pozitív beszámoló érkezik, ezek közül csak néhányat másolok be most ide:

"Boldog vagyok, hogy végül hosszú idő után a migrén piercing mellett döntöttem. Nem bántam meg! Gabi keze pedig tűpontos és magabiztos! Köszönöm, nagyon hálás vagyok! u.i.: az, hogy még 2 héttel később is megkérdeztétek hogy vagyok, elképesztően jólesett!"

"A gyerekem állandó fejfájással küzdött (és vele együtt mi is küzdöttünk), majd egy barátnőm ajánlotta a migrén piercinget. Nem tudtam, hogy 13 éveseknek is lehet, de a sok gyógyszer miatt végül mi is beleegyeztünk. Gabi megnyugtató és kedves volt, és hiába stresszelte túl a lányom a dolgot, mégis egy pozitív élménynek marad meg számára. Pláne, hogy azóta nem kell hetente fejfájás miatt az ágyat nyomnia, hanem mehet bandázni a barátokkal!"

"Először migrén piercinget kaptam, de valahogy nem hozta meg a várt eredményt. Visszamentem a Medical Piercinghez, és akkor javasolták a Shenment is. Belementem, mert már nem akartam több gyógyszert beszedni. Mondhatom, abszolút nem bántam meg! Hálás vagyok, hogy nem adtam fel, Gabinak pedig köszönöm a türelmet! Én csak ajánlani tudom, főleg a kettőt együtt!"

"Felesleges gyógyszert szedni, minél hamarabb csináltasd meg a migrén piercinget (a Shenmennel együtt). Biztos lehetsz a hatásában!"

A migrén piercing vagy akkupresszúrás piercing hatását a jelen nyugati orvostudomány nem ismeri el, pedig a kínai orvoslásban az alapját már 2500 éve használják. 100%-os garancia valóban nincsen rá, mint ahogyan szinte semmilyen gyógymódra sincsen, még egy hétköznapi aszpirinre sem.

Viszont a nagy számú magyar- és nemzetközi pozitív tapasztalat mellett nem lehet elmenni. Naponta kezelek pácienseket, akik bejelentkeznek hozzám és végigkísérem őket hetekkel, hónapokkal a beszúrás utáni időszakban is.

95% esetében drasztikusan javul vagy teljesen elmúlik a fejfájás, és az aki elsőre nem tapasztal ilyen erős hatást, annak Shenmen piercinggel kiegészítve újabb javulás érhető el. 

Nem egy esetben évek óta tartó krónikus migréntől szabadulnak meg a vendégeim és azonnal ajánlják a hozzátartozóiknak is.

Én a Medical Piercingnél 100%-ban hiszek a migrén piercing működésében, másképpen nem is tudnám hitelesen képviselni és nem tudnám minden nap a hozzám fordulóknak behelyezni az ékszert.

Ha te még laikus vagy, vagy nem vagy benne biztos, hogy hatásos lesz nálad a migrén piercing, akkor azt javaslom, hogy tegyél egy próbát! Semmit nem veszíthetsz vele, viszont ha hasonlóan hozzám, te is ebbe a 95%-ba tartozol, akkor örökre megszabadulhatsz a kínzó migréntől, ami pokollá teszi a mindennapjaidat.

4. Milyen fejfájás típusok esetén lehet hatásos a migrén piercing?

 

Az alábbiakban összegyűjtöttem Neked a leggyakoribb fejfájás típusokat, amelyek esetén hatásos lehet a migrén piercing. Lássuk ezeket részletesen!

a) Migrénes fejfájás

Gyakori fejfájás típus, amely a nők 17 százalékát, a férfiak 6 százalékát érinti. A migrénre jellemző, hogy csak a fej egyik oldalán (ritka esetben mindkét oldalon) jelentkezik a lüktető, pulzáló fájdalom. A fejfájáshoz társulhat fény-és hangérzékenység, hányinger, hányás.

 

Három típusát különböztetjük meg:

 

1. Migrén, aura nélkül

Mindenféle előjel nélkül a fejfájás szinte csak berobban.

 

2. Migrén aurával

A fejfájási rohamot megelőzi valamilyen tünet (pl.: szikralátás, kar vagy láb zsibbadása).

 

3. Csak az aura, migrén nélkül

Ritka esetben, de előfordulhat, hogy fejfájás nem alakul ki, viszont a migrénre jellemző további tüneteket és az aura jelei jelen vannak.

 

A Frontiers in Neurology 2017-ben publikált egy esetet, amelyben egy 54 éves férfi történetét mutatták be, aki krónikus migrénes rohamokkal küzdött. A páciensnél szinte az összes gyógyszeres terápiát alkalmazták már, tünetei azonban továbbra sem enyhültek. A férfi ez után került be a Frontiers által készített vizsgálatba, amely során rendszeres fülakupunktúrát végeztek mindkét fülén. A kezeléseket követően kevésbé volt szüksége fájdalomcsillapítókra és körülbelül havonta négyszer, csak a legkisebb dózisban alkalmazta az enyhe hatóanyagú tablettát. A kutatás eredményei itt olvashatod: https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC5711775/

A hozzám forduló vendégek 90%-a migrénes fejfájással érkezik és 95%-uknál eddig javulást vagy teljes megszűnést tudtam elérni a migrén piercinggel.

b) Tenziós (vagy hipertenziós) fejfájás

Ez a másik leggyakoribb fejfájás típus, amely szintén leginkább a nőket (80%) érinti. Általában enyhe vagy mérsékelten súlyos fájdalommal jár, és ez a fej bármely részén kialakulhat. Gyakran számolnak be tarkótáji, vagy abroncsszerűen szorító fájdalomról.

A tenziós fejfájás tünetei:

 • tompa/szorító/sajgó fejfájás,

 • a fájdalom időtartama 30 perc – 1 hét (lehet ez folyamatos, vagy időről-időre visszatérő),

 • a fájdalom helye a homlok, a két halántékcsont között,

 • kisugározhat a vállakba,

 • bizonyos esetekben reggel jelentkezik, de akár stressz hatására is kialakulhat,

 • fáradtság,

 • alvászavar,

 • a fejből, nyak, váll nyomásra érzékeny,

 • ingerlékenység,

 • étvágytalanság,

 • koncentrációs zavarok.

Sokan a fájdalom megjelenése előtt feszültnek, éhesnek érzik magukat. A fejfájást fokozhatja a fogcsikorgatás, a fejet ért sérülés és az ízületi problémák.

c) Cluster fejfájás

A cluster fejfájás a nevét a ciklikusan jelentkező fejfájásos rohamokról (cluster periódusok) kapta a nevét. A fájdalom pár percet belül kialakulhat, minden előzetes tünet nélkül. A fájdalom éles, átható vagy égő jellegű, amelyhez jellegzetes szemtünet társul: mintha forró botot szúrtak volna a szembe, vagy az ki akarna esni a szemgödörből. Szintén csak az egyik oldalon alakul ki, és egész életen át csak azon az egy helyen jelentkezik.

További jellemző tünetek cluster fejfájás esetén:

 • a páciens fogja a fejét, esetleg jegeli,

 • nyugtalanság,

 • a fájdalom fekvéskor fokozódik, inkább a mozgás enyhíti,

 • egyedüllét,

 • szempirosság, könnyezés az érintett oldalon,

 • migrénre is jellemző tünetek: fény-és hangérzékenység, émelygés,

 • vegetatív tünetek: orrdugulás, arcpír és duzzanat (az érintett oldalon), izzadt, sápadt bőr, beszűkült pupilla, csüngő szemhéj.

Az utóbbi két tünet a roham után még sokáig jelen lehet, a többi tünet a fejfájással együtt megszűnik.

d) Hormonális fejfájás

A nők 14 százalékánál a havi ciklushoz köthető a fejfájás, amely szintén gyakori jelenség lehet. A hormonháztartással összefüggésben álló fájdalom a várandósság alatt, illetve a menopauzát követően lecsillapodhat. Ebben az esetben az ösztrogénszint hirtelen csökkenése okozza a fejfájást, amely migrénszerű tüneteket produkálhat.

e) Frontérzékeny fejfájás

Főként a melegfront válthat ki fejfájást, amely az időseket, nőket és a gyenge immunrendszerrel élőket érintheti. A hőmérséklet, a szél és a levegő páratartalmának változása negatív hatással lehet a fejfájással, migrénnel küzdő egyéneknél. A melegfront beköszöntével csökkenhet a vérnyomás, miközben a pulzus megemelkedik, emiatt is alakulhat ki fejfájás.

A fejfájás mellett jelentkezhet:

 • alvászavar,

 • ingerlékenység,

 • koncentrációs probléma,

 • levertség,

 • figyelmetlenség,

 • lassú reflexek.

A migrén piercing - esetenként kiegészítve egy Shenmen piercinggel - az összes itt felsorolt fejfájások esetén hatékony lehet.

​​

5. Mikor nem lehet hatásos a migrén piercing?

 

​Egy rosszul beszúrt migrén piercing nem tudja elérni a várt hatást, ugyanis nem a megfelelő pontba helyezték. Ez abban az esetben fordulhat elő, ha az, aki a szúrást végzi, nem rendelkezik megfelelő tapasztalattal, és már a bemérés is pontatlanul, esetleg eszköz nélkül történik.

 

Megfigyelhető továbbá, hogy bizonyos pácienseknél nem elég csak a migrén piercing, szükség lehet a Shenmen piercingre is, amely szintén fájdalomcsillapító, emellett oldja a szorongást és a depressziót és hatással lehet a szívműködésre is.

Az esetek egy nagyon kis százalékában pedig (5% alatti) a migrén piercing csak nagyon alacsony hatást fejti ki, vagy egyáltalán nem segít. 

6. Migrén piercing gyermekeknek? Mire figyeljek?

 

Gyermekek fülébe is helyezhető migrén piercing, fontos azonban megjegyezni, hogy ehhez mindenképpen írásos, szülői beleegyezés javasolt.

A piercing ápolása ugyanazon az elve működik, mint a felnőttek esetében, de fokozottan ügyeljünk arra, hogy a gyermek is vigyázzon migrén piercingjére. Ne húzza meg, ne akadjon bele semmibe és fogdossa azt legalább a gyógyulás végeztéig.

7. Mennyire fáj a migrén piercing behelyezése?

Mivel a migrén piercing behelyezését egy előzetes bemérés követi, maga a szúrás igen gyorsan megtörténik. Pácienseink elmondása alapján csak egy rovarcsípés-szerű kellemetlenséget tapasztalnak, amely az orvosi fém behelyezése után szinte azonnal el is múlik. A fájdalom érzékelése azonban sok dologtól függhet, például az aktuális stressz-szinttől, a fáradtság mértékétől, sőt akár a menstruációs ciklus is hatással lehet rá.

Azonban ez a kellemetlen pillanat rögtön feledésbe merül, amint megtapasztalja a migrén piercing pozitív hatásait.

8. Migrén piercing terhesség alatt: Lehetséges?

 

Várandósság alatt semmilyen migrén piercing szúrása nem ajánlott. Ha mindenképpen szeretnél migrén piercinget készíttetni, a szülést követő 6. héttől várlak! 

9. Migrén piercing szúrás: Hogyan történik?

 

A Medical Piercingnél a szalonba érkezve először is egy állapotfelmérést végzünk a migrén piercing behelyezése előtt. Megvizsgáljuk a fül állapotát, kikérdezünk panaszaidról és felvesszük a kórelőzményeket is.

Ezt követően egy gépi, pisztolyos bemérés alapján meghatározzuk a migrén piercing pontos helyét a füleden.

Az általam használt migrén piercingek mind orvosi fémből készültek, amelyeket autokláv gépben a behelyezés előtt fertőtlenítünk.

 

A szúrás csak pár pillanat, amely során rovarcsípés-szerű kellemetlen érzetet tapasztalhatsz, azonban az orvosi fémből készült migrén piercing behelyezését követően már el is múlik ez az érzés.

A szúr&aacu