top of page

A daith piercing hatása: így működik

Bár a migrén piercinget sokan ismerik, kevesen tudják, hogy a daith piercing hatása is fájdalomcsillapító lehet. Éppen ezért szorongásból adódó fejfájás/migrén esetén, akárcsak a stressz csökkentésére.


De mit lehet tudni a daith piercingről? Mi a daith piercing hatása és hogyan történik a beszúrása? Hol lehet ilyen közérzetjavító testékszert csináltatni? Ezekre a kérdésekre választ kaphatsz alábbi cikkemből.


Ezeket kell tudnod a daith piercingről

A daith piercing, csak úgy, mint a migrén piercing, egy közérzetjavító testékszer. Helye a fül belső redőjében található, és mivel porcos területről van szó, a gyógyulási idő 8-12 hét is lehet.


Megéri azonban a gyógyulást türelemmel megvárni, ugyanis a daith piercing szorongás, és abból adódó migrénes panaszok esetén segíthet. Tehát a daith piercing hatása a mindennapokban jelentős, pozitív változást gyakorolhat.


A daith piercinget érdemes arra az oldalra szúrni, amelyik oldalon a legtöbbször tapasztalod a fejfájást, azonban ha a szorongás oldása a célod, akkor mindegy, hogy melyik fülbe kerül az ékszer.


Fontos megjegyezni, hogy bár egyelőre hivatalosan nincs kontraindikációja a daith piercingnek, vannak bizonyos krónikus betegségek, amelyek esetén a szakemberek nem javasolják (pl.: cukorbetegség, autoimmun problémák).
A daith piercing hatása

A legtöbb akupunktúrás fülpiercing, a daith piercing hatása is az ősi kínai orvoslás elvei mentén írható le. Az akupunktúra elmélete szerint a fülben, ahogy a teljes testen is, meridián vonalak húzódnak, amelyek mentén áramlik az életenergia (Qi, azaz „csí”). A fülön meghatározott speciális pontokat nyomva/átszúrva ingerelhetjük ezeket az energiacsatornákat (meridiánokat), ezáltal helyreállítható az ehhez kapcsolód szerv funkciója.


A daith piercing a vagust (X. agyideget) tartja nyomás alatt, ezáltal:

· oldódhat a fájdalom

· csökkenhet a szorongás

· javulhat a közérzet


Egyelőre még nincs kifejezett kutatási bizonyíték a daith piercing hatására.


Hogyan történik a daith piercing beszúrása?

A Medical Piercingnél a rendelőbe érkezve először is egy állapotfelmérést végzek a daith piercing behelyezése előtt. Megvizsgálom a füled állapotát, kikérdezlek a panaszaidról és felveszem a kórelőzményeket is.


Ezt követően egy tűpontos bemérés alapján meghatározom a piercing pontos helyét a füleden.


A szúrás csak pár pillanat, amely során rovarcsípés-szerű kellemetlen érzetet tapasztalhatsz, azonban az orvosi fémből készült piercing behelyezését követően már el is múlik ez az érzés.


A rendelőben használt piercingek mind orvosi fémből készültek, amelyeket autokláv gépben a behelyezés előtt fertőtlenítettem.


A szúrást követően néhány percig még beszélgetünk, közben megfigyelem, minden rendben van-e, majd, ha szeretnél garanciát, ezt megírjuk, és ezzelegyütt haza engedlek. Ezt követően sem engedem el a kezed, ugyanis rendszeresen kapni fogsz információkat e-mailben a piercing használatával, ápolásával kapcsolatos fontos tanácsokról.


Fontosnak tartom a vendégeim utánkövetését, éppen ezért 2 hét múlva kérek tőled egy visszajelzést arról, hogy hogyan érzed magad a piercing behelyezése óta, tapasztaltál-e javulást, ha igen, mik azok, ha nem, akkor pedig a garancia értelmében egyeztetünk egy újabb időpontot.


Hol tudok daith piercinget beszúratni Budapesten?

A Medical Piercing rendelőjét megtalálhatod Pest belvárosában, az Újpest rakpart 7. szám alatt, a Jászai Mari térhez közel.


Ha autóval érkezik, a parkolás biztosított a rakparton, közel a rendelőhöz.


Tömegközlekedéssel a budai oldalról, illetve a Nyugatitól a 4-es és a 6-os villamossal a Jászai Mari tér megállóig, a Lehel tértől pedig a 76-os trolival, a Radnóti Miklós utcai megállóig.Ha Te is szeretnéd megtapasztalni, hogy milyen lehet a daith piercing hatása, ne habozz, jelentkezz be hozzám most online naptáromon keresztül, és már 2-3 napon belül jöhetsz is a szalonba!25 megtekintés0 hozzászólás

Akár már holnap várunk!

Csak válaszd ki a Medical Piercing csapatából, aki szimpatikus és azonnal tudsz hozzá időpontot foglalni, bármelyik piercing kezelésre!

bottom of page