top of page

A migrén piercing gyógyulási ideje

A migrén piercing gyógyulási ideje egyénenként eltérő lehet, csak úgy, mint a szúrás közben és után tapasztalt fájdalom érzékelése is. Bár van egy meghatározott időintervallum, bizonyos vendégeim hamarabbi, mások későbbi gyógyulásról számoltak be. Fontos tudni, hogy vannak bizonyos ápolási teendők, amelyeket a migrén piercing gyógyulási ideje alatt mindenkinek meg kell tennie. Ezzel akár egy nem kívánt gyulladás is megakadályozható.


Mennyire fáj a migrén piercing és hogyan történik a beszúrás? Átlagosan mennyi a gyógyulási idő? Miket kell tudni a piercing ápolásáról? Ezekre a kérdésekre választ kaphatsz, ha elolvasod alábbi cikkemet.


Mennyire fáj a migrén piercing?

A migrén piercing beszúrása enyhe, rovarcsípés-szerű fájdalommal jár. Ezt már magam is megtapasztaltam, de a vendégeim is csak kisebb kellemetlenségről számolnak be. Nem szabad azonban elfeledni, hogy a fájdalomérzékelés teljesen szubjektív, tehát egyénenként változó lehet. Ami neked minimális kellemetlenség, az lehet, hogy másnak komoly fájdalom.

A beszúrás után, a migrén piercing gyógyulási ideje alatt még néhány napig érzékeny lehet a fül, az is előfordulhat, hogy arra az oldalra nem tudsz majd feküdni. Ez azonban általában 1-2 héten belül el szokott múlni.


Hogyan történik a beszúrás?

A Medical Piercingnél a szúrás előtt egy állapotfelmérést végzek. Kikérdezlek a fejfájással kapcsolatos panaszaidról, kórelőzményeidről, és felmérem a füled állapotát is. Itt például azt is körüljárom, hogy mennyire vagy érzékeny a fájdalomra, volt-e már olyan, hogy elájultál.


Ezt követi egy alapos és pontos bemérés, amely alapján biztosak lehetünk, hogy a migrén piercing a megfelelő helyre kerül. Mindezek után a szúrás már csak néhány pillanat.

A piercing egyébként első alkalommal orvosi fémből készült ékszer, amelyet a szalonban egy autokláv gépben fertőtlenítek.migrén piercing gyógyulási ideje


Miután bekerült az ékszer a helyére, még egy picit beszélgetünk, amíg a székben ülsz, hogy megbizonyosodjunk arról, hogy minden rendben van veled. Ekkor megbeszélünk minden további fontos teendőt, amelyet a migrén piercing gyógyulási ideje alatt be kell tartanod. Ne aggódj, hogy nem tudod megjegyezni mindet, ugyanis később többek között erről is kapsz információt e-mailben.


Nem engedem el a kezed! Beléphetsz a privát migrénes facebook csoportomba, és 2 hét után felhívlak, hogy megkérdezzem, minden rendben van-e veled, érzed-e a piercing pozitív hatásait. Ha nem, akkor a garancia értelmében megbeszélünk egy új időpontot, hogy a másik füledbe is megcsináljuk a migrén piercinget.


Meddig tart a migrén piercing gyógyulási ideje?

A migrén piercing gyógyulási ideje 8-12 hét. Mivel porcszövetről van szó, ezért is ilyen hosszú ez az időszak. Azonban, ahogyan a fájdalom érzékelése, ez is egyénenként változhat.


Fontos, hogy légy türelmes!


A gyógyulás jelei, hogy a fül és a seb környéke:

· nem fájdalmas

· nem piros

· és nem duzzadt


Mikor jelentkezhetnek a pozitív hatások?

Ha enyhe fejfájásról van szó, az esetek 70-80%-ában a panaszok 1-2 nap után jelentős mértékben csökkenek. A Medical Piercingnél 100 vendégből 98-nak 2 héten belül megszűntek az addig kínzó problémái.

Abban az esetben, ha erős fejfájásokkal küzdesz, előfordulhat, hogy nem elég csak a migrén piercing, ekkor a migrén és a Shenmen piercing együttes hatására csökkenhet a fejfájások gyakorisága és intenzitása.


Ezekre figyelj a gyógyulási idő alatt!

Ritkán, de előfordulhat, hogy a migrén piercing gyógyulási ideje alatt begyullad a seb környéke. Árulkodó jel lehet, ha:

· gyulladt csomót tapintasz a seb be-és a kimeneti nyílásánál

· a piercing helye fájdalmas

· égő érzetet tapasztalsz a seb körül

· a terület piros, lüktet, esetleg forró


Ebben az esetben először is érdemes elmenni a patikába, ahol vény nélkül kapsz hidrogén-peroxidos oldatot, amellyel napi 2-3 alkalommal átmoshatod a gyulladt területet.

Ezt követően keresd fel a migrén piercing szakemberedet, aki segíthet a probléma leküzdésében. Addig is, tartsd sterilen a füled!


Vannak bizonyos ápolási teendők, amelyeket a migrén piercing gyógyulási ideje be kell tartanod. Ezek a következők:

  • Használj napi 2x (reggel és este) sóoldatot a migrén ápolása céljából.

  • Napközben érdemes 2-3 óránként befújni Octanisepttel.


A piercinget 10 napig tilos mozgatni, ezt követően azonban érdemes napi 1x átmozgatni, amelyet az esti tisztításnál ajánlott megtenni.

  • Ne tapogasd vagy piszkáld az ékszer és a seb környékét.

  • Ne használj alkoholos tisztítást.

  • Kerüld a füled áztatását kádban, uszodában.

  • Kerüld a szoláriumot, szaunát, erős napsütést.

  • Ügyelj rá, hogy ne jusson kozmetikum a fül környékére.

  • A teljes gyógyulás előtt semmiképp ne cseréld ki az ékszert egy másikra! Mindenképp várd meg, amíg a seb begyógyul.Olyan szakembert keresel, aki a migrén piercing gyógyulási ideje alatt sem engedi el a kezed, és bármikor felkeresheted? Jó helyen jársz, jelentkezz be hozzám!74 megtekintés0 hozzászólás

Akár már holnap várunk!

Csak válaszd ki a Medical Piercing csapatából, aki szimpatikus és azonnal tudsz hozzá időpontot foglalni, bármelyik piercing kezelésre!

bottom of page