top of page

A migrén piercing működése

A migrén piercinggel kapcsolatban számos kérdés fel szokott merülni, a hatásán át egészen a fájdalom mértékéig. Azonban a migrén piercing működése keveseket foglalkoztat, pedig érdemes tudni ezt az igen fontos háttérinfót.


Tarts velem, ugyanis ebből a cikkemből megtudhatod, hogy mi a migrén piercing eredete, hogyan működik, milyen esetben fordulhat elő, hogy nem segít, és hogy hogyan zajlik a beszúrása!


A migrén piercing eredete

Az akupunktúra az ősi kínai orvoslás alapja, így a migrén piercing is ebből az irányzatból ered. Kínában már a korai évszázadokban felismerték a fül akupunktúrás pontjait, és rendszeresen ezt a területet ingerelve kezelték a kialakult szervi problémákat.


Nyugaton azonban csak az 1990-es években vált elérhetővé és ismertté, akkor is elsősorban csak divatékszerként. Később megfigyelték, hogy aki ezt az ékszert viseli és előtte migrénes panaszokkal küzdött, a fejfájások száma jelentős mértékben csökkent, vagy sok esetben meg is szűntek. Ekkor kezdtek el olyan vizsgálatokat folytatni, amelyekkel feltárták a migrén piercing működése és hatása körül felmerült kérdéseket.


A migrén piercing működése – így oldja a fejfájást

A migrén piercing működése az akupunktúra elvei alapján történik. Az akupunktúra egyik fő alapelve szerint a betegségeket az életenergia (Qi, azaz csi) áramlásának blokkjai okozzák, így a kezelés lényege, hogy a teljes test egyensúlyát helyreállítsák apró, hajszálvékony tűvel végzett ingerelés segítségével, amelyeket a meridiánok (energia csatornák) mentén helyeznek el.


Tehát a migrén piercing működése is így zajlik. A szúrás helyén – a hallójárat fölötti redőben – fut át a vagus (X. agyideg), amely állandó ingerlésével:

· csökkenhet/megszűnhet a fájdalom

· a sejtek hamarabb regenerálódhatnak

· az érintett belső szerv/lágyrész funkciója visszaállhat

· endorfin szabadulhat el, amely boldogabb közérzetet eredményezhet


Fontos megjegyezni, hogy a migrén piercing nem csak migrén esetén segíthet, hanem az alábbi fejfájások esetén is bevethető:

· tenziós

· cluster

· frontérzékeny

· hormonális


Ugyanis a migrén piercing működése teljesen általános, bármely fejfájásra pozitív hatással lehet.


Gondok a migrén piercing működésével – ebben az esetben nem segít

Ritkán, de előfordulhat, hogy a migrén piercing nem hozzá el a várt hatást. Ezt leggyakrabban a szakember pontatlansága okozhatja, éppen ezért fontos, hogy olyan szalont válassz, ahol pontos beméréssel történik a migrén piercing helyének meghatározása.


Lehetnek olyan esetek is, amikor a migrén annyira erős, hogy nem elég csak az egyik fülbe helyezni a piercinget, ekkor mindkét fülbe kerülhet közérzetjavító testékszer.


A migrén piercinget akár a shenmen piercinggel is lehet kombinálni, ekkor a két testékszer együttes erejének köszönhetően sokkal nagyobb százalékban megtapasztalható a pozitív hatás.


Így történik a beszúrás

A Medical Piercing szalonjában először beszélgetünk egy kicsit, amelynek keretében elvégzem az állapotfelmérést is. Ez azért is fontos, hogy felmérjem minden igényedet a piercinggel kapcsolatban, és hogy valóban megéri-e neked migrén piercinget szúratnod. Természetesen az állapotfelmérés során megvizsgálom a füled állapotát és kikérdezlek a panaszaidról is, valamint ha bármilyen a migrénhez kapcsolódó kórelőzményed volt arra is kitérünk.


A migrén piercing helyének meghatározása alapos elővizsgálatot és bemérést igényel. Ez a leghosszabb folyamat, és éppen ezért maga a beszúrás már rövid, csak pár pillanatot igényel. Egyébként a migrén piercing helyének meghatározása gépi bemérés alapján történik, ezáltal bizonyosodhatunk meg száz százalékig arról, hogy a megfelelő helyre kerül az ékszer.


Maga a szúrás csupán egy rovarcsípés-szerű érzéssel jár. Nem szabad azonban elfelednünk, hogy a fájdalom érzékelése is az egyéntől függ! Ezért sem engedlek el azonnal, a szúrást követően még a székben beszélgetünk egy kicsit, amíg jobban nem leszel. Eközben azt is megfigyelem, milyen állapotban van a migrén piercing helye, és hogy hogyan érzed magad.


a migrén piercing kiválasztása

Az első migrén piercinged egy autokláv gépben fertőtlenített orvosi fémből készült ékszer lesz. Ha minden rendben ment a szúrás alatt, ezzel és a garancia lappal együtt haza engedlek. Ezt követően rendszeresen kapsz tőlem információkat e-mailben, például arról, hogy hogyan kell ápolnod a migrén piercing helyét.


Fontosnak tartom, hogy később se engedjem el a vendégeim kezét, éppen ezért 2 hét múlva felkereslek, hogy minden rendben van-e, a migrén piercing működése következtében érzel-e valami hatást, és hogy beszéljünk a további teendőkről, sőt, a privát, migrénes facebook csoportomba is beveszlek, ahol felveheted a kapcsolatot sorstársaiddal és tapasztalatokat cserélhettek.


Ha Te is elhatároztad magad, hogy kipróbálod a migrén piercinget, szeretettel várlak budapesti szalonomban, ahová már 2-3 napon belül is találhatsz szabad időpontokat!

14 megtekintés0 hozzászólás

Akár már holnap várunk!

Csak válaszd ki a Medical Piercing csapatából, aki szimpatikus és azonnal tudsz hozzá időpontot foglalni, bármelyik piercing kezelésre!

bottom of page