top of page

Aurás migrén kezelése piercinggel

Az aurás migrén igen komoly probléma, amely nem csak egy egyszerű fejfájás, hanem érzékszervi panaszok összessége. Ha valami, akkor ez igazán képes ágynak dönteni az embert, aminek következtében napokra kieshetünk a munkából/suliból.


Lássuk, mi is az az aurás migrén, milyen piercing segíthet ezen a problémán, és miket érdemes tudni róla! Tarts velem, ha kíváncsi vagy és szeretnél többet megtudni!


Mi az az aurás migrén?

Ez egy igen gyakori fejfájástípus. Jellemzője, hogy a fejfájást érzékszervi zavarok/panaszok előzik meg. A migrén alapesetben igen komoly fejfájással, és ebből adódó hányingerrel jár. Aura megléte esetén azonban ennél többről beszélünk: látással és hallással is összefüggő panaszokról.


Az aurás migrén tünetei lehetnek:

 • fényérzékenység

 • hangérzékenység

 • zsibbadás

 • izomgyengeség

 • érzéskiesés

 • beszédzavarok

 • látászavarok (pl.: villanások, csillámlások, cikk-cakkok, vakfolt megjelenése, sőt, akár látásvesztés is kialakulhat)


Az aurás migrén oka egyelőre ismeretlen, vannak bizonyos tényezők, amelyek kiválthatják, például stressz, erős/villódzó fény, bizonyos ételek, gyógyszerek, túlalvás vagy nők esetében a menstruáció.


aurás migrén és a fényérzékenység

Milyen piercing segíthet kínzó aurás migrén esetén?

Aurás migrén esetén eredményes megoldás lehet a migrén piercing. Ezt a típusú közérzetjavító testékszert a hallójárat fölötti redőbe szúrják, és az akupunktúra elve alapján működik. A fülnek ezt a speciális pontját átszúrva a X. agyideg (vagus) folyamatos ingert kap, amely amellett, hogy stressz csökkentő, a fájdalmat is jelentős mértékben enyhítheti.


A migrén piercing pozitív hatása, hogy a behelyezést követően a fejfájásos panaszok már 1-2 nap után jelentős mértékben csökkenhetnek.


Saját, és a vendégeim eddigi tapasztalatai alapján összefoglalhatom neked, hogy:

 • enyhe fejfájásos panaszokkal küzdő vendégeimnél szinte azonnal megszűntek a fájdalmak a piercing behelyezését követően.

 • 100 vendégből 98-nak 2 héten belül megszűntek az addig mindennapos, kínzó fejfájásai

Az aurás migrén azonban nem egy enyhe fejfájástípus. Éppen ezért szoktam a szúrás előtt egy állapotfelmérést végezni, és tájékoztatni a vendéget, hogy ha a fejfájásos panaszai kifejezetten erősek, akkor nem minden esetben elég csak a migrén piercing, hanem Shenmen piercingre is szükség lehet. Mivel ez az állapotfelmérésem alatt legtöbbször kiderül, így akár mindkét piercinget is beszúrhatjuk egy időpont alatt.


A kettő együttes hatására csökkenhet a fejfájások gyakorisága és intenzitása.


A migrén piercing hatásait már kutatással is vizsgálták

A London Migraine Clinic által végzett vizsgálatba migrénnel küzdő egyéneket vontak be, akik migrén piercinget kaptak.

A kutatás eredményei a következők:

 • a résztvevők 75%-a állítja, hogy a piercing behelyezését követően a fejfájásuk jelentős mértékben enyhül vagy teljesen elmúlt

 • a piercinget használók 82%-a teljesen elégedett

 • mindössze 11%-uk számolt be arról, hogy nem észlelt jelentős változást a szúrást követően

A kutatást végző orvosok, Dr Chris Blatchley és Arnold Wilkins professzor szerint ez az eljárás kevésbé terheli meg a szervezetet, mint az állandó gyógyszerek alkalmazása, valamint ha megfelelő szakember végzi a szúrást, akkor a pozitív eredmény akár ennél is magasabb arányú lehet.


Migrén piercing vélemények

Ha hezitálsz, hogy aurás migrén esetén megpróbálkozz-e a migrén piercinggel, segíthet néhány vélemény azoktól, akik már viselik ezt a közérzetjavító testékszert. Lássuk ezeket!


Először migrén piercinget kaptam, de valahogy nem hozta meg a várt eredményt. Azután kb 2 hét múlva visszamentem a Medical Piercinghez, és akkor javasolták a Shenment is. Belementem, mert már nem akartam több gyógyszert beszedni. Mondhatom, abszolút nem bántam meg! Hálás vagyok, hogy nem adtam fel, Gabinak pedig köszönöm a türelmet! Én csak ajánlani tudom, főleg a kettőt együtt!


Már tinédzser korom óta küzdök a migrénnel, rendszeresen ki kellett hagynom néhány órát a suliból is, legalább havonta egyszer. Felnőttként a munka világában is nehezítő tényező volt ez a fránya fejfájás, majd egy kolléganőm mesélt a migrén piercingről. Kb 4 hete, hogy Gabi beszúrta nekem a migrén piercinget, azóta olyan szinten csökkentek a panaszaim, hogy már nem kell havonta emiatt betegszabira mennem.


Már 4 hete, hogy búcsút intettem a fejfájásnak, és úgy érzem soha nem is fog hiányozni. Mindenkinek ajánlom a Shenmen és a migrén piercinget együtt, rendkívül hatásosak! Nem hittem volna, hogy kell mindkettő, de abszolút megérte!


Mennyibe kerül a migrén piercing?

A Medical Piercingnél a migrén piercing csupán 24.900 Forintba kerül.


Abban az esetben, ha a migrén piercinget a shenmen piercinggel együtt szeretnéd szúratni, mindkét ékszer árából 50% kedvezményt adok, így az ár mindössze 36.900 Forint.


Az alábbiakat nyújtom neked ezért az árért:

 • állapotfelmérés, tűpontos bemérés

 • azonnali piercing behelyezés

 • orvosi fémből készült, autoklávval fertőtlenített piercing

 • vendég utánkövetés, visszajelzés

 • belépési lehetőség a migrénes facebook csoportunkba

 • rendszeres információk e-mailben a piercinggel kapcsolatos tudnivalókról


Hol csináltathatok migrén piercinget?

Már egyre több szalonban csinálnak migrén piercinget, azonban fontos, hogy tájékozódj az adott helyről és szakemberről, mielőtt kiválasztod a számodra megfelelő piercingest.


A Medical Piercing szalonját Pest belvárosában találod, az Újpest rakpart 7. szám alatt. Mivel a Jászai Mari térhez közel van a szalon, ezért ha autóval érkezel, a rakparton könnyen találhatsz magadnak parkolót.


Tömegközlekedéssel is remekül megközelíthető helyről van szó, a budai oldalról, illetve a Nyugatitól a 4-es és a 6-os villamossal a Jászai Mari tér megállóig kell jönnöd, a Lehel tértől pedig a 76-os trolival, a Radnóti Miklós utcai megállónál kell leszállnod, ahonnan már csak pár perc sétára van a szalonom.


Ha Te is aurás migrénnel küzdesz, és még mindig keresed a megoldást a panaszaidra, adj egy esélyt a migrén piercingnek! Gyere el hozzám egy állapotfelmérésre, kérj időpontot online!
15 megtekintés0 hozzászólás

9 ok, amiért minket válassz

MP-008.jpg

1. Mert a piercing a szakterületünk

Nem tetoválók, sminkesek vagy kozmetikusok vagyunk akik rájöttek, hogy piercingekkel IS szeretnének foglalkozni. Az akkupunktúrás piercing a szakterületünk. Az ország legelismertebb profijától szereztük a végzettségünket, mellette akkupunktúrás képesítésünk és egészségügyi tapasztalatunk is van, ezért nálunk profi kezekben leszel.

medical-piercing-mukodik.jpg

93%

2.238 megkérdezett vendégünkből ennyinél volt hatásos a Medical Piercing.*

* Az összes szúrás száma ennél magasabb volt. A statisztika nem minősül hivatalosnak. A piercing nem minősül hivatalos gyógyhatású eszköznek, hanem közérzetjavító ékszer amelynek hatékonysága a tapasztalatokon és visszajelzéseken alapszik.

bottom of page