top of page

Cluster fejfájás ellen migrén piercinggel

A cluster fejfájás periódusokban jelentkező, heves fájdalommal járó panasz, amely hasonló a migrénhez. Sokakat érint, főként 20-50 év közötti férfiakat. A fejfájás mellett egyéb tünetek is kialakulhatnak, amelyeket fontos komolyan venni, éppen ezért panasz esetén mindenképpen fordulj orvoshoz!


Ha szeretnéd megtudni, hogy milyen alternatív módon tehetsz a cluster fejfájás ellen, akkor ez a cikkem neked szól!


Cluster fejfájás – minden, amit tudni érdemes

A cluster fejfájás az elsődleges fejfájások közé tartozik, azaz a hátterében nem áll más betegség, a panaszt válójában a fájdalomérzékelő receptorok túlzott aktivitása váltja ki. Nevét a ciklikusan jelentkező fejfájásos rohamokról, avagy a cluster periódusokról kapta.


Egyik fő jellemzője, hogy a fájdalom pár percen belül kialakulhat, minden előzetes tünet nélkül, amely éles, átható vagy égő jellegű. A fejfájáshoz jellegzetes szemtünet is társul: mintha forró botot szúrtak volna a szembe, vagy az ki akarna esni a szemgödörből. Akárcsak a migrén, a cluster fejfájás is csak az egyik oldalon alakul ki, és egész életen át ugyanott jelentkezik.


További jellemző tünetek lehetnek:

· nyugtalanság

· a fájdalom fekvéskor fokozódik, inkább a mozgás enyhíti

· jobban esik az egyedüllét

· szempirosság, könnyezés az érintett oldalon

· migrénre is jellemző tünetek: fény-és hangérzékenység, émelygés

· vegetatív tünetek: orrdugulás, arcpír és duzzanat (az érintett oldalon), izzadt, sápadt bőr, beszűkült pupilla, csüngő szemhéj


Míg az utóbbi két tünet a roham után még sokáig jelen lehet, addig a többi tünet a fejfájással együtt megszűnik.


A cluster fejfájás kockázati tényezői lehetnek:

· alkoholfogyasztás

· dohányzás

· férfi nem

· 20-50 év közötti kor

Hogy mit tehet a cluster fejfájás ellen? A továbbiakban erre fogunk kitérni.


cluster fejfájás ellen

Cluster fejfájás ellen: ezeket teheti

A cluster fejfájás sajnos jelenleg nem gyógyítható, ezért az első és legfontosabb, hogy a tüneteket enyhítsük, ezáltal lerövidítsük a roham időtartamát, illetve csökkentsük a rohamok kialakulásának esélyét.


A cluster fejfájás kezelése leggyakrabban gyógyszeres úton történik, amelyet neurológus szakorvos állít be. Ez jelentheti egy gyengébb, vény nélkül is kapható fájdalomcsillapító gyógyszer alkalmazását, de akár komolyabb hatóanyagokra is szükség lehet. Bizonyos esetekben, ha a gyógyszeres terápia hosszú távon nem vezetett eredményre, szükség lehet műtéti beavatkozásra is, amely során különböző, stimuláló eszközöket helyeznek be.


FONTOS! Abban az esetben, ha a cluster fejfájás jelentős mértékben megnehezíti a mindennapokat, valamint egyéb tünetek is társulnak hozzá, forduljon orvoshoz, aki a hátterében álló okot diagnosztizálja és javaslatot tesz a kezelésre.


A cluster fejfájás ellen alternatív gyógymódokat is érdemes kipróbálni! Migrén piercinggel például sokaknál jelentős változást sikerült elérni a fejfájásos panaszokban. Lássuk, hogyan hat?!


Így hat a migrén piercing cluster fejfájás ellen

A migrén piercing a Hagyományos Kínai Orvosláson (HKO), azon belül is az akupunktúrán alapszik. A közérzetjavító testékszert egy olyan speciális pontba szúrják a fülben, amely hatására a X. agyideget, a vagust állandó inger alatt tartja, ezzel is csökkentve a fájdalmat és a szorongást.


A migrén piercing jelentősen csökkentheti a cluster fejfájás intenzitását és gyakoriságát, valamint nyugtató, stresszcsökkentő hatásának köszönhetően szorongásoldó is lehet.


Mivel akupunktúrás pontról van szó, igen nagy figyelmet igényel a migrén piercing helyének meghatározása. A migrén piercing helye a hallójárat fölötti redőben, egy kanyargós kis porcdarabban van, tehát egy nehezen elérhető helyről beszélünk, amely átszúrása precizitást igényel.


A migrén piercing pozitív hatását az alábbi kutatás is alátámasztja


A London Migraine Clinic által végzett kutatásban migrénnel küzdő egyéneket vizsgáltak, akik daith piercinget kaptak.


A kutatás eredményei a következők:

  • a résztvevők 75%-a állítja, hogy a piercing behelyezését követően a fejfájásuk jelentős mértékben enyhül vagy teljesen elmúlt

  • a piercinget használók 82%-a teljesen elégedett

  • mindössze 11%-uk számolt be arról, hogy nem észlelt jelentős változást a szúrást követően


A kutatást végző orvosok, Dr Chris Blatchley és Arnold Wilkins professzor szerint ez az eljárás kevésbé terheli meg a szervezetet, mint az állandó gyógyszerek alkalmazása, valamint ha megfelelő szakember végzi a szúrást, akkor a pozitív eredmény akár ennél is magasabb arányú lehet.


Mennyire fáj a migrén piercing?

Mindannyian egyediek vagyunk, éppen ebből adódik, hogy a fájdalmat is máshogyan érzékeljük. Lehet, hogy az, ami neked semmiség, másnak heves fájdalmat okoz.


Mivel a migrén piercing helyének meghatározása alapos elővizsgálatot és bemérést igényel, és ez a leghosszabb folyamat, ezért maga a beszúrás már igen rövid, csak pár pillanatot igényel.


Sokan érkeznek hozzám komoly szorongással a fájdalom miatt, azonban utólag elcsodálkoznak, hogy mennyire rövid ideig tart a szúrás, és hogy meg sem érzik. Úgy fogalmaznak: „mintha csak valami rovar csípett volna meg”. Ez azonban szinte rögtön elmúlik, amint behelyezem az orvosi fémből készült migrén piercing ékszert.


A fájdalom érzékelése több dologtól függhet, például:

· az aktuális stressz-szinttől

· a fáradtság mértékétől

· nőknél a menstruációs ciklustól


Sokaknál hamar feledésbe merül ez a kellemetlen pillanat, amint megtapasztalják a migrén piercing jótékony hatásait cluster fejfájás ellen.


Migrén piercing ára

A Medical Piercingnél a migrén piercing ára csak 24.900 Forint.


Az ár tartalmazza:

  • állapotfelmérés, pontos bemérés

  • azonnali piercing behelyezés

  • orvosi fémből készült, autoklávval fertőtlenített piercing

  • garancia

  • vendég utánkövetés, visszajelzés

  • belépési lehetőség a migrénes facebook csoportunkba

  • rendszeres információk e-mailben a piercinggel kapcsolatos tudnivalókról

 

Cluster fejfájás ellen keresel tartós megoldást? Adj egy esélyt a migrén piercingnek! Szeretettel várlak budapesti rendelőmben, foglalj időpontot online!25 megtekintés0 hozzászólás

9 ok, amiért minket válassz

MP-008.jpg

1. Mert a piercing a szakterületünk

Nem tetoválók, sminkesek vagy kozmetikusok vagyunk akik rájöttek, hogy piercingekkel IS szeretnének foglalkozni. Az akkupunktúrás piercing a szakterületünk. Az ország legelismertebb profijától szereztük a végzettségünket, mellette akkupunktúrás képesítésünk és egészségügyi tapasztalatunk is van, ezért nálunk profi kezekben leszel.

medical-piercing-mukodik.jpg

93%

2.238 megkérdezett vendégünkből ennyinél volt hatásos a Medical Piercing.*

* Az összes szúrás száma ennél magasabb volt. A statisztika nem minősül hivatalosnak. A piercing nem minősül hivatalos gyógyhatású eszköznek, hanem közérzetjavító ékszer amelynek hatékonysága a tapasztalatokon és visszajelzéseken alapszik.

bottom of page