top of page

Egy népszerű kezelés fülzúgás ellen: A shenmen fülbevaló

A fülzúgás egy tünetegyüttes része, amely hátterében nem áll külső forrásból eredő zaj. Sokféleképpen megtapasztalhatjuk, és a kiváltó okok között is számos problémát felsorolhatunk. Ritkán okozza komoly betegség, azonban érdemes először kivizsgáltatni, és az alapproblémát kezeltetni. Emellett fülzúgás ellen igen hatásos módszer lehet még a shenmen piercing is.


Ha szeretnél többet megtudni a fülzúgásról és a shenmen piercingről, olvasd el alábbi, rövid cikkemet a témában.


Ezeket kell tudni a fülzúgásról

A fülzúgás (latinul tinnitus) sokakat érinti, és bár igen zavaró panaszról van szó, ritkán áll komoly probléma a hátterében. A zaj, amelyet ilyenkor hall az ember egyénenként eltérhet. Lehet ez például:

· morajlás

· búgás

· csengés

· recsegés

· zúgás

· sistergés

· zümmögés


Emellett alapvetően két fajtáját különböztetjük meg:

 • Objektív fülzúgás: ez a típus ritkán fordul elő. A vizsgálat során az orvos is érzékeli a fülzúgást. Hátterében általában izomfeszesség, vagy a középfül egyik belső csontjának az elmozdulása áll.

 • Szubjektív fülzúgás: kívülről nem hallható, csak az egyén tapasztalja. Sokkal gyakoribb, mint az objektív, és legtöbbször a külső, középső vagy a belső fül valamilyen problémája váltja ki.


A fülzúgásnak számos oka lehet, például:

· fülfertőzések

· egyszeri/tartós zajártalom

· időskor

· idegen test a hallójáratban

· felgyülemlett fülzsír

· agyi vérellátási zavar

· álkapocs ízületi problémák

· gyógyszerek mellékhatásai


Mindezen kívül még számos ok meghúzódhat a háttérben, amelynek kivizsgálása orvosi kompetencia.

Fülzúgás ellen egyre több mindent tehetünk. Ha a vizsgálat alatt találtak valamilyen eltérést, azt érdemes kezeltetni. Emellett kiváló alternatív megoldást jelenthet a shenmen piercing.


fülzúgás ellen

Hogyan segít fülzúgás ellen a shenmen piercing?

A shenmen piercing az akupunktúra elvei alapján működik, amely sokak számára ismerős fogalom lehet. Részletesebben:


A Hagyományos Kínai Orvoslás a fülben 5 fő akupunktúrás, azaz NADA pontot különböztet meg, és ezek közül a legismertebb a shenmen pont. A shenmen szó jelentése: „Isteni kapu”. A fülkagyló legfelső szegmensében elhelyezkedő speciális pont ingerlésével egy nyugodt, relaxált állapot érhető el, emellett pedig sok más problémára is pozitív hatással lehet, többek között fülzúgás ellen is bevethető.


Fülzúgás ellen shenmen piercing? Egy kutatás, amely bizonyítja a hatását!


A Medical Acupuncture által végzett 2009-es kutatásban a fülakupresszúra fülzúgásra gyakorolt hatásait vizsgálták. Az eredmények alapján a fülzúgás csökkent a fül akupresszúrás pontok nyomásával (köztük a shenmen ponttal), azonban ez az eredmény nem szignifikáns, így további kutatásra lenne szükség a témában.


Mire lehet még jó a shenmen fülbevaló?

A shenmen piercing nem csak fülzúgás ellen lehet hatásos alternatív terápiás módszer, hanem az alábbi problémák esetén is bevethető:

 • depresszió, szorongás

 • fejfájások

 • ízületi fájdalmak

 • tartós stressz

 • allergia

 • alvászavar

 • függőség/leszokás

 • szédülés


Mit mondanak a vélemények?

Azt, hogy a shenmen piercing mennyire hatásos, nem is igazolhatná jobban a vendégeim véleménye. Hoztam neked tőlük néhányat!


Valóban kell 2 hét, mire megérzed a Shenmen piercing hatását, de megéri várni, és megéri az a pici kellemetlenség is, amit a szúrás közben tapasztalsz! Sokkal nyugodtabb, kiegyensúlyozottabb vagyok, és kevesebbet fáj itt-ott a testem.


Sok negatív véleményt olvastam a Shenmenről, de úgy voltam vele, hogy szeretem a kihívásokat, nézzük meg mit tud a mindennapi stresszre. Körülbelül 4 hete van meg, így már tapasztalatból mondhatom, hogy sokkal könnyebben birkózok meg az akadályokkal. Köszi, Gabi!


Sajnos családi vonás nálunk az alvászavar, ami miatt többet is idegeskedünk a kelleténél. Én még nem találtam sehol a „Leszarom tablettát”, csak a Shenmen piercingről olvastam, hogy ezekre mind pozitív hatással van. Azután Gabi szúrt, és már 3 hete, hogy olyan jókat alszom, hogy még az idegeskedésem is alább hagyott. Köszönöm!


Mennyibe kerül a shenmen piercing fülzúgás ellen?

A Medical Piercingnél a shenmen piercing ára csak 24.900 Forint.

Ez az ár magába foglalja:

 • állapotfelmérés, tűpontos bemérés

 • azonnali piercing behelyezés

 • orvosi fémből készült, autoklávval fertőtlenített piercing

 • vendég utánkövetés, visszajelzés

 • rendszeres információkat kaphatsz e-mailben a shenmen piercinggel kapcsolatos tudnivalókról


Hol tudsz shenmen piercinget szúratni?

Ha fülzúgás ellen szeretnél shenmen piercing szúrat, azt a Medical Piercing szalonjában megbízható környezetben megteheted! A szalont Budapesten, a belvárosban találod meg, amelyről az alábbiakat kell tudnod:

· Cím: Újpest rakpart 7.

· Legközelebbi ismert pont: Jászai Mari tér

· Parkolás: a rakparton biztosított

· Tömegközlekedéssel: 4-es, 6-os villamos, vagy a 76-os troli


Rendszeresen tapasztalsz fülzúgást, és már sokféle módszert kipróbáltál, de egyik sem hatott? Adj egy esélyt a shenmen piercingnek! Várlak a budapesti, belvárosi szalonomban, foglalj időpontot online!51 megtekintés0 hozzászólás

9 ok, amiért minket válassz

MP-008.jpg

1. Mert a piercing a szakterületünk

Nem tetoválók, sminkesek vagy kozmetikusok vagyunk akik rájöttek, hogy piercingekkel IS szeretnének foglalkozni. Az akkupunktúrás piercing a szakterületünk. Az ország legelismertebb profijától szereztük a végzettségünket, mellette akkupunktúrás képesítésünk és egészségügyi tapasztalatunk is van, ezért nálunk profi kezekben leszel.

medical-piercing-mukodik.jpg

93%

2.238 megkérdezett vendégünkből ennyinél volt hatásos a Medical Piercing.*

* Az összes szúrás száma ennél magasabb volt. A statisztika nem minősül hivatalosnak. A piercing nem minősül hivatalos gyógyhatású eszköznek, hanem közérzetjavító ékszer amelynek hatékonysága a tapasztalatokon és visszajelzéseken alapszik.

bottom of page