top of page

Hol van a Shenmen akupunktúrás pont?

A Shenmen akupunktúrás pontja kiemelten fontos a közérzetjavító testékszerek között. Mivel egyre többen érdeklődnek a módszer iránt, blogunkban igyekszünk megválaszolni a gyakran felmerülő kérdéseket.


Olvass tovább és tudj meg többet az akupunktúráról, a Shenmen piercing akupunktúrás pontjának elhelyezkedéséről, valamint a gyógyulási idő alatt fontos teendőkről!


Az akupunktúráról néhány szóban

Az akupunktúra a Hagyományos Kínai Orvoslás részét képezi, amely az emberi test energiapályáira és az ezeken a pályákon áthaladó vitalitásra, az ún. "chi"-re összpontosít. A chi az életerő vagy az energia fogalmát jelenti, és a kínai medicina szerint ez a testben lévő energiaáramlás meghatározza az egészségi állapotunkat.


Az akupunktúra elve szerint a testben lévő energiák egyensúlyban vannak, és az egészséges állapot fenntartása érdekében a chi-nek szabadon kell áramolnia az energiapályákon, melyeket meridiánoknak neveznek. Ha az energiapályák blokkolódnak vagy kiegyensúlyozatlanná válnak, az betegségekhez vagy egészségügyi problémákhoz vezethet.


shenmen akupunktúrás pont

Az akupunktúra kezelés során vékony tűket helyeznek el a bőr alatt az úgynevezett akupunktúrás pontokon, melyek a meridiánok mentén találhatók. A tűk elhelyezése és stimulálása segíti az energiaáramlás normalizálását és az egészség helyreállítását.

Az akupunktúrás kezelések széles körben alkalmazhatók a fájdalomcsillapítástól kezdve a stressz és szorongás kezeléséig. Továbbá, az akupunktúrát alkalmazzák olyan különböző állapotok esetén is, mint az emésztési problémák, alvászavarok, allergiák és egyéb krónikus betegségek.


Bár az akupunktúra hatásmechanizmusa nem teljesen ismert a modern tudomány számára, egyes kutatások azt sugallják, hogy a kezelés serkenti az idegrendszeri folyamatokat és felszabadít olyan neurotranszmittereket, amelyek hozzájárulnak az egészséges állapot fenntartásához.


Fontos megjegyezni, hogy az akupunktúrát bizonyos országokban komplementer és alternatív orvoslási módszerként kezelik, míg másutt, például Kínában, hagyományos gyógyászati ​​praktikaként elfogadják és alkalmazzák. Minden esetben célszerű szakemberrel konzultálni, mielőtt az akupunktúrás kezelést választjuk, különösen, ha valamilyen krónikus egészségügyi problémával rendelkezünk.


A Shenmen piercing akupunktúrás pontja

A Shenmen kifejezés általában a fül akupunktúrás pontjára utal, amely a kínai orvoslásból ered. A HKO a fülben 5 fő akupunktúrás, azaz NADA pontot különböztet meg, és ezek közül a legismertebb a Shenmen pont. A szó jelentése: „Isteni kapu”. Ez a pont a fül külső peremén, az antihelixen található. A Shenmen pont körülbelül az antihelix felső részénél található.


A Shenmen akupunktúrás pontot a kínai orvoslásban gyakran alkalmazzák stressz kezelésére, szorongás enyhítésére és az általános jólét javítására. Amennyiben valaki testékszert helyez el ezen a területen, mint például egy piercing, az állandó hatással lehet az energiaáramlásra, ezáltal csökkenhetnek a panaszai.


A Shenmen piercing hatásai

A Shenmen pontot gyakran használják stressz és szorongás kezelésére. Sok esetben alkalmazzák fejfájás csökkentésére is, azonban segíthet még például alvászavar esetén is.

A Shenmen akupunktúrás pontba helyezett piercing tehát egyszerre hat a hormon-, immun és mozgásszerv rendszerre.


A Shenmen piercing hatására:

 • csökkenhet/megszűnhet a fájdalom

 • endorfin szabadulhat el, amely boldogabb közérzetet eredményezhet

 • oldódhat a fájdalom

 • csökkenhet a szorongás

 • javulhat a közérzetFontos azonban megjegyezni, hogy a testékszerek alkalmazása minden esetben egyedi, és szakértői tanácsot érdemes kérni, különösen ha az ember az akupunktúrás pontok közelében szeretne testékszert alkalmazni. Az orvosi és higiéniai szempontokat mindig figyelembe kell venni, és csak megbízható szakemberek által kell elvégeztetni a piercingeket. Ezért is ajánljuk szalonunkat, a Medical Piercinget, ahol tanult és tapasztalt piercing mesterek dolgoznak, 100%-ig higiénikus és megbízható módon!


A Shenmen akupunktúrás pont a gyógyulási idő alatt – ezekre figyelj!

Ritkán, de előfordulhat, hogy a piercing gyógyulási ideje alatt begyullad a Shenmen akupunktúrás pontja. Árulkodó jel lehet, ha:

· gyulladt csomót tapintasz a seb be-és a kimeneti nyílásánál

· a piercing helye fájdalmas

· égő érzetet tapasztalsz a seb körül

· a terület piros, lüktet, esetleg forró


Ebben az esetben először is érdemes elmenni a patikába, ahol vény nélkül kapsz hidrogén-peroxidos oldatot, amellyel napi 2-3 alkalommal átmoshatod a gyulladt területet.

Ezt követően keresd fel a piercing szakemberedet, aki segíthet a probléma leküzdésében. Addig is, tartsd sterilen a füled!


Vannak bizonyos ápolási teendők, amelyeket a Shenmen piercing gyógyulási ideje be kell tartanod. Ezek a következők:

 • Használj napi 2x (reggel és este) sóoldatot a migrén ápolása céljából.

 • Napközben érdemes 2-3 óránként befújni Octanisepttel.

 • A piercinget 10 napig tilos mozgatni, ezt követően azonban érdemes napi 1x átmozgatni, amelyet az esti tisztításnál ajánlott megtenni.

 • Ne tapogasd vagy piszkáld az ékszer és a seb környékét.

 • Ne használj alkoholos tisztítást.

 • Kerüld a füled áztatását kádban, uszodában.

 • Kerüld a szoláriumot, szaunát, erős napsütést.

 • Ügyelj rá, hogy ne jusson kozmetikum a fül környékére.

 • A teljes gyógyulás előtt semmiképp ne cseréld ki az ékszert egy másikra! Mindenképp várd meg, amíg a seb begyógyul.


A Shenmen akupunktúrás pont tehát nagy odafigyelést igényel, amíg teljesen be nem gyógyul a seb. A Medical Piercingnél azonban nem engedjük el a kezed rögtön a szúrás után! Számos hasznos információt kapsz tőlünk később is, e-mailben.


Tudnivalók a Shenmen piercing garanciájáról a Medical Piercingnél

Bizonyos esetekben előfordulhat, hogy az első szúrást követően nem éri el a várt hatást a Shenmen piercing. Erre a problémára találtuk ki a garanciát, amellyel biztosítjuk számodra, hogy továbbra is rendelkezésedre állunk, és minden erőnkkel a panaszaid csökkentésére törekszünk.


Az a legfontosabb számunkra, hogy elérjük a célt a piercing behelyezésével, épp ezért vállaljuk, hogy ha 2 hét múlva sem tapasztalsz változás, akkor mindössze egy piercing áráért, azaz 5000 forintért beszúrunk egy újabb piercinget.

 

Kipróbálnád, hogy milyen a Shenmen akupunktúrás pontba helyezett piercing? Szeretnéd csökkenteni a panaszaid alternatív módszerrel? Szeretettel várunk szalonunkban!49 megtekintés0 hozzászólás

Akár már holnap várunk!

Csak válaszd ki a Medical Piercing csapatából, aki szimpatikus és azonnal tudsz hozzá időpontot foglalni, bármelyik piercing kezelésre!

bottom of page