top of page

Mi az a Shenmen piercing és hogyan működik?

Egyre többször halljuk, hogy a Shenmen piercingről beszélgetnek utcán, kávézókban, éttermekben. Sokak számára azonban még mindig kérdéses ez a terület, és sok homályos folt fedi a tudásukat a közérzetjavító testékszerekről.


Na de mi az a Shenmen piercing? Milyen pozitív hatásai lehetnek? Mikor segíthet? Hogyan működik? Egyáltalán, hogyan történik a beszúrása? Ezekre a kérdésekre válaszoltunk.


Mi az a Shenmen piercing?

Az akupunktúra mindenki számára ismerős fogalom. A Hagyományos Kínai Orvoslás a fülben 5 fő akupunktúrás, azaz NADA pontot különböztet meg, és ezek közül a legismertebb a Shenmen pont. A Shenmen szó annyit tesz: „Isteni kapu”. A fülkagyló legfelső szegmensében elhelyezkedő speciális pont ingerlésével egy nyugodt, relaxált állapot érhető el.


Ezek alapján már néhány szóban összegezhető, hogy mi az a Shenmen piercing: ez a piercing az ősi kínai orvoslásból ered, amely az emberi test egy bizonyos pontját célozza meg, ezáltal támogatja az energetikai egyensúlyt és a belső harmóniát.


fülpiercing

A Shenmen piercing pozitív hatásai:

Stresszcsökkentés: A Shenmen pontjának stimulálása és a piercing viselése sok ember számára segít a stressz csökkentésében és a nyugodtabb állapot elérésében. Ez az energetikai egyensúly támogatásával jár együtt.

Energiaáramlás javítása: A piercing ezen a ponton lehetővé teszi az energiák szabadabb áramlását a testben, elősegítve az egyensúly és a harmónia helyreállítását.

Érzelmi stabilitás támogatása: Sokan észlelik, hogy a Shenmen piercing viselése hozzájárulhat az érzelmi stabilitásukhoz és az érzelmi egyensúly fenntartásához.

Általános jólét javítása: A piercinget viselők gyakran tapasztalják, hogy javul az általános jólétük, és könnyebben kezelik a mindennapi stresszhelyzeteket.


Fontos megjegyezni, hogy az egyéni tapasztalatok változhatnak, és nem mindenki reagál ugyanúgy a Shenmen piercing viselésére. Egyesek érzik a hatásait, míg másoknak kevésbé van észrevehető hatása. Mindig fontos tudatosítani, hogy ezek a hatások az egyéni érzékenységtől és az adott személy testének reakcióitól függenek, illetve tapasztalataim szerint, néha szükség lehet még egy piercingre a pozitív eredmény eléréséhez.


Tehát az alábbi problémák kezelésében lehet megfelelő kiegészítő terápia a Shenmen piercing:

 • depresszió

 • fejfájások, migrén

 • függőségek

 • alvászavarok

 • allergia

 • ADHD (figyelemzavar)

 • stressz

 • ízületi fájdalmak

 • vérnyomásproblémák


Még mindig kérdéses számodra, hogy mi az a Shenmen piercing? Vannak még kétségeid?


Egy meggyőző kutatás a Shenmen piercing hatásáról

Egy 2022 januárjában publikált kutatásban a Shenmen és a Sanyinjiao pontok elektropunktúrás kezelését vizsgálták. A kilencven, álmatlanságban és depresszióban szenvedő jelentkezőt 3 csoportra osztották:

 • egy Shenmen (30 fő)

 • egy Sanyinjiao (30 fő)

 • és egy kombinált csoportra (30 fő)


A résztvevőket naponta 30 percen keresztül kezelték elektropunktúrával, és csak azt a pontot, amelyik csoportba tartoztak. A kutatás 2x5 napig tartott, tehát a páciensek 5 napig folyamatosan kapták a kezeléseket, majd néhány nap szünet után újabb 5 nap következett.

A kezelés előtt és után felmérték az insomnia (álmatlanság) súlyossági indexet (ISI), az szorongásos skála (SAS) értékét, valamint a depresszió skála (SDS) pontszámait, továbbá mérték a dopamin (DA) és a noradrenalin (NE) szérum tartalmát a vérben.


Az eredmények alapján kimutatták, hogy mindhárom skála eredménye csökkent a kezelések végeztével mindhárom csoportban, azonban a szorongás és a depresszió enyhítésében a Shenmen pont ingerlése játszott kiemelkedő szerepet.


Hogyan működik a piercing?

Arra a kérdésre már választ kaphattál, hogy mi az a Shenmen piercing, na de hogyan működik?


A Shenmen piercing működése az akupunktúra elvei alapján történik. Az akupunktúra egyik fő alapelve szerint a betegségeket az életenergia (Qi, azaz csi) áramlásának blokkjai okozzák, így a kezelés lényege, hogy a teljes test egyensúlyát helyreállítsák apró, hajszálvékony tűvel végzett ingerelés segítségével, amelyeket a meridiánok (energia csatornák) mentén helyeznek el.


Így hat tehát a Shenmen piercing is. A szúrás helyén fut át a vagus (X. agyideg), amely állandó ingerlésével:

· csökkenhet/megszűnhet a fájdalom

· a sejtek hamarabb regenerálódhatnak

· az érintett belső szerv/lágyrész funkciója visszaállhat

· endorfin szabadulhat el, amely boldogabb közérzetet eredményezhet


Hogyan történik a Shenmen piercing beszúrása?

A Medical Piercing szalonjában a szúrás előtt egy állapotfelmérést végzünk annak érdekében, hogy megállapíthassuk, hasznos lehet-e számodra a Shenmen piercing. Kikérdezünk a panaszaidról, kórelőzményeidről is, és felmérjük a füled állapotát is. Itt például azt is körüljárjuk, hogy mennyire vagy érzékeny a fájdalomra, volt-e már olyan, hogy elájultál.


Ezt követi egy tűpontos bemérés, amely alapján biztosak lehetünk, hogy a választott piercing a megfelelő helyre kerül. Mindezek után a szúrás már csak néhány pillanat. Az ezzel kapcsolatos fájdalomról a vendégeink úgy fogalmaznak: „mintha csak valami rovar csípett volna meg”, amely a piercing behelyezését követően szinte azonnal elmúlt.


A piercing egyébként első alkalommal orvosi fémből készült ékszer, amelyet a szalonban egy autokláv gépben fertőtlenítünk.


Miután bekerült az ékszer a helyére, még egy picit beszélgetünk, amíg a székben ülsz, hogy megbizonyosodjunk arról, hogy minden rendben van veled. Ekkor megbeszélünk minden további fontos teendőt, amelyet a Shenmen piercing gyógyulási ideje alatt be kell tartanod. Ne aggódj, hogy nem tudod megjegyezni mindet, ugyanis később többek között erről is kapsz információt e-mailben.


Nem engedjük el a kezed!

Két hét után felhívunk, hogy megkérdezzük, minden rendben van-e veled, érzed-e a piercing pozitív hatásait. Ha nem, akkor a garancia értelmében megbeszélünk egy új időpontot, hogy a másik füledbe is megcsináljuk a Shenmen piercinget.

 

Most már Te is tudod, hogy mi az a Shenmen piercing. Olvasnál még véleményeket is róla? Kattints, és tudj meg többet!93 megtekintés0 hozzászólás

9 ok, amiért minket válassz

MP-008.jpg

1. Mert a piercing a szakterületünk

Nem tetoválók, sminkesek vagy kozmetikusok vagyunk akik rájöttek, hogy piercingekkel IS szeretnének foglalkozni. Az akkupunktúrás piercing a szakterületünk. Az ország legelismertebb profijától szereztük a végzettségünket, mellette akkupunktúrás képesítésünk és egészségügyi tapasztalatunk is van, ezért nálunk profi kezekben leszel.

medical-piercing-mukodik.jpg

93%

2.238 megkérdezett vendégünkből ennyinél volt hatásos a Medical Piercing.*

* Az összes szúrás száma ennél magasabb volt. A statisztika nem minősül hivatalosnak. A piercing nem minősül hivatalos gyógyhatású eszköznek, hanem közérzetjavító ékszer amelynek hatékonysága a tapasztalatokon és visszajelzéseken alapszik.

bottom of page