top of page

Migrén fülbevaló: Hogyan működik és mennyire hatásos?

A migrén fülbevaló sokaknak ismerős lehet, azonban kevesen tudják, hogy miért és hogyan működik valójában? Ha kíváncsi vagy erre, valamint arra, hogy milyen hatások várhatóak, ha migrén piercinget csináltatsz, valamint, hogy hogyan zajlik a beszúrása, akkor jó helyen jársz! Ebben a cikkben megtalálod a már migrén piercinget viselők véleményeit is.


Hogyan működik a migrén fülbevaló?

A migrén fülbevaló az akupunktúra elvei alapján működik. Az akupunktúrát már az ősi kínai orvoslásban is használták. Lényege, hogy a csatornákon (meridiánokon) keresztül áramló életenergia (Qi, azaz csí) blokkjait oldja az által, hogy bizonyos pontokat ingerel. A fülön a testrészek meghatározott területeken találhatóak, így azok nyomásával/átszúrásával az érintett szerv egyensúlya helyreállítható.


A migrén fülbevaló helye a hallójárat fölötti redőben található, és átszúrása igen nagy pontosságot igényel. Ezért is fontos az előzetes állapotfelmérés, és a precíz bemérés. Az, hogy melyik fülbe kerül attól is függ, hogy melyik oldalon jelentkezik a migrén. Sok esetben ez alapján döntjük el, hogy melyik oldali fülbe tesszük a fülbevalót. Ritkán, de előfordulhat az is, hogy mindkét fülbe szükséges migrén piercing, ha kétoldali fejfájásról van szó, illetve akkor, ha az egy nem bizonyult elég hatásosnak.


Ha szeretnél többet tudni a migrén piercingről ide kattintva olvashatod el a részletes összefoglalómat.


Mennyire hatásos a migrén fülbevaló?

A migrén fülbevaló pozitív hatásai 2 héten belül jelentkeznek. Ezek az alábbiak lehetnek:

  • a fejfájások intenzitása jelentős mértékben enyhülhet

  • a fejfájások gyakorisága csökkenhet

Tapasztalataim szerint enyhe panaszok esetén azok 70-80%-ban már 1-2 nap után megszűnhetnek.


Intenzív fejfájásos problémák esetén javasolni szoktam a migrén fülbevalóval együtt a shenmen piercinget is, amelyek együttes hatásának köszönhetően a heves panaszok is csökkenhetnek.


Egy kutatás a migrén fülbevaló hatásáról

A London Migraine Clinic által végzett kutatásban migrénnel küzdő egyéneket vizsgáltak, akik daith piercinget kaptak.


A kutatás eredményei a következők:

·a résztvevők 75%-a állítja, hogy a piercing behelyezését követően a fejfájásuk jelentős mértékben enyhül vagy teljesen elmúlt

·a piercinget használók 82%-a teljesen elégedett

·mindössze 11%-uk számolt be arról, hogy nem észlelt jelentős változást a szúrást követően


A kutatást végző orvosok, Dr Chris Blatchley és Arnold Wilkins professzor szerint ez az eljárás kevésbé terheli meg a szervezetet, mint az állandó gyógyszerek alkalmazása, valamint ha megfelelő szakember végzi a szúrást, akkor a pozitív eredmény akár ennél is magasabb arányú lehet.


Mit mondanak, akiknek már van?

Álljon itt néhány vendégem véleménye a migrén fülbevalóval szerzett tapasztalataikról.


Anyukaként nehéz volt nézni, ahogy a tini lányom migréntől szenved havi kétszer is. A gyógyszerek sem segítettek már egy idő után. Ekkor rászántam magam, hogy elvigyem a Medical Piercingbe, de nem bántam meg! Gabi türelmes és kedves volt a lányomhoz, és 2 héttel később, amikor hívtak, a lányom örömmel újságolta, hogy nem is fáj neki sem a helye, sem a feje. Köszönjük, Gabi!


Három hete kaptam meg a migrén és a Shenmen piercinget is, és 3 hete fájdalom nélkül élek. Ez minden pénzt megért! Köszönöm a szakszerű szúrást és a kedves ellátást!


Amióta az eszemet tudom fejfájós vagyok. Ritkán szedtem gyógyszert, de akkor is már a legvégső esetben kapkodtam be a tablettákat, azaz amikor már dolgozni sem tudtam, csak feküdni. A migrén piercing óta (kb. 3 hete) egy gyógyszer sem kell, sőt fejfájás sem gyötör! Köszönöm!


Hogyan történik a migrén fülbevaló beszúrása?

A Medical Piercing szalonjában először is egy állapotfelmérést végzek még a szúrás előtt. Ez azért is fontos, hogy felmérjem minden igényedet ezzel kapcsolatban, és hogyan valóban megéri-e neked migrén piercinget szúratnod. Ez alatt megvizsgálom a füled állapotát és kikérdezlek a panaszaidról.


A migrén fülbevaló helyének meghatározása alapos elővizsgálatot és bemérést igényel. Ez a leghosszabb folyamat, és éppen ezért maga a beszúrás már rövid, csak pár pillanatot igényel.


A szúráskor érzett fájdalomról a vendégeim úgy nyilatkoztak, hogy: „mintha csak valami rovar csípett volna meg”. Ez azonban elmúlt, amint behelyeztem az orvosi fémből készült migrén piercing ékszert.


migrén fülbevaló kiválasztása

Azonban mindannyian egyediek vagyunk, és éppen ebből adódik, hogy a fájdalmat is máshogyan érzékeljük. Lehet, hogy az, ami neked semmiség, másnak heves fájdalmat okoz.


A migrén piercing helyének meghatározása gépi bemérés alapján történik, ezáltal bizonyosodhatunk meg száz százalékig arról, hogy a megfelelő helyre kerül az ékszer.

A szúrást követően még a székben beszélgetünk egy kicsit, amíg jobban nem leszel. Eközben azt is megfigyelem, milyen állapotban van a migrén fülbevaló helye.


Az első migrén piercinged egy autokláv gépben fertőtlenített orvosi fémből készült ékszer lesz. Ha minden rendben ment a szúrás alatt haza engedlek, majd ezt követően rendszeresen kapsz tőlem információkat e-mailben, például arról, hogy hogyan kell ápolnod a migrén fülbevaló helyét.


Sőt, a privát, migrénes facebook csoportomba is beveszlek, ahol felveheted a kapcsolatot sorstársaiddal és tapasztalatokat cserélhettek.


Fontosnak tartom, hogy később se engedjem el a vendégeim kezét, éppen ezért 2 hét múlva felkereslek, hogy minden rendben van-e, érzel-e valami hatást, és hogy beszéljünk a további teendőkről


Szeretnéd Te is megtapasztalni a migrén fülbevaló jótékony hatásait? Már néhány kattintással bejelentkezhetsz a legközelebbi szabad időpontomra! Akár 2-3 napon belül szerezhetsz migrén piercinget!69 megtekintés1 hozzászólás

9 ok, amiért minket válassz

MP-008.jpg

1. Mert a piercing a szakterületünk

Nem tetoválók, sminkesek vagy kozmetikusok vagyunk akik rájöttek, hogy piercingekkel IS szeretnének foglalkozni. Az akkupunktúrás piercing a szakterületünk. Az ország legelismertebb profijától szereztük a végzettségünket, mellette akkupunktúrás képesítésünk és egészségügyi tapasztalatunk is van, ezért nálunk profi kezekben leszel.

medical-piercing-mukodik.jpg

93%

2.238 megkérdezett vendégünkből ennyinél volt hatásos a Medical Piercing.*

* Az összes szúrás száma ennél magasabb volt. A statisztika nem minősül hivatalosnak. A piercing nem minősül hivatalos gyógyhatású eszköznek, hanem közérzetjavító ékszer amelynek hatékonysága a tapasztalatokon és visszajelzéseken alapszik.

bottom of page