top of page

Migrén piercing frontérzékenység ellen

A frontérzékenység számos ember életét megnehezíti. Mivel egyre változékonyabb időjárással kell szembe néznünk, azoknál is előfordulhatnak panaszok, akik eddig meg sem érezték a hideg vagy a meleg frontot.


De hogyan hat a migrén piercing frontérzékenység ellen? Milyen hatásai lehetnek, és hogyan szúrják be? Tarts fel, és ezeken felül mindent megtudhatsz a frontérzékenységről is!


Így hat a migrén piercing frontérzékenység ellen

Az egyik leghatékonyabb testékszer frontérzékenység ellen a migrén piercing. Bár első hallásra csodamódszernek tűnhet, kiemelném, hogy a technika az ősi, kínai orvosláson alapszik, azon belül is az akupunktúrán, amely során a fül bizonyos pontjait (a meridián, energiavonalak mentén) szúrták át.


A migrén piercing állandó inger alatt tartja a fülkagylónak ezt a speciális pontját, amely a vagus (X. agyideg) ideggel van kapcsolatban, ezáltal csökkenti a fájdalmat, a szorongást és más, kellemetlen tünetet is, amelyet a frontérzékenység okozhat. Helye a hallójárat fölötti redőben található, porcos részen van, éppen ezért a gyógyulási idő 8-12 hetet is igénybe vehet.


Ez a piercing nem csak a nevében is található migrén esetén lehet segítségünkre, ugyanis az alábbi fejfájások ellen is bevethető:

  • frontérzékeny

  • tenziós

  • cluster

  • hormonális


frontérzékenység az időjárás függvényében

A migrén piercing pozitív hatásai

A migrén piercing pozitív hatása, hogy a behelyezést követően a fejfájásos panaszok már 1-2 nap után jelentős mértékben csökkenhetnek.


Saját, és a vendégeim eddigi tapasztalatai alapján összefoglalhatom neked, hogy:

  • enyhe fejfájásos panaszokkal küzdő vendégeimnél szinte azonnal megszűntek a fájdalmak a piercing behelyezését követően.

  • 100 vendégből 98-nak 2 héten belül megszűntek az addig mindennapos, kínzó fejfájásai


A migrén piercing hatásait az alábbi kutatás során is vizsgálták:

A London Migraine Clinic által végzett vizsgálatba migrénnel küzdő egyéneket vontak be, akik migrén piercinget kaptak.


A kutatás eredményei a következők:

· a résztvevők 75%-a állítja, hogy a piercing behelyezését követően a fejfájásuk jelentős mértékben enyhül vagy teljesen elmúlt

· a piercinget használók 82%-a teljesen elégedett

· mindössze 11%-uk számolt be arról, hogy nem észlelt jelentős változást a szúrást követően


A kutatást végző orvosok, Dr Chris Blatchley és Arnold Wilkins professzor szerint ez az eljárás kevésbé terheli meg a szervezetet, mint az állandó gyógyszerek alkalmazása, valamint ha megfelelő szakember végzi a szúrást, akkor a pozitív eredmény akár ennél is magasabb arányú lehet.


Hogy miért lehet hatásos frontérzékenység ellen is a migrén piercing, azt az alábbiakból megtudhatod.


A migrén piercing beszúrása

A Medical Piercing szalonjában még a szúrás előtt egy állapotfelmérést végzünk. Kikérdezünk a frontérzékenység okozta és egyéb panaszaidról, kórelőzményeidről is, és felmérjük a füled állapotát is. Itt például azt is körüljárjuk, hogy mennyire vagy érzékeny a fájdalomra, volt-e már olyan, hogy elájultál.


Ezt követi egy tűpontos bemérés, amely alapján biztosak lehetünk, hogy a választott piercing a megfelelő helyre kerül. Mindezek után a szúrás már csak néhány pillanat. Az ezzel kapcsolatos fájdalomról a vendégeim úgy fogalmaznak: „mintha csak valami rovar csípett volna meg”, amely a piercing behelyezését követően szinte azonnal elmúlt.


A piercing egyébként első alkalommal orvosi fémből készült ékszer, amelyet a szalonban egy autokláv gépben fertőtlenítünk.


Miután bekerült az ékszer a helyére, még egy picit beszélgetünk, amíg a székben ülsz, hogy megbizonyosodjunk arról, hogy minden rendben van veled. Ekkor megbeszélünk minden további fontos teendőt, amelyet a migrén piercing gyógyulási ideje alatt be kell tartanod. Ne aggódj, hogy nem tudod megjegyezni mindet, ugyanis később többek között erről is kapsz információt e-mailben.


Nem engedjük el a kezed! Két hét után felhívunk, hogy megkérdezzük, minden rendben van-e veled, érzed-e a piercing pozitív hatásait, hatott-e a frontérzékenység ellen. Ha nem, akkor a garancia értelmében megbeszélünk egy új időpontot, hogy a másik füledbe is megcsináljuk a migrén piercinget.


Minden, amit tudni akartál a frontérzékenységről

A frontérzékenység egy olyan állapot, amikor az érzékszervek rendkívül érzékennyé válnak az időjárás változásaira. Ez az érzékenység akár stresszt, kellemetlenséget vagy különböző fájdalmakat (pl.: fejfájás) is okozhat az egyén számára.


A probléma gyakran kötődik más betegségekhez, például az autizmus spektrumzavarhoz (ASD), szorongásos betegségekhez, a migrén vagy a figyelemhiányos hiperaktivitás zavarhoz (ADHD) is.


Fejfájást leginkább a meleg front váltja ki, amely gyakran fordul elő időseknél, nőknél és gyenge immunrendszerrel élőknél is. A hőmérséklet, a szél és a levegő páratartalmának változása szintén negatív hatással lehet a különböző fejfájás típusokkal, valamint a fentebb is említett migrénnel küzdő egyéneknél.


Frontérzékenység jellemző tünetei:

  • Hangérzékenység: A hangok felerősödése vagy kellemetlensége. Akár a halk zajok is zavaróak lehetnek, míg a hangosabb zajok fájdalmat vagy szorongást válthatnak ki.

  • Fényérzékenység: A túl erős fények és bizonyos fényforrások (például a villogó fények, számítógép képernyője vagy akár az erős napsütés) kellemetlen reakciókat válthatnak ki.

  • Illatérzékenység: Bizonyos illatok vagy erős szagok zavaróak, akár fejfájást is generálhatnak.

  • Érzékenység az érintésre: Bizonyos anyagok, ruhadarabok vagy akár maga az érintés is kellemetlenséget vagy irritációt válthat ki a bőrön.


A frontra adott reakciók eltérőek lehetnek: egyeseknél ezek az érzékenységek komoly kellemetlenségeket okozhatnak, míg másoknál csak kisebb fokú zavaró tényezők.


Frontérzékenység ellen a migrén piercing kiváló alternatív megoldás lehet, amely a fejfájások és a szorongás csökkentésével járulhat hozzá a minőségi élethez.

 

Szeretnél adni egy esélyt a migrén piercingnek frontérzékenység ellen? Tudj meg többet a módszerről, és jelentkezz be hozzánk budapesti rendelőnkbe! 

139 megtekintés0 hozzászólás

9 ok, amiért minket válassz

MP-008.jpg

1. Mert a piercing a szakterületünk

Nem tetoválók, sminkesek vagy kozmetikusok vagyunk akik rájöttek, hogy piercingekkel IS szeretnének foglalkozni. Az akkupunktúrás piercing a szakterületünk. Az ország legelismertebb profijától szereztük a végzettségünket, mellette akkupunktúrás képesítésünk és egészségügyi tapasztalatunk is van, ezért nálunk profi kezekben leszel.

medical-piercing-mukodik.jpg

93%

2.238 megkérdezett vendégünkből ennyinél volt hatásos a Medical Piercing.*

* Az összes szúrás száma ennél magasabb volt. A statisztika nem minősül hivatalosnak. A piercing nem minősül hivatalos gyógyhatású eszköznek, hanem közérzetjavító ékszer amelynek hatékonysága a tapasztalatokon és visszajelzéseken alapszik.

bottom of page