top of page

Migrén piercing helye - melyik fülbe és hova szúrják?

A migrén piercing helye már az ősi kínai gyógyászatban megállapításra került. Az, hogy melyik fülbe szúrják, attól is függ, hogy melyik oldalon alakul ki legtöbbször a fejfájás. Bizonyos esetekben szükség lehet arra is, hogy mindkét fülben legyen migrén piercing.

Ha szeretnéd tudni, hogy mi a migrén piercing eredete, és mi a migrén piercing helye, akkor ez a cikkem neked szól! Megtudhatod továbbá azt is, hogy hogyan történik a szúrás, és hogy gyulladás esetén mi a teendő.


A migrén piercing eredete

Az akupunktúra az ősi kínai hagyományokig nyúlik vissza. Nem csak a fülön, hanem a talpon, tenyereken, sőt a teljesen testen meghatároztak bizonyos pontokat, amelyek ingerlésével pozitív hatásokat érhetnek el az emberi szervezeten.


Ekkor figyelték meg, hogy egyes pontok a külső fül területén összeköttetésben állnak a szervekkel, és ezeket lejegyezték. Így alakult ki a migrén piercing is, amelyet nem csak migrénre, hanem más fejfájások kezelésére is használtak.


A működési elvét tekintve a migrén piercing helye összeköttetésben áll a vagus, X. agyideggel, ezáltal a piercing állandó inger alatt tartja azt. Ez alapján lehet ez a közérzetjavító testékszer fájdalomcsillapító, nyugtató, szorongáscsökkentő hatással van az egész szervezetre.


A nyugati világban csak jóval később került köztudatba, az 1990-es években. A fiatalok először csak divatként kezdték el használni. Ekkor a saját tapasztalataik alapján megfigyelték, hogy kevesebbet vagy egyáltalán nem fáj a fejük a piercing behelyezése óta, valamint a szorongásuk is jelentős mértékben csökkent. Nyugaton emiatt kezdték el kutatni és később alkalmazni is az orvoslásban.


A migrén piercing helye – ide szúrják

Mivel akupunktúrás pontról van szó, igen nagy figyelmet igényel a migrén piercing helyének meghatározása. Ma már modern, gépi bemérés alapján történik meg ez a bejelölés.

A migrén piercing helye a hallójárat fölötti redőben, egy kanyargós kis porcdarabban van, tehát egy nehezen elérhető helyről beszélünk, amely átszúrása precizitást igényel.


Csak a nagy tapasztalattal rendelkező migrén piercing szakemberek képesek pontosan beszúrni a migrén piercinget, éppen ezért fontos, hogy alaposan járd körül a szalonokat, mielőtt átszúratod a füled.


Migrén piercing helye


Melyik fülbe szúrják a migrén piercinget?

A migrén piercing helye attól is függ, hogy melyik oldalon jelentkezik a migrén. Sok esetben ez alapján döntjük el, hogy melyik oldali fülbe tesszük az ékszert. Tehát mindig abba a fülbe, amelyik oldalon a leggyakrabban fáj a fejed.


Azonban előfordulhat, hogy mindkét fülbe szükséges migrén piercing, ha kétoldali fejfájásról van szó, illetve akkor, ha az egy nem bizonyult elég hatásosnak.


Mennyire fáj a migrén piercing behelyezése?

A migrén piercing helyének meghatározása alapos elővizsgálatot és bemérést igényel. Ez a leghosszabb folyamat, és éppen ezért maga a beszúrás már rövid, csak pár pillanatot igényel.


Eddig minden vendégem elcsodálkozott ezen. Úgy fogalmaztak: „mintha csak valami rovar csípett volna meg”. Ez azonban elmúlt, amint behelyeztem az orvosi fémből készült migrén piercing ékszert.

Azonban mindannyian egyediek vagyunk, és éppen ebből adódik, hogy a fájdalmat is máshogyan érzékeljük. Lehet, hogy az, ami neked semmiség, másnak heves fájdalmat okoz.


A fájdalom érzékelése több dologtól függhet, például:

· az aktuális stressz-szinttől

· a fáradtság mértékétől

· nőknél a menstruációs ciklustól

Sokaknál hamar feledésbe merül ez a kellemetlen pillanat, amint megtapasztalják a migrén piercing jótékony hatásait.


Hogyan történik a migrén piercing helyének bemérése és szúrása?

A Medical Pierincg szalonjában először is egy állapotfelmérést végzek még a szúrás előtt. Ez azért is fontos, hogy felmérjem minden igényedet ezzel kapcsolatban, és hogyan valóban megéri-e neked migrén piercinget szúratnod. Ez alatt megvizsgálom a füled állapotát és kikérdezlek a panaszaidról. Bármilyen ehhez kapcsolatos kórelőzményed volt, arra is kitérünk majd.


A migrén piercing helyének meghatározása gépi bemérés alapján történik, ezáltal bizonyosodhatunk meg száz százalékig arról, hogy a megfelelő helyre kerül az ékszer.

Ezek után a szúrás már csak néhány pillanatot vesz igénybe, ami – ahogyan a vendégeim is fogalmaztak – csupán egy rovarcsípés-szerű érzéssel jár. Nem szabad azonban elfelednünk, hogy a fájdalom érzékelése is az egyéntől függ! Ha tudod, hogy érzékenyebb vagy rá, akár ájulásra hajlamos, én akkor is figyelek és a szúrást követően még a székben beszélgetünk egy kicsit, amíg jobban nem leszel. Eközben azt is megfigyelem, milyen állapotban van a migrén piercing helye.


Az első migrén piercinged egy autokláv gépben fertőtlenített orvosi fémből készült ékszer lesz. Ha minden rendben ment a szúrás alatt, ezzel és a garancia lappal együtt haza engedlek. Ezt követően rendszeresen kapsz tőlem információkat e-mailben, például arról, hogy hogyan kell ápolnod a migrén piercing helyét.


Sőt, a privát, migrénes facebook csoportomba is beveszlek, ahol felveheted a kapcsolatot sorstársaiddal és tapasztalatokat cserélhettek.


Fontosnak tartom, hogy később se engedjem el a vendégeim kezét, éppen ezért 2 hét múlva felkereslek, hogy minden rendben van-e, érzel-e valami hatást, és hogy beszéljünk a további teendőkről.


Mi a teendő, ha begyulladt a migrén piercing helye?

Minden igyekezet és gondos ápolás ellenére is, kis százalékban előfordulhat, hogy a migrén piercing helye begyullad. Mivel egy sebről beszélünk, amely könnyen irritálódhat, bizonyos esetekben a leggondosabb szúrás és körültekintés sem elég ahhoz, hogy ezt elkerüljük.


Az alábbi tünetek jelezhetik a bajt:

  • a piercing helye fájdalmas, égő érzetet tapasztal

  • a füle megduzzadt

  • a terület piros, lüktet, esetleg forró tapintatú

  • a szúrás helye gennyedzik

Ebben az esetben mindenképpen keresd fel migrén piercing szakembered, aki segíthet megoldani a problémát.


Addig is, az alábbi tanácsaimat betartva Te is sokat tehetsz a migrén piercing helye egészséges maradjon:

  1. Mosd át a gyulladt területet hidrogén-peroxidos oldattal (a patikákban vény nélkül megkaphatod).

  2. Ezt az oldatot naponta kétszer-háromszor is használhatod.

  3. Mindig tartsd sterilen a migrén piercing helyét, amennyire csak lehet.


Munkájára igényes migrén piercing szakembert keresel, aki steril körülmények között dolgozik? Szalonomban autoklávos fertőtlenítést alkalmazok! Jelentkezz be hozzám!162 megtekintés0 hozzászólás

9 ok, amiért minket válassz

MP-008.jpg

1. Mert a piercing a szakterületünk

Nem tetoválók, sminkesek vagy kozmetikusok vagyunk akik rájöttek, hogy piercingekkel IS szeretnének foglalkozni. Az akkupunktúrás piercing a szakterületünk. Az ország legelismertebb profijától szereztük a végzettségünket, mellette akkupunktúrás képesítésünk és egészségügyi tapasztalatunk is van, ezért nálunk profi kezekben leszel.

medical-piercing-mukodik.jpg

93%

2.238 megkérdezett vendégünkből ennyinél volt hatásos a Medical Piercing.*

* Az összes szúrás száma ennél magasabb volt. A statisztika nem minősül hivatalosnak. A piercing nem minősül hivatalos gyógyhatású eszköznek, hanem közérzetjavító ékszer amelynek hatékonysága a tapasztalatokon és visszajelzéseken alapszik.

bottom of page