top of page

Migrén piercing helye - melyik fülbe és hova szúrják?

A migrén piercing helye már az ősi kínai gyógyászatban megállapításra került. Az, hogy melyik fülbe szúrják, attól is függ, hogy melyik oldalon alakul ki legtöbbször a fejfájás. Bizonyos esetekben szükség lehet arra is, hogy mindkét fülben legyen migrén piercing.

Ha szeretnéd tudni, hogy mi a migrén piercing eredete, és mi a migrén piercing helye, akkor ez a cikkem neked szól! Megtudhatod továbbá azt is, hogy hogyan történik a szúrás, és hogy gyulladás esetén mi a teendő.


A migrén piercing eredete

Az akupunktúra az ősi kínai hagyományokig nyúlik vissza. Nem csak a fülön, hanem a talpon, tenyereken, sőt a teljesen testen meghatároztak bizonyos pontokat, amelyek ingerlésével pozitív hatásokat érhetnek el az emberi szervezeten.


Ekkor figyelték meg, hogy egyes pontok a külső fül területén összeköttetésben állnak a szervekkel, és ezeket lejegyezték. Így alakult ki a migrén piercing is, amelyet nem csak migrénre, hanem más fejfájások kezelésére is használtak.


A működési elvét tekintve a migrén piercing helye összeköttetésben áll a vagus, X. agyideggel, ezáltal a piercing állandó inger alatt tartja azt. Ez alapján lehet ez a közérzetjavító testékszer fájdalomcsillapító, nyugtató, szorongáscsökkentő hatással van az egész szervezetre.


A nyugati világban csak jóval később került köztudatba, az 1990-es években. A fiatalok először csak divatként kezdték el használni. Ekkor a saját tapasztalataik alapján megfigyelték, hogy kevesebbet vagy egyáltalán nem fáj a fejük a piercing behelyezése óta, valamint a szorongásuk is jelentős mértékben csökkent. Nyugaton emiatt kezdték el kutatni és később alkalmazni is az orvoslásban.


A migrén piercing helye – ide szúrják

Mivel akupunktúrás pontról van szó, igen nagy figyelmet igényel a migrén piercing helyének meghatározása. Ma már modern, gépi bemérés alapján történik meg ez a bejelölés.

A migrén piercing helye a hallójárat fölötti redőben, egy kanyargós kis porcdarabban van, tehát egy nehezen elérhető helyről beszélünk, amely átszúrása precizitást igényel.


Csak a nagy tapasztalattal rendelkező migrén piercing szakemberek képesek pontosan beszúrni a migrén piercinget, éppen ezért fontos, hogy alaposan járd körül a szalonokat, mielőtt átszúratod a füled.


Migrén piercing helye


Melyik fülbe szúrják a migrén piercinget?

A migrén piercing helye attól is függ, hogy melyik oldalon jelentkezik a migrén. Sok esetben ez alapján döntjük el, hogy melyik oldali fülbe tesszük az ékszert. Tehát mindig abba a fülbe, amelyik oldalon a leggyakrabban fáj a fejed.


Azonban előfordulhat, hogy mindkét fülbe szükséges migrén piercing, ha kétoldali fejfájásról van szó, illetve akkor, ha az egy nem bizonyult elég hatásosnak.


Mennyire fáj a migrén piercing behelyezése?

A migrén piercing helyének meghatározása alapos elővizsgálatot és bemérést igényel. Ez a leghosszabb folyamat, és éppen ezért maga a beszúrás már rövid, csak pár pillanatot igényel.


Eddig minden vendégem elcsodálkozott ezen. Úgy fogalmaztak: „mintha csak valami rovar csípett volna meg”. Ez azonban elmúlt, amint behelyeztem az orvosi fémből készült migrén piercing ékszert.

Azonban mindannyian egyediek vagyunk, és éppen ebből adódik, hogy a fájdalmat is máshogyan érzékeljük. Lehet, hogy az, ami neked semmiség, másnak heves fájdalmat okoz.


A fájdalom érzékelése több dologtól függhet, például:

· az aktuális stressz-szinttől

· a fáradtság mértékétől

· nőknél a menstruációs ciklustól

Sokaknál hamar feledésbe merül ez a kellemetlen pillanat, amint megtapasztalják a migrén piercing jótékony hatásait.


Hogyan történik a migrén piercing helyének bemérése és szúrása?

A Medical Pierincg szalonjában először is egy állapotfelmérést végzek még a szúrás előtt. Ez azért is fontos, hogy felmérjem minden igényedet ezzel kapcsolatban, és hogyan valóban megéri-e neked migrén piercinget szúratnod. Ez alatt megvizsgálom a füled állapotát és kikérdezlek a panaszaidról. Bármilyen ehhez kapcsolatos kórelőzményed volt, arra is kitérünk majd.


A migrén piercing helyének meghatározása gépi bemérés alapján történik, ezáltal bizonyosodhatunk meg száz százalékig arról, hogy a megfelelő helyre kerül az ékszer.

Ezek után a szúrás már csak néhány pillanatot vesz igénybe, ami – ahogyan a vendégeim is fogalmaztak – csupán egy rovarcsípés-szerű érzéssel jár. Nem szabad azonban elfelednünk, hogy a fájdalom érzékelése is az egyéntől függ! Ha tudod, hogy érzékenyebb vagy rá, akár ájulásra hajlamos, én akkor is figyelek és a szúrást követően még a székben beszélgetünk egy kicsit, amíg jobban nem leszel. Eközben azt is megfigyelem, milyen állapotban van a migrén piercing helye.


Az első migrén piercinged egy autokláv gépben fertőtlenített orvosi fémből készült ékszer lesz. Ha minden rendben ment a szúrás alatt, ezzel és a garancia lappal együtt haza engedlek. Ezt követően rendszeresen kapsz tőlem információkat e-mailben, például arról, hogy hogyan kell ápolnod a migrén piercing helyét.


Sőt, a privát, migrénes facebook csoportomba is beveszlek, ahol felveheted a kapcsolatot sorstársaiddal és tapasztalatokat cserélhettek.


Fontosnak tartom, hogy később se engedjem el a vendégeim kezét, éppen ezért 2 hét múlva felkereslek, hogy minden rendben van-e, érzel-e valami hatást, és hogy beszéljünk a további teendőkről.


Mi a teendő, ha begyulladt a migrén piercing helye?

Minden igyekezet és gondos ápolás ellenére is, kis százalékban előfordulhat, hogy a migrén piercing helye begyullad. Mivel egy sebről beszélünk, amely könnyen irritálódhat, bizonyos esetekben a leggondosabb szúrás és körültekintés sem elég ahhoz, hogy ezt elkerüljük.


Az alábbi tünetek jelezhetik a bajt:

  • a piercing helye fájdalmas, égő érzetet tapasztal

  • a füle megduzzadt

  • a terület piros, lüktet, esetleg forró tapintatú

  • a szúrás helye gennyedzik

Ebben az esetben mindenképpen keresd fel migrén piercing szakembered, aki segíthet megoldani a problémát.


Addig is, az alábbi tanácsaimat betartva Te is sokat tehetsz a migrén piercing helye egészséges maradjon:

  1. Mosd át a gyulladt területet hidrogén-peroxidos oldattal (a patikákban vény nélkül megkaphatod).

  2. Ezt az oldatot naponta kétszer-háromszor is használhatod.

  3. Mindig tartsd sterilen a migrén piercing helyét, amennyire csak lehet.


Munkájára igényes migrén piercing szakembert keresel, aki steril körülmények között dolgozik? Szalonomban autoklávos fertőtlenítést alkalmazok! Jelentkezz be hozzám!58 megtekintés0 hozzászólás

Friss bejegyzések

Az összes megtekintése

Akár már holnap várunk!

Csak válaszd ki a Medical Piercing csapatából, aki szimpatikus és azonnal tudsz hozzá időpontot foglalni, bármelyik piercing kezelésre!

bottom of page