top of page

Migrén piercing kezelése/ápolása

Frissítve: 2023. júl. 12.

A migrén piercing helye tulajdonképpen egy szúrt seb, amely alapos odafigyelést és utógondozást igényel. A migrén piercing kezelése/ápolása a szúrást követően is téma lesz a szalonban, azonban most összegyűjtöttem neked írásban is, hogy mit kell tudni a piercing utókezeléséről.


Hogyan történik a migrén piercing beszúrása?

A szúrás körülményei szalonként eltérőek lehetnek. Sokféle eljárásról hallottam már, éppen ezért fontos, hogy ha kiszemelted a szalont, ahol a migrén piercingedet szeretnéd megcsináltatni, járj/kérdezz utána az előzetes teendőknek és tudnivalóknak.


A szalonban először is egy állapotfelmérést végzek, hogy megbizonyosodjak arról, hogy tényleg szükséged van a migrén piercingre és hogy valóban hatásos lehet-e a számodra. Azért is szeretem még ezt alkalmazni, mert így teljes képet kapok a problémádról is, és ki tudom szűrni az esetleges kontraindikációkat.


Az állapotfelmérés során tehát kikérdezlek a panaszaidról, kórelőzményidről, és felmérem a füled állapotát is. Ezt követi a gépi bemérés, amely tűpontos, és megbízható módon jelöli meg, hogy hová szúrjam a piercingedet, így én sem hibázhatok.


Ez után a szúrás már csak néhány pillanat. Az ekkor tapasztalható fájdalom teljesen egyéni, a vendégeim beszámolói alapján rovarcsípés-szerű érzés, ami azonban a piercing behelyezését követően elmúlik.


A piercing egyébként első alkalommal orvosi fémből készült ékszer, amelyet a szalonban egy autokláv gépben fertőtlenítek.


A szúrást követően nem engedlek el azonnal, még a székben ülve kicsit beszélgetünk, megfigyelem, hogy minden rendben van-e veled, és ha nincs rosszullét (sokan félnek a tűtől és emiatt rosszul lesznek), akkor átnyújtom neked a garancialapot és haza engedlek.


Azt, hogy hogyan zajlik a migrén piercing kezelése/ápolása megtudhatod tőlem is a szúrás után, de biztos, ami biztos, e-mailben is megkapod tőlem, miután kiléptél a szalonból. Ezt rendszeres tájékoztató e-mailek követik majd, amelyekből minden kérdésedre megkaphatod a választ. Ha mégsem kapsz kielégítő válaszokat, a zárt facebookos migrén csoportba beléptetlek, ahol sorstársakkal cserélhetsz tapasztalatot.


Két hét múlva pedig felhívlak, hogy minden rendben van-e veled és a piercingeddel, sikerült-e a migrén piercing kezelése/ápolása, és hogyan hatott az új ékszered. Probléma esetén pedig megbeszélünk egy új időpontot a szúrásra.


Mennyire fáj a migrén piercing behelyezése?

A fájdalom érzékelése teljesen egyéni. Az eddigi tapasztalataim alapján, és amiket elmeséltek a vendégeim, a legtöbben csak kis rovarcsípés-szerű, pillanatnyi kellemetlenséget éreztek a szúrás pillanatában, ami azonban pár perc múlva el is múlt.

Szerintem ez egy olyan felejthető kis fájdalom, amelyet kárpótol majd a piercing okozta pozitív hatás, azaz, hogy nem fáj annyit a fejed, és sokkal kevésbé jön elő a migrén.


Lássuk most, hogy mik a legfontosabb tudnivalók a migrén piercing kezelése/ápolása témában!


A migrén piercing kezelése/ápolása – mit kell tudni?

A migrén piercing kezelése/ápolása nagy figyelmet igényel, ugyanis ez egy szúrt seb, amely igényel egy alap utókezelést. Fontos megjegyezni, hogy a szúrást követően néhány napig normális, hogy picit vérzik a seb.


A porcos terület miatt a piercing gyógyulási ideje 8-12 hét is lehet, ez azonban egyénenként változhat. Fontos, hogy légy türelmes!


Ezek a fontos teendők a migrén piercing kezelése/ápolása körül:

 1. Használj napi 2x (reggel és este) sóoldatot a migrén kezelése/ápolása céljából.

 2. Napközben érdemes 2-3 óránként befújni Octanisepttel. (Patikákban vény nélkül kapható, akárcsak a sóoldat).

 3. A piercinget 10 napig tilos mozgatni, ezt követően azonban érdemes napi 1x átmozgatni, amelyet az esti tisztításnál ajánlott megtenni.migrén piercing kezelése/ápolása


Az alábbiakat kerüld:

 • az ékszer és a seb környékének piszkálása, tapogatása

 • alkoholos tisztítás

 • áztatás kádban, uszodában

 • szolárium, szauna, erős napsütés

 • kozmetikum a fül környékén

Fontos még megjegyezni, hogy a teljes gyógyulás előtt semmiképp ne cseréld ki az ékszert egy másikra! Mindenképp várd meg, amíg a seb begyógyul.

A sebgyógyulás jelei, hogy a fül és a seb területe:

 • nem fájdalmas

 • nem piros

 • és nem duzzadt

Tehát, ha a migrén piercing kezelése/ápolása ezek alapján történik, jó eséllyel hozzájárulhatsz a sikeres gyógyuláshoz, és hosszú távon élvezheted majd a piercing jótékony hatásait.


Migrén piercing kezelése/ápolása ellenére is begyulladt a seb – mi a teendő?

A rendszeres migrén piercing kezelése/ápolása ellenére is előfordulhat (kis százalékban), hogy begyullad a seb. Erre a legtöbb esetben a szúrást követő 4-5 héttel kerül sor, ha szennyeződés jut a sebbe.


A gyulladás tünetei:

 • gyulladt csomó a be-és a kimeneti nyílásnál

 • a piercing helye fájdalmas

 • égő érzet a seb körül

 • a terület piros, lüktet, esetleg forró

Amit Te is megtehetsz:

 • A patikákban kaphatsz vény nélküli hidrogén-peroxidos oldatot, ezzel mosd át a gyulladt részt.

 • Tartsd sterilen a füled, amennyire csak lehet, és napi 2-3x mosd át a fenti oldattal.Olyan migrén piercing szakembert keresel, aki megbízható tanácsokat ad a migrén piercing kezelése/ápolása témakörben, és a szúrás után sem hagy magadra? Jelentkezz be hozzám!80 megtekintés0 hozzászólás

Akár már holnap várunk!

Csak válaszd ki a Medical Piercing csapatából, aki szimpatikus és azonnal tudsz hozzá időpontot foglalni, bármelyik piercing kezelésre!

bottom of page