top of page

Migrén piercing, mint akupunktúra

Frissítve: 2023. júl. 12.

A migrén piercing, mint akupunktúra már az ősi Kínában ismert volt, ahol a meridiánok mentén beszúrt vékony kis tűkkel gyógyították a betegségeket. A nyugati világban azonban csak a 90-es években kezdett el ismertté válni és akkor is elsőként divatékszerként hordták.

Lássuk, mit kell tudni a migrén piercing, mint akupunktúra témakörben!


Az akupunktúra lényege

Az akupunktúra a Hagyományos Kínai Orvoslásból származik. Lényege, hogy a teljes test egyensúlyát helyreállítsa apró, hajszálvékony tűvel végzett ingerelés segítségével, amelyeket a meridiánok (energia csatornák) mentén helyeznek el.


Az akupunktúra egyik fő alapelve szerint a betegségeket az életenergia (Qi, azaz csi) áramlásának blokkjai okozzák.


Nem csak a bőr felületén alkalmazható kezelési módszerről van szó, ezzel a technikával a mélyebb szövetek (pl.: izom, ideg) is elérhetőek.

Ez alapján elmondható, hogy a migrén piercing, mint akupunktúra szintén ezen az elv mentén működik.


migrén piercing, mint akupunktúra

Miért jó az akupunktúra?

A kezelések során az akupunktúrás tű segítségével a meridiánok bizonyos pontjain oldják a blokkokat, ezáltal ismét szabad áramlást biztosítva az életenergiának.

A módszer tehát egyszerre hat a hormon-, immun és mozgásszerv rendszerre.


Az akupunktúrás kezelés hatására tehát:

  • helyreállhat a szervezet egyensúlya

  • a sejtek hamarabb regenerálódhatnak

  • az érintett belső szerv/lágyrész funkciója visszaállhat

  • csökkenhet/megszűnhet a fájdalom

  • endorfin szabadulhat el, amely boldogabb közérzetet eredményezhet


A migrén piercing, mint akupunktúra

A migrén piercing, mint akupunktúra egy kiváló módszer lehet a krónikus fejfájás megakadályozására.


A piercinget a fülben egy speciális pontban helyezik el, amely állandó inger a szervezet számára, és jelentős fájdalomcsillapító hatással bír.


A migrén piercing, mint akupunktúra mélyebb szöveteken keresztül hat, és állandó jelenléte miatt tartós javulás érhető el, segítségével a fájdalommentes állapot hosszan fennmaradhat.


Így segít a migrén piercing, mint akupunktúra

A migrén piercing, mint akupunktúra nem csak a nevében is szereplő fejfájás típus esetén segíthet, hanem az alábbi problémákra is bevethető:

  • frontérzékeny fejfájás

  • cluster fejfájás

  • tenziós fejfájás

  • hormonális fejfájás

A migrén piercing tehát a fül speciális pontját tartja folyamatosan inger alatt, ezáltal küld jelzést az idegek mentén a szervezet felé, és eredményez tartós fájdalomcsillapítást.


Ebben a cikkben írtam össze minden fontos tudnivalót a migrén piercingről.


A migrén piercing, mint akupunktúra az esetek 70-80%-ában segít oly módon, hogy behelyezést követően a panaszok már 1-2 nap után jelentős mértékben csökkenek. Tapasztalataim szerint, 100 vendégből 98-nak 2 héten belül megszűntek az addig mindennapos, kínzó fejfájásai.


Enyhe fejfájásos panaszokkal küzdő vendégeimnél szinte azonnal megszűntek a fájdalmak a piercing behelyezését követően.


Fontos azonban megjegyezni, ha erős fejfájások gyötörnek, akkor nem csak migrén piercingre, hanem Shenmen piercingre is szükséged lehet, de erre az állapotfelmérésem alatt is fény derülhet. A kettő együttes hatására csökkenhet a fejfájások gyakorisága és intenzitása.


A migrén piercing akupunktúrás szemmel is kifejezetten ajánlott mindennapos, kínzó fejfájások intenzitásának és gyakoriságának csökkentésére.Te is évek óta küzdesz fejfájással, és úgy érzed már mindent megtettél, de semmi nem hozta meg a várt javulást? Adj még egy esélyt a migrén piercingnek is! Jelentkezz be hozzám!
47 megtekintés0 hozzászólás

Akár már holnap várunk!

Csak válaszd ki a Medical Piercing csapatából, aki szimpatikus és azonnal tudsz hozzá időpontot foglalni, bármelyik piercing kezelésre!

bottom of page