top of page

Shenmen piercing allergia ellen

Gyakori dilemma az alternatív gyógymódokat kedvelők körében, hogy mennyire hatásos a Shenmen piercing allergia ellen? Ez teljesen érthető, hiszen ez a panasz igen gyakori a lakosság körében, sőt egyre többeket érint.


Mi is az allergia, milyen változatai léteznek? Hatásos-e a Shenmen piercing allergia ellen? Hogyan történik a piercing beszúrása? Tartsunk velünk, és ebből a cikkünkből megtudhatsz mindent!


Az allergiáról röviden

Az allergia egy olyan immunrendszeri reakció, amely esetén a szervezetben túlzott válaszreakció jön létre bizonyos anyagokra, amelyek általában ártalmatlanok más emberek számára. Ezeket az anyagokat allergéneknek nevezik. Az allergiának számos különböző formája létezik, beleértve az élelmiszerallergiát, a pollenallergiát (szénanátha), az állati szőr allergiát, az atkák okozta allergiát (például poratkák), az orvosi termékekkel szembeni allergiát, valamint az egyéb környezeti tényezők okozta allergiákat.


Shenmen piercing allergia ellen - pollenek

Az allergiás reakciókat általában az immunrendszer túlzott válasza okozza az allergénekkel való érintkezés során. Az immunrendszer ekkor antitesteket termel, amelyek a szervezetet védelmezik a potenciális veszélyekkel szemben. Az allergiás reakciók során azonban ezek az antitestek helytelenül az általában ártalmatlan anyagokra is reagálnak, ami a tüneteket okozza, például orrdugulást, könnyezést, bőrkiütéseket vagy akár súlyosabb esetekben fulladást is.


Az allergiák kezelése többféle módon történhet, beleértve az allergén elkerülését, az antihisztaminok és egyéb gyógyszerek szedését a tünetek enyhítésére, valamint az immunterápiát, amely során fokozatosan szoktatják hozzá a szervezetet az allergénhez, hogy csökkentsék az allergiás reakciók súlyosságát. Az allergiás reakciók kockázata csökkenthető azáltal, hogy az egyén ismeri az allergiát kiváltó okot, és megpróbálja minimalizálni az azokkal való érintkezést.


Piercing szakemberekként mindig kapjuk a kérdést, hogy a Shenmen piercing allergia ellen mennyire hatásos? Szokták-e alkalmazni? Az alábbiakban erről lesz szó.


Shenmen piercing allergia ellen – hatásos?

A Shenmen piercing egy olyan közérzetjavító testékszer, amelyet a fül külső porcos területére szúrnak be. Ez a kínai orvoslásban is használt akupunktúrás pont, a Shenmen (magyarul "az Isteni kapu"). Az akupunktúra elvei szerint ez a pont a stressz csökkentésében, az általános jóllét javításában és az immunrendszer erősítésében játszik szerepet.


Az allergiás rhinitis (nátha) globális probléma, és a világ népességének körülbelül 10-40%-át érinti. Egyre több kutatás igazolja, hogy a fülpontok kezelésével, valamint a Shenmen pont átszúrásával, és a piercing behelyezésével az allergiás orr és szemtünetek csökkenthetőek.


Egy átfogó, egészségügyi adatbázisokban végzett kutatásban az allergiás páciensek kezelési módszereit és azok sikerességét mérték fel, hogy feltárhassák a fül akupresszúra hatásait.

Összesen 11 vizsgálatot vontak be az elemzésbe, amelyek résztvevőszáma 1094 fő volt. A kontrollcsoport felállítása után összevetették a fülakupresszúrát követő allergiás tüneteket és azt találták, hogy a tüsszögés, az orrfolyás és a szemtünetek jelentős mértékben csökkentek.


Az allergia kezelésének legfontosabb része az allergén kiváltó tényezők elkerülése, valamint az orvosi kezelések, például antihisztaminok vagy allergiás gyógyszerek alkalmazása. Ha ilyen problémákkal küzdesz, érdemes lehet konzultálni egy allergológussal az optimális kezelési terv kialakításához, ezt követően fontold meg, hogy kipróbálod, milyen lehet a Shenmen piercing allergia ellen?!


Fontos megjegyezni, hogy minden egyes személy egyedi, és ami egyik személynél hatékony lehet, az nem biztos, hogy ugyanolyan hatékony másoknál. Ezért mindig fontos az egyénre szabott orvosi tanácsadás és kezelési terv kialakítása az egészségügyi problémák kezelésében.


Így zajlik a Shenmen piercing beszúrása

Szalonunkban az egyik legfontosabb elv, hogy csökkentsünk minden kellemetlenséget, amely a piercing behelyezésével járhat. Éppen ezért először beszélgetünk egy kicsit, és ennek keretében végzünk egy állapotfelmérést is. Ez azért is fontos, hogy felmérjük minden igényedet a piercinggel kapcsolatban, és hogy valóban megéri-e neked Shenmen piercinget szúratnod. Természetesen az állapotfelmérés során megvizsgáljuk a füled állapotát és kikérdezünk a panaszaidról is, valamint ha bármilyen, az allergiához kapcsolódó kórelőzményed volt arra is kitérünk.


A Shenmen piercing helyét pontos bemérés alapján jelöljük ki, ez biztosítja, hogy a piercing száz százalékig a megfelelő akupunktúrás pontra kerüljön.


Mindezek után a szúrás már tényleg csak néhány másodpercet vesz igénybe, ami csupán egy rovarcsípés-szerű érzéssel jár. Fontos azonban szem előtt tartani azt a tényt, hogy a fájdalom érzékelése nagyban függ az egyéntől, tehát az, hogy a Shenmen piercing mennyire fáj, csak a tapasztalat útján lehet eldönteni. Ha tudod, hogy félsz a tűtől, vagy érzékenyebb vagy a kellemetlenségekre, akár ájulásra is hajlamos vagy, mi akkor is figyelünk. Ezért sem engedünk el azonnal, a szúrást követően még a székben beszélgetünk egy kicsit, amíg jobban nem leszel. Eközben azt is megfigyeljük, milyen állapotban van a Shenmen piercing helye, és hogy hogyan érzed magad.


Ha minden rendben ment és teljesen jól vagy hazaengedünk. Ezt követően sem engedjük el a kezed. Rendszeresen kapsz tőlünk információkat e-mailben, például arról, hogy hogyan kell ápolnod a Shenmen piercing helyét.


Szalonunkban a Shenmen piercing, amelyet legelőször megkapsz egy autokláv gépben fertőtlenített orvosi fémből készült ékszer lesz.


Azt is fontosnak tartjuk, hogy később is legyen kapcsolatunk a vendégeinkkel, ha bármi probléma merülne fel. Éppen ezért 2 hét múlva felkeresünk, hogy minden rendben van-e, a Shenmen piercing allergia ellen bevált-e számodra, és hogy beszéljünk a további esetleges teendőkről.

 

Kipróbálnád, milyen a Shenmen piercing allergia ellen? Fordulj csapatunkhoz bizalommal! Szakembereink több éves tapasztalattal rendelkeznek a közérzetjavító testékszerek, valamint az egészségügy és a szépségipar területén. Jelentkezz be online!8 megtekintés0 hozzászólás

Akár már holnap várunk!

Csak válaszd ki a Medical Piercing csapatából, aki szimpatikus és azonnal tudsz hozzá időpontot foglalni, bármelyik piercing kezelésre!

bottom of page