top of page

Shenmen piercing: mennyi idő alatt hat?

A Shenmen piercing nem csak általános közérzetjavításra vethető be, hanem akár fejfájás, fülzúgás, sőt depresszió esetén is. Ha ezekkel a problémákkal is rendelkezel, fontos az előzetes orvosi kivizsgálás, majd a javasolt kezelés mellé szívből ajánljuk neked ezt a remek piercinget.


De mit kell tudni róla? Számít, hogy melyik fülbe teszik? Fáj a szúrás? A Shenmen piercing mennyi idő alatt hat? Hol tudsz ilyen piercinget készítetten Budapesten belül? Olvasd el alábbi cikkünket, és minden kérdésre választ kaphatsz!


Mit kell tudni a Shenmen piercingről? – Néhány fontos információ

A Shenmen piercing az akupunktúra elvei alapján működik, amely sokak számára ismerős fogalom lehet. Részletesebben:


A Hagyományos Kínai Orvoslás a fülben 5 fő akupunktúrás, azaz NADA pontot különböztet meg, és ezek közül a legismertebb a Shenmen pont. A shenmen szó jelentése: „Isteni kapu”. A fülkagyló legfelső szegmensében elhelyezkedő speciális pont ingerlésével egy nyugodt, relaxált állapot érhető el, emellett pedig sok más problémára is pozitív hatással lehet, többek között fülzúgás ellen is bevethető.


Amerikában orvosok kezdték el gyakorolni a keleti gyógyászat alapján alkalmazott terápiát, és sikeresen kezeltek vele fájdalommal, függőséggel és depresszióval küzdő pácienseket. A nyugati orvoslásban ők terjesztették el, és az európai kontinensen is ők kezdték el oktatni a piercingek beszúrását.


A mai évtizedben azonban sok orvos nem foglal állást sem az akupunktúráról vagy az akupresszúráról, sem a fülpiercingekről, azonban egyre több orvos kezdi el javasolni kiegészítő terápiaként ezeket a módszereket.

A Shenmen piercing nem csak hangulatjavítás esetén lehet hatásos alternatív terápiás módszer, hanem az alábbi problémák esetén is bevethető:

 • depresszió

 • fejfájások

 • ízületi fájdalmak

 • tartós stressz

 • allergia

 • alvászavar

 • függőség/leszokás

 • szédülés


Egy kutatás – a Shenmen piercing és a depresszió

Egy 2022 januárjában publikált kutatásban a Shenmen és a Sanyinjiao pontok elektropunktúrás kezelését vizsgálták. A kilencven, álmatlanságban és depresszióban szenvedő jelentkezőt 3 csoportra osztották:

· egy Shenmen (30 fő)

· egy Sanyinjiao (30 fő)

· és egy kombinált csoportra (30 fő)

A résztvevőket naponta 30 percen keresztül kezelték elektropunktúrával, és csak azt a pontot, amelyik csoportba tartoztak. A kutatás 2x5 napig tartott, tehát a páciensek 5 napig folyamatosan kapták a kezeléseket, majd néhány nap szünet után újabb 5 nap következett.

A kezelés előtt és után felmérték az insomnia (álmatlanság) súlyossági indexet (ISI), az szorongásos skála (SAS) értékét, valamint a depresszió skála (SDS) pontszámait, továbbá mérték a dopamin (DA) és a noradrenalin (NE) szérum tartalmát a vérben.

Az eredmények alapján kimutatták, hogy mindhárom skála eredménye csökkent a kezelések végeztével mindhárom csoportban, azonban a szorongás és a depresszió enyhítésében a Shenmen pont ingerlése játszott kiemelkedő szerepet.


S hogy a Shenmen piercing mennyi idő alatt hat? Hamarosan erre is kitérünk!


Számít, hogy melyik fülbe teszik a Shenmen piercinget?

Abban az esetben fontos a Shenmen piercing helye, ha fejfájásos panaszok miatt szeretnéd átszúratni füled. Ilyenkor érdemes arra az oldalra tenni a piercinget, amelyik oldalon általában jelentkezik a fejfájás.


Más esetben mindegy, hogy a jobb vagy a bal fül Shenmen pontja kerül átszúrásra.


Shenmen piercing

Mennyire fáj a Shenmen piercing behelyezése?

Mivel a piercing behelyezését egy előzetes bemérés követi, maga a szúrás igen gyorsan megtörténik, és maximum csak egy rovarcsípés-szerű kellemetlen érzetet tapasztalhatsz, amely az orvosi fém behelyezése után szinte azonnal el is múlik.


Azonban ez a rövidke, kellemetlen pillanat rögtön feledésbe merül, amint megtapasztalod a Shenmen piercing pozitív hatásait.


A Shenmen piercing mennyi idő alatt hat?

Az esetek 70-80%-ában a panaszok 1-2 nap után jelentős mértékben csökkenek, valamint a Medical Piercingnél 100 vendégből 98-nak 2 héten belül megszűntek az addig kínzó problémái.


Abban az esetben tehát, ha erős fejfájásokkal küzd, akkor a Shenmen piercing hatására csökkenhet a fejfájások gyakorisága és intenzitása.

Ha enyhe fejfájásos panaszai vannak, akkor szinte azonnal megszűnhetnek a panaszai a piercing behelyezését követően.


Hol tudok Shenmen piercinget szúratni Budapesten?

Ha kíváncsi vagy arra, hogy a Shenmen piercing mennyi idő alatt hat számodra, és szeretnél mihamarabb egy alternatív módszerrel tenni a problémád ellen, azt a Medical Piercing szalonjában megbízható környezetben megteheted! A szalont Budapesten, a belvárosban találod meg, amelyről az alábbiakat kell tudnod:


 • Cím: Újpest rakpart 7.

 • Legközelebbi ismert pont: Jászai Mari tér

 • Parkolás: a rakparton biztosított

 • Tömegközlekedéssel: 4-es, 6-os villamos, vagy a 76-os troli


Kíváncsi vagy, hogy a Shenmen piercing mennyi idő alatt hat a problémádra? Adj egy esélyt ennek a közérzetjavító testékszernek! Szeretettel várunk budapesti szalonunkban! 

 

50 megtekintés0 hozzászólás

Akár már holnap várunk!

Csak válaszd ki a Medical Piercing csapatából, aki szimpatikus és azonnal tudsz hozzá időpontot foglalni, bármelyik piercing kezelésre!

bottom of page