top of page

Shenmen piercing szúrás - így néz ki a folyamat

A Shenmen piercing szúrása körül számos kérdést felvet azokban, akik gondolnak, hogy megcsináltatják ezt a típusú közérzetjavító testékszert. Alábbi cikkünkben igyekeztünk összeszedni neked minden fontos tudnivalót arról, hogy mennyire fáj a szúrás, hogyan zajlik maga a folyamat (lépésről-lépésre), illetve hogy ezt követően mikre érdemes figyelni.


Mennyire fáj a Shenmen piercing szúrása?

A fájdalom érzése egyénenként változhat, és számos tényező befolyásolhatja, hogy egy adott személy mennyire fogja fájdalmasnak érezni a Shenmen piercing beszúrását. Ezek közé tartozik az egyén fájdalomküszöbének mértéke, az adott terület érzékenysége, valamint a piercing szakember rutinja és technikája.


Általában a Shenmen piercing szúrása nem számít a legfájdalmasabb fülszúrások közé. Mivel a piercing helye a fül felső részén található, ahol a bőr vékonyabb és kevésbé érzékeny, sok ember számára viszonylag enyhe fájdalommal járhat. Azonban mindenki másképp reagál a fájdalomra, és egyes embereknek lehet, hogy érzékenyebb vagy kellemetlenebb élményt nyújt a beszúrás.


A fájdalom azonban gyakran csak rövid ideig tart, és sok ember számára az egész folyamat sokkal kevésbé fájdalmas, mint amennyire először gondolták. Ezen kívül a tapasztalt piercing szakember rutinosan és hatékonyan végezheti el a folyamatot, minimalizálva ezzel a fájdalmat és a kellemetlenséget. Ha aggódsz a fájdalom miatt, mindig érdemes megosztani ezeket az aggodalmakat a szakemberrel, aki lehetőséget biztosít arra, hogy segítséget és támogatást nyújtson a folyamat során.


Lépésről-lépésre: így történik a Shenmen piercing szúrása

A Shenmen piercing szúrása 6 lépésben történik. Lássuk ezeket részletesen!


1. Állapotfelmérés: A Medical Piercingnél az első lépés az, hogy az általad választott szakember felméri az igényeidet a piercinggel kapcsolatban, megvizsgálja a füled állapotát és a kórelőzményekről is kikérdez, ha van panaszod/problémád. Nálunk lehet kérdezni! Minden esetben elmagyarázzuk a folyamatot, és megválaszoljuk a felmerülő kérdéseidet. Ezután elkezdjük az előkészítést, ami magában foglalja a terület tisztítását és fertőtlenítését.

2. Előkészítés: A piercing beszúrása előtt a szakemberünk gondoskodik arról, hogy minden eszköz sterilen legyen csomagolva és felkészítve a beavatkozásra. Ez magában foglalhatja az orvosi kesztyűk viselését, fertőtlenítő oldatok alkalmazását, steril tűk és ékszerek bekészítését.

3. A piercing pontos helyének meghatározása: Először is megjelöljük a piercinged helyét a füleden. A Shenmen piercing általában a fülporc felső részén található. A helyszín kiválasztása előtt fontos, hogy figyelembe vegyük a füled anatómiáját és az esztétikai preferenciákat.

4. A Shenmen piercing beszúrása: Miután a helyet megjelöltük a piercered elkezdi a beszúrást. Ehhez steril tűt használunk, amelyet általában egy piercing tű segítségével vezetünk be a megfelelő helyre. Fontos, hogy gyorsan és határozottan végezzük el ezt a folyamatot, hogy minimalizáljuk a fájdalmat és a sérülést.

Shenmen piercing szúrás

5. Az ékszer behelyezése: Amint a tű áthaladt a fülön, gyorsan behelyezzük az ékszert. Ez az ékszer lehet egy gyűrű vagy egy rúd, attól függően, hogy milyen típusú piercinget preferálsz. Az ékszernek meg kell felelnie az egészségügyi előírásoknak, és sterilnek kell lennie a beültetés előtt, éppen ezért a Medical Piercing szalonjában helyben, autokláv gépben fertőtlenített, orvosi fémből készül ékszert helyezünk be az első alkalommal.

6. Záró lépések: Miután az ékszert behelyeztük, a szakemberünk tisztítja és fertőtleníti a területet, majd utasításokat ad a piercing ápolására és a gyógyulási folyamatra vonatkozóan. Ez általában magában foglalja a fertőtlenítő oldatok használatát, az ékszer kíméletes tisztítását, valamint az érintés minimalizálását a gyógyulási időszak alatt.Fontos megjegyezni, hogy minden piercing folyamat kicsit eltérő lehet a szakember preferenciáitól és a helyszín anatómiájától függően. Mindig kérdezz meg minden kérdést a pierceredtől, és kövesd az általa adott utasításokat a gyógyulás és a piercing ápolása során.


Ezekre érdemes figyelni a szúrást követően

A Shenmen piercing szúrás utáni megfelelő higiénia és ápolás kiemelten fontos az eredményes gyógyulási folyamat érdekében. A Shenmen piercing gyógyulási ideje általában 6-8 hét, bár ez egyéni lehet, és attól is függ, hogy az adott személy mennyire követi az utasításokat és mennyire figyel oda a piercingre a gyógyulási időszak alatt.


Néhány hasznos higiéniai szabály, amelyeket érdemes betartani:


Mindig moss kezet! Mindig mosd meg kezeidet alaposan szappannal és vízzel, mielőtt megérinted vagy tisztítod a piercing területét. Ez megakadályozza a baktériumok átvitelét a piercingre, ami fertőzés kialakulásához vezethet.

Fertőtlenítsd! A piercing területét naponta legalább kétszer kell fertőtleníteni egy enyhe, tiszta fertőtlenítő oldattal, például sós vízzel vagy speciális piercing fertőtlenítővel. Használj steril vattapamacsot vagy kendőt a fertőtlenítéshez, és óvatosan tisztítsd meg a piercing körüli bőrfelületet.

Kerüld a szennyeződéseket, a piszkos vizet! Kerüld a medencéket, jakuzzikat, tavakat és egyéb szennyezett vizeket, amíg a piercing teljesen meg nem gyógyul. Az ilyen helyeken lévő baktériumok fertőzést okozhatnak.

Ne piszkáld a piercinged! Különösen, ha a kezed nem steril. Kerüld a piercing területének dörzsölését vagy nyomás alá helyezését, hogy elkerüld a szöveti károsodást és a gyógyulási folyamat meghosszabbodását.

Ne távolítsd el idő előtt az ékszert! Ne vedd ki az ékszert a gyógyulási idő alatt, hacsak a piercered másképp nem tanácsolja. Az ékszer segíti a piercing helyének megfelelő gyógyulását, és a gyógyulás alatt történő eltávolítása problémákat okozhat.

Figyelj a gyulladás jeleire! Minden nap figyeld meg a seb környékét, tapasztalsz-e például vörösséget, duzzanatot, fájdalmat vagy gennyes gócot a füleden. Ha bármilyen ilyen tünetet észlelsz, azonnal fordulj piercing szakemberedhez vagy orvoshoz.


FONTOS! Ezek csak általános iránymutatások, mindig kövesd a piercing szakembered által adott specifikus utasításokat és tanácsokat. A gyógyulási időszak alatt fokozott figyelmet kell fordítani a piercingre és a környező területekre, hogy biztosítsd a sikeres gyógyulást és minimalizáld a fertőzés kockázatát.


Fájdalom a szúrás után

A fájdalom az egyénre és a gyógyulási folyamatra is jellemző. Általában azonban az első néhány napban vagy egy hétben tapasztalható a legnagyobb fájdalom és kényelmetlenség a Shenmen piercing beszúrása után. Ez idő alatt az érintett terület duzzadt lehet, érzékeny és fájdalmas az érintésre.


A fájdalom jelentősen enyhülhet az első néhány nap után, és a gyógyulási időszak során fokozatosan csökkenhet. A gyógyulási időszak teljes tartama alatt enyhe fájdalom vagy érzékenység még mindig előfordulhat, különösen a piercing érintése vagy nyomása során.


Fontos azonban figyelni a fájdalom vagy a kellemetlenség tartós jelenlétét. Ha a fájdalom súlyos vagy hosszabb ideig tart, és nem enyhül a várható mértékben, vagy ha bármilyen más jelentős tünetet észlelsz, például erős duzzanatot vagy gennyes kitüremkedést, azonnal fordulj orvoshoz vagy piercing szakemberedhez, mivel ezek fertőzés jelei lehetnek, és kezelést igényelhetnek.

 

Eloszlattuk kételyeidet a Shenmen piercing szúrásával és a fájdalommal kapcsolatban? Szeretnél egy esélyt adni ennek az alternatív módszernek? Akkor jelentkezz be hozzánk online naptárunkon keresztül!32 megtekintés0 hozzászólás

Friss bejegyzések

Az összes megtekintése

Akár már holnap várunk!

Csak válaszd ki a Medical Piercing csapatából, aki szimpatikus és azonnal tudsz hozzá időpontot foglalni, bármelyik piercing kezelésre!

bottom of page