top of page

Shenmen vagy migrén piercing? Mikor melyiket ajánlja a szakértő?

Frissítve: 2023. júl. 12.

Gyakran kapom meg az alábbi kérdést: shenmen vagy migrén piercing legyen a fülemben? Ennek a kérdésnek az eldöntése azonban alapos utánjárást igényel, nem utolsó sorban pedig egyéni igényeken és problémákon alapul.

Ebben a cikkben összegyűjtöttem neked néhány szempontot, amelyek segíthetnek a döntésben!


Shenmen vagy migrén piercing? Mi a különbség?

Az akupunktúra mindenki számára ismerős fogalom. A Hagyományos Kínai Orvoslás a fülben 5 fő akupunktúrás, azaz NADA pontot különböztet meg, és ezek közül a legismertebb a Shenmen pont. A Shenmen szó annyit tesz: „Isteni kapu”. A fülkagyló legfelső szegmensében elhelyezkedő speciális pont ingerlésével egy nyugodt, relaxált állapot érhető el.


A migrén piercing szintén az akupunktúrán alapszik. Ezt a közérzetjavító testékszert a hallójárat fölötti redőbe helyezik, ezáltal az állandó inger alatt tartja a vagusnak nevezett X. agyideget. Ez az állandó inger fájdalomcsillapító, nyugtató és szorongáscsökkentő hatással van az egész szervezetre.


A kérdés tehát, hogy shenmen vagy migrén piercing a javasolt, az egyén problémájától, és annak mértékétől is függ.


Melyik mikor ajánlott?

A fentiek alapján is látható, hogy a két piercingben a legnagyobb közös a nyugtató, szorongásoldó hatás. Vannak azonban speciálisabb problémák, amikor csak a shenmen, vagy csak a migrén piercing ajánlott.


shenmen migrén piercing fejfájásra


Problémák, amelyek csökkentésében segíthet a shenmen piercing:

· depresszió

· fejfájások, migrén

· függőségek

· alvászavarok

· allergia

· ADHD (figyelemzavar)

· stressz

· ízületi fájdalmak

· vérnyomásproblémák


A migrén piercing pedig nem csak a nevében is található panasz esetén lehet segítségünkre, ugyanis az alábbi fejfájásokra is bevethető:

· tenziós

· cluster

· hormonális

· frontérzékeny


Ezek alapján talán már egy kicsit könnyebben állapítható meg, hogy shenmen vagy migrén piercing lehet a jobb számunkra. De mivel a fejfájásokban még mindig nagy hasonlóságot mutat a két testékszer, ezért lássuk még további szempontokat!


Melyik a hatásosabb? Shenmen vagy migrén piercing?

Hoztam néhány kutatást, amelyek áttanulmányozása segíthet a döntésben, hogy shenmen vagy migrén piercing kerüljön a fülébe.


Esettanulmány - fülakupunktúrás kezelés krónikus migrénre

A Frontiers in Neurology 2017-ben publikált egy esetet, amelyben egy 54 éves férfi történetét mutatták be, aki krónikus migrénes rohamokkal küzdött. A páciensnél szinte az összes gyógyszeres terápiát alkalmazták már, tünetei azonban továbbra sem enyhültek. A férfi ez után került be a Frontiers által készített vizsgálatba, amely során rendszeres fülakupunktúrát végeztek mindkét fülén. A kezeléseket követően kevésbé volt szüksége fájdalomcsillapítókra és körülbelül havonta négyszer, csak a legkisebb dózisban alkalmazta az enyhe hatóanyagú tablettát.


Shenmen pont és a depresszió kapcsolata

Egy 2022 januárjában publikált kutatásban a Shenmen és a Sanyinjiao pontok elektropunktúrás kezelését vizsgálták. A kilencven, álmatlanságban és depresszióban szenvedő jelentkezőt 3 csoportra osztották:

· egy Shenmen (30 fő)

· egy Sanyinjiao (30 fő)

· és egy kombinált csoportra (30 fő)

A résztvevőket naponta 30 percen keresztül kezelték elektropunktúrával, és csak azt a pontot, amelyik csoportba tartoztak. A kutatás 2x5 napig tartott, tehát a páciensek 5 napig folyamatosan kapták a kezeléseket, majd néhány nap szünet után újabb 5 nap következett.

A kezelés előtt és után felmérték az insomnia (álmatlanság) súlyossági indexet (ISI), az szorongásos skála (SAS) értékét, valamint a depresszió skála (SDS) pontszámait, továbbá mérték a dopamin (DA) és a noradrenalin (NE) szérum tartalmát a vérben.

Az eredmények alapján kimutatták, hogy mindhárom skála eredménye csökkent a kezelések végeztével mindhárom csoportban, azonban a szorongás és a depresszió enyhítésében a Shenmen pont ingerlése játszott kiemelkedő szerepet.


A migrén piercing hatása a fejfájásra

A London Migraine Clinic által végzett kutatásban migrénnel küzdő egyéneket vizsgáltak, akik daith piercinget kaptak.

A kutatás eredményei a következők:

· a résztvevők 75%-a állítja, hogy a piercing behelyezését követően a fejfájásuk jelentős mértékben enyhül vagy teljesen elmúlt

· a piercinget használók 82%-a teljesen elégedett

· mindössze 11%-uk számolt be arról, hogy nem észlelt jelentős változást a szúrást követően

A kutatást végző orvosok, Dr Chris Blatchley és Arnold Wilkins professzor szerint ez az eljárás kevésbé terheli meg a szervezetet, mint az állandó gyógyszerek alkalmazása, valamint ha megfelelő szakember végzi a szúrást, akkor a pozitív eredmény akár ennél is magasabb arányú lehet.


Mit mondanak a vélemények? Shenmen vagy migrén piercing a jobb?

Vendégeim véleménye a migrén piercingről:

Boldog vagyok, hogy végül hosszú idő után a migrén piercing mellett döntöttem. Nem bántam meg! Gabi keze pedig tűpontos és magabiztos! Köszönöm, nagyon hálás vagyok! u.i.: az, hogy még 2 héttel később is megkérdeztétek hogy vagyok, elképesztően jólesett!


Shenmen piercing tapasztalatok:

Mindig is szorongó típus voltam, már gyerekkoromtól kezdve. Főként az iskolai teljesítmény miatt stresszeltem, majd később már a munka világában is mindennap érezte ezt a megfelelési kényszerből adódó szorongást. Szerencsére Gabihoz kerültem, aki beszúrta nekem a Shenmen piercinget, és azóta teljesen megváltoztak a hétköznapjaim. Sokkal lazábban megyek be a munkahelyemre, és a megszokottól eltérő helyzetekben sem stresszelek.


Akik mindkét piercinget megkapták:

Először migrén piercinget kaptam, de valahogy nem hozta meg a várt eredményt. Visszamentem a Medical Piercinghez, és akkor javasolták a Shenment is. Belementem, mert már nem akartam több gyógyszert beszedni. Mondhatom, abszolút nem bántam meg! Hálás vagyok, hogy nem adtam fel, Gabinak pedig köszönöm a türelmet! Én csak ajánlani tudom, főleg a kettőt együtt!


Felesleges gyógyszert szedni, minél hamarabb csináltasd meg a migrén piercinget (a Shenmennel együtt). Biztos lehetsz a hatásában! Üzeni ezt a tapaszalt, lelkes „rajongó”!


Mit ajánl a Medical Piercing szakembere?

A Medical Piercing szakembereként először is azt ajánlom, hogy alaposan járd körül a témát, és beszélj olyanokkal, akiknek már van shenmen vagy migrén piercing a fülében. Ezt követően a saját helyzetedet mérd fel, és gondold át, mely panaszodat szeretnéd csökkenteni a piercinggel.


Mindenképp egy olyan piercingeshez fordulj, aki nem egyből szúr, hanem kicsit kikérdez, és körüljárja a problémádat. Ha teljes képet kap a panaszaidról, ő is tud neked megfelelő közérzetjavító testékszert ajánlani.


Mivel mindannyian egyediek vagyunk, mindenkinek más fog beválni. Tapasztald meg, hogy melyik a te piercinged! Lehet, hogy mindkettő…


Szeretne biztosra menni, és részt venne a döntés előtt egy állapotfelmérésen? Szalonomban a szúrás előtt anamnézist is felveszek, és részletes tájékoztatást kap a választott piercingről! Foglaljon időpontot, és már néhány napon belül találkozhatunk!84 megtekintés0 hozzászólás

9 ok, amiért minket válassz

MP-008.jpg

1. Mert a piercing a szakterületünk

Nem tetoválók, sminkesek vagy kozmetikusok vagyunk akik rájöttek, hogy piercingekkel IS szeretnének foglalkozni. Az akkupunktúrás piercing a szakterületünk. Az ország legelismertebb profijától szereztük a végzettségünket, mellette akkupunktúrás képesítésünk és egészségügyi tapasztalatunk is van, ezért nálunk profi kezekben leszel.

medical-piercing-mukodik.jpg

93%

2.238 megkérdezett vendégünkből ennyinél volt hatásos a Medical Piercing.*

* Az összes szúrás száma ennél magasabb volt. A statisztika nem minősül hivatalosnak. A piercing nem minősül hivatalos gyógyhatású eszköznek, hanem közérzetjavító ékszer amelynek hatékonysága a tapasztalatokon és visszajelzéseken alapszik.

bottom of page