top of page

Tenziós fejfájás ellen migrén piercinggel

A tenziós fejfájás az egyik leggyakoribb fejfájás típus, amely megkeserítheti a mindennapokat. Hogy mit tehetsz a tenziós fejfájás ellen? Megtudhatod alábbi cikkemből, amelyben a migrén piercinggel kapcsolatos tudnivalókra és véleményekre is kitérek.


Ezt kell tudni a tenziós fejfájásról

A tenziós fejfájás sokakat érint, és könnyen össze lehet keverni a migrénnel. A kettő között az a lényeges különbség, hogy a tenziós fejfájás nem jár hányingerrel, hányással vagy látászavarral, illetve erősítheti fel a panaszt sem mozgás, sem erős fény.


Jellemző tünetei lehetnek:

  • tompa, sajgó fájdalom

  • a fájdalom kiterjedés az egész fejet érintheti, mintha egy „gumiszalaggal” szorítása lenne

  • a fájdalom mellett nyomás alakulhat ki a homlokon, illetve a fej oldalsó ás hátulsó területén

  • begörcsölhetnek az arc, nyak és vállizmok

  • érzékennyé válhat a fejből, az arc, a nyak és a váll


Ennek a fejfájás típusnak két fajtája létezik: epizódikus (30 perctől akár 1 hétig is tarthat), krónikus (órától akár 15 napig is eltarthat a fejfájás).

A tenziós fejfájás leggyakoribb kiváltó okai lehetnek:

  • stressz

  • nyak- és arcizmok, valamint a fejbőr feszessége

  • fájdalomérzékenység


Tenziós fejfájás ellen: kezelési lehetőségek

Sokat tehetsz az ellen is, hogy megelőzd a tenziós fejfájás kialakulását. Például:

· rendszeres testmozgás

· egészséges étkezés

· relaxáció/meditáció

· alvás minőségének javítása

· sok folyadék

· rendszeres méregtelenítés


Ezeket a módszereket akár egyszerre is bevetheted. Minél többet alkalmazol, annál hatásosabb lesz a megelőzés is!

A már kialakult tenziós panaszokat gyógyszerekkel, pszichoterápiával, akupunktúrával (pl.: migrén piercing), masszázzsal, valamint akár légzőtornával is kezelheted.


tenziós fejfájás ellen migrén piercinggel

Tenziós fejfájás ellen: így segít a migrén piercing

Az akupunktúra elvei alapján végzett gyógyászati tevékenység során figyelték meg, hogy a testünkben található energetikai vonalak mentén kezelt pontok ingerlésével (nyomásával, szúrásával) helyreállítható a szervezet egyensúlya. Tehát a migrén piercing az ősi, kínai orvoslásból eredeztethető.


Azonban a nyugati világban csak a 90-es években kezdett el terjedni, elsőként divatékszerként. Később megfigyelték a fejfájásokra kifejtett pozitív hatásait.


Ezt a közérzetjavító testékszert a hallójárat fölötti redőbe helyezik, ezáltal az állandó inger alatt tartja a vagusnak nevezett X. agyideget. Ez az állandó inger fájdalomcsillapító, nyugtató és szorongáscsökkentő hatással van az egész szervezetre, tehát tenziós fejfájás ellen is kifejezetten hatékony lehet.


Orvosok véleménye a migrén piercingről

Manapság kevés orvos foglal állást az akupunktúráról vagy az akupresszúráról, illetve a fülpiercingekről, ennek ellenére is növekszik a trend a testékszerek jótékony hatásainak kihasználását illetően, ezáltal egyre több orvos javasolja kiegészítő terápiaként ezeket az alternatív módszereket.


Bár a vélemények orvosi körökben is igen eltérőek, azonban szerencsére egy olyan terápiáról van szó, amely kockázatmentes, ezért nem szükséges orvosi javallat a szúrás elvégzéséhez, éppen ezért remek választás lehet tenziós fejfájás ellen is.


Történetem a migrén piercinggel

Az én életemben már gyermekkoromban felütötte a fejét a migrén, és ezt követően még évekig elkísért. Felnőttként dolgoztam az egészségügyben, és ekkor szinte minden vizsgálaton átestem, de szervi okát nem találták a fejfájásomnak.


Ekkorra már volt olyan időszak, amikor 2-3 hónap telt el úgy, hogy minden egyes nap küszködtem a fájdalommal.


Elkeseredésemben már minden fejfájás csillapítására alkalmas gyógyszert kipróbáltam, de mindegyik csak a tüneteket csillapította, egyik sem volt igazán hatásos.

Két évvel ez előtt még 3 alkalommal mentő vitt kórházba eszméletvesztés után, amelyet egy nagyon erős migrénes roham váltott ki. Természetesen itt is megtörténtek a vizsgálatok, de célravezető eredmény nélkül.


Ekkor megelégeltem az eddigi helyzetemet, és eldöntöttem, hogy ez így nem mehet tovább! Nekem kell megtalálnom a számomra legjobb megoldást!


Egy barátom javaslatára döntöttem úgy, hogy kipróbálom a migrén piercinget, de a hatását csak jóval később, a 2-3. héten kezdtem érezni igazán. A fejfájás az első hónapokban jelentkezett ugyan, de szinte gyógyszert sem kellett bevennem, csillapodott magától. Egyszerűen nem hittem el!


Ahogy telt az idő a fájdalom jelentkezése egyre ritkább lett és ma már nagyon ritkán üti fel a fejét a fejfájás, akkor is gyenge tünetekkel.


Mivel ilyen gyorsan és eredményesen hatott nálam a migrén piercing, ezért úgy döntöttem, hogy ezzel szeretnék foglalkozni, hogy segíthessek sorstársaimnak. A tapasztalataim is mutatják, és hiszek is benne, hogy ez a piercing a tenziós fejfájás ellen is kiváló alternatív módszer lehet!


Vélemények a migrén piercingről

Vendégeim véleményei a migrén piercingről:


Gyakori fejfájás miatt kerestem alternatív megoldást, mert nem akartam a szervezetemet gyógyszerekkel bombázni. Hálás vagyok Gabinak, aki precíz munkájával és alapos állapotfelméréssel, már az első alkalommal megfelelően és fájdalommentesen szúrta át a fülemet. Már 2 hete sokkal ritkábban fáj a fejem, és akkor is, ha csak lepihenek, nem kell gyógyszert bevennem.


Felesleges gyógyszert szedni, minél hamarabb csináltasd meg a migrén piercinget (a Shenmennel együtt). Biztos lehetsz a hatásában! Üzeni ezt a tapaszalt, lelkes „rajongó”!


Évek óta gyötrő fejfájással küzdök, ugyanis a stressz miatt sajnos állandóan befeszülnek a nyakizmaim. A piercingek (Shenmen és migrén) óta feszülhet a nyakam akárhogyan, a fejfájás szerencsére nem kínoz tovább. Köszönöm Gabinak a precíz szúrást!


Tenziós fejfájás ellen szeretnél tenni és adnál egy esélyt a migrén piercingnek? Jelentkezz be hozzám, és már néhány napon belül megtapasztalhatod a közérzetjavító testékszer jótékony hatásait!26 megtekintés0 hozzászólás

Friss bejegyzések

Az összes megtekintése

Akár már holnap várunk!

Csak válaszd ki a Medical Piercing csapatából, aki szimpatikus és azonnal tudsz hozzá időpontot foglalni, bármelyik piercing kezelésre!

bottom of page