top of page

Allergia elleni fülpiercing – ezeket érdemes tudni

Az allergia sokak életét megkeseríti. A gyötrő tüneteket a legtöbben gyógyszerekkel igyekeznek megszűntetni, hogy a mindennapi életüket kevésbé akadályozza az orrdugulás, orrfolyás vagy a szemviszketés. Ezek azonban ritkán hatásosak, akkor is csak ideig-óráig vehetők be.


Számos alternatív módszer létezik az allergiák kezelése, ezek közül most szeretném nektek bemutatni az allergia elleni fülpiercinget, amely segíthet pollen, poratka, penészgomba és állat allergia esetén is.


Az ősi kínai módszer, az akupunktúra elvét használva a piercing segíthet csökkenteni a kínzó allergiás tüneteket, valamint lerövidítheti ezt a hosszú időszakot.

Bár a szúrás járhat egy rövid, kellemetlen fájdalommal, az allergia elleni fülpiercing pozitív hatásaiért érdemes lehet kipróbálni ezt a módszert. Akik eddig bevállalták, nem bánták meg!


Ha Te is allergiával küzdesz, és kacérkodsz ezzel az alternatív terápiával, olvasd végig az alábbi, részletes összefoglalómat az allergia elleni fülpiercingről!


Hogyan hat az allergia elleni fülpiercing?

Az ősi Kínából származó hagyományos gyógymódok közül a közérzetjavító testékszerek az akupunktúra elvei alapján működnek.


Ennek elve, hogy a testben különböző energia csatornák (meridiánok) találhatók, amelyek mentén az életenergia áramlik (Qi, azaz csí). Ha bárhol blokk keletkezik, felbomlik a szervezet egyensúlya, és ennek következtében betegség léphet fel.


A HKO (azaz Hagyományos Kínai Orvoslás) szerint a meridiánok mentén bizonyos pontok ingerlésével (nyomásával, szúrásával) a kialakult blokkok megszűntethetőek, ezáltal a szervet egyensúlya is helyreállítható. Ennek következtében tehát a betegség tünetei enyhülhetnek, vagy akár meg is szűnhetnek.


Az allergia elleni fülpiercing is ezen az elv mentén hat, akárcsak a migrén, a shenmen, vagy a slim.


Egy másik magyarázat

Létezik egy másik nézet is, amellyel ezeknek a piercingeknek a működését magyarázzák. Az elv szerint, a magzati fejlődés során a hasi szervek, valamint a külső fül egymás mellett helyezkednek el, így ez a kapcsolat később az idegpályákon keresztül is fennmarad. Ezzel magyarázható, hogy a külső fül stimulálása hatással lehet például a hasi szervekre is.


Hová helyezik be az allergia elleni fülpiercinget?

Az allergia elleni fülpiercing a legkülső redő belső oldalához kerül, ezért is nevezik angolul Helix piercingnek. Az ékszer ajánlott hossza 8mm, ha labret típusról (hosszúkás) van szó, de lehet karikát is tenni erre a területre.


Milyen allergiák esetén ajánlott?

Az alábbiakban összegyűjtöttem neked, hogy milyen problémák esetén segíthet neked az allergia elleni fülpiercing.


Pollen

Sokaknak ismerős lehet ez az allergiatípus, és számos embert érinthet. Különböző pollenekre lehetünk allergiásak, és az is lehet, hogy csak egyfélére, azonban nem ritka, hogy többféle anyag vált ki ilyen heves reakciót a szervezetben.


Ez az alábbiak szerint alakulhat éves szinten:

· Februártól: mogyoró, kőris, éger, nyír

· Április-nyár közepe: gabonák, füvek

· Augusztustól: parlagfű, csalán, útifű, üröm

· A gombák pedig egészen októberig okozhatnak allergiás panaszokat.


A pollenallergia tüneteinek összefoglaló neve a szénanátha. Ezek lehetnek:

 • viszketés

 • tüsszögés

 • orrfolyás

 • orrdugulás

 • könnyezés

 • kötőhártya vörösség


allergia elleni fülpiercing

Poratka

A poratkák mikroszkópikus lények, tehát az emberi szem számára láthatatlanok. Jelenlétüket főként allergia esetén tudatosítjuk. Ezeknek az apróságoknak jó táptalajt jelent a nedves, poros helyek, és előszeretettel táplálkoznak pollenekkel, emberek és állatok elhalt bőrsejtjeivel, valamint gombákkal. A klasszikus szénanátha tünetei mellett, éjszaka jelentkező bőrviszketést, valamint bőrpírt okoz.


Állat

Sokan úgy gondolják, hogy az állatszőrre allergiásak. Ez azonban téves! Valójában az állatok mirigyeiben és nyálában található fehérje okozhat viszketést, könnyezést, orrdugulás, orrfolyást az érintett embereknél.


Penészgomba

A penészgombák a nedves helyeket kedvelik, és nem csak lakásban, hanem a szabadban is megtalálhatóak. Az emberi szervezetbe az allergén anyagai belélegzés, valamint azokkal való érintkezés útján jutnak be, és váltják ki az allergia tipikus tüneteit.


Vélemények az allergia elleni fülpiercingről

Beszéljenek helyettem a vendégeim eddigi tapasztalatai:


Nagyon szeretem a macskámat, de sajnos tavaly kijött az állatszőr allergiám. Semmiképp sem akartam megválni Marcitól, ezért alternatív módszert kerestem, hogy még gyógyszert se kelljen beszednem. Így kerültem Gabihoz, akinek hála az allergia elleni fülpiercing meghozta a várt hatást!


Gyerekkorom óta kínoz a pollenallergia, és főként az orrdugulás nehezítette meg a napjaimat. Már mindenféle módszert, gyógyszert kipróbáltam, de egy idő után mindegyik hatástalan lett. Egyelőre ez az allergia elleni fülpiercing jónak tűnik, szóval nagyon bizakodó vagyok!


Én csak annyit mondanék, hogy ha allergiás vagy, akkor CSINÁLTASD MEG MOST AZONNAL az allergia elleni fülpiercinget és soha nem fogod megbánni!


Először is, köszönöm Gabinak a türelmes, és megnyugtató hozzáállását a szúráshoz. Nagyon féltem! Másodszor pedig köszönöm a barátaimnak, akik rábeszéltek erre a műveletre! Amióta megvan az allergia elleni fülpiercingem, sokkal enyhébbek a tüneteim, így teljesen élhetőek a napjaim!


Viszlát orrfolyás, orrdugulás és szemvakarás! El sem hiszem, de ez a piercing tényleg bevált! Köszönöm, Gabi!

Milyen pozitív hatásai lehetnek az allergia elleni fülpiercingnek?

Fentebb is láthattad, hogy az allergia elleni fülpiercing hatásos lehet pollen, poratka, penészgomba, valamint állatallergia esetén. De mit tapasztalhatsz a piercing hatására?


A legtöbben az alábbiakról számoltak be:

· a piercing behelyezését követően jelentős mértékben enyhülhetek az allergia tünetei, főként a szemviszketés, orrfolyás, orrdugulás

· sokan már azt is megtapasztalták, hogy az allergiás időszak lerövidült, rövidebb ideig és sokkal enyhébben tapasztalták az addig megszokott panaszokat.


Hol szúrathatok be allergia elleni fülpiercinget?

Allergia elleni fülpiercinget egyelőre kevés szalonban szúrnak, azonban mutatom, hol találod az enyémet.


A Medical Piercing szalonját Pest belvárosában, az Újpest rakpart 7. szám alatt, a Jászai Mari térhez közel találod.


Ha autóval érkezel a parkolás a rakparton biztosított, közel a szalonhoz.


Ha tömegközlekedéssel érkezel a budai oldalról, illetve a Nyugatitól a 4-es és a 6-os villamossal a Jászai Mari tér megállóig, a Lehel tértől pedig a 76-os trolival, a Radnóti Miklós utcai megállóig kell jönnöd, ahonnan már csak pár perc sétára van a szalon.


Ha a Medical Piercinget választod, az alábbiakban részesülhetsz:

 • Egészségügyi és kozmetikai háttérrel is rendelkező szakember szúrja be az allergia elleni fülpiercingedet.

 • Egy alapos állapotfelmérésben lehet részed még a szúrás előtt.

 • A szúrást követően sem engedem el a kezed, továbbra is készséggel állok rendelkezésedre és rendszeresen kapsz információkat a piercingről.

 • Garancia esetén, ha 28 nap után sem tapasztalsz javulást, akkor egy új piercing áráért behelyezek neked egy megerősítő piercinget.

 • Az ár tartalmazza magát az orvosi fémből készült piercinget is, amelyet autkolávval fertőtlenítek.

 • A szalonhoz tartozó webshopban vásárolt piercingedet később segítek kicserélni személyes átvétel esetén.

 • Könnyen megközelíthető, belvárosi, jól felszerelt szalonban végzem a szúrást.


Hogyan történik a beszúrás?

A szalonomba érkezve, még a szúrás előtt egy állapotfelmérést végzek. Ezt azért is tartom fontosnak, hogy felmérjem, milyen allergiád van, segíthet-e az allergia elleni fülpiercing, valamint, ha van még ezzel kapcsolatban kérdésed, akkor azokat átbeszéljük. A kikérdezést követően – amelyben a kórelőzményeidre is kitérek - megvizsgálom a füled állapotát.


Mindezek után egy pontos meghatározással kijelölöm az allergia elleni fülpiercing helyét. Az első piercinged egy autokláv gépben fertőtlenített orvosi fémből készült ékszer lesz.


Ezek után a szúrás már csak néhány percet vesz igénybe, amely minden vendégemet meglepi. Eközben csupán egy rovarcsípés-szerű kellemetlen érzetet tapasztalhatsz, azonban ha bizonytalan vagy a szúrással kapcsolatos fájdalomról ebben a cikkemben írtam egy részletesebb összefoglalót, valamint később itt is kitérek rá egy rövid bekezdésben.


FONTOS! Ha tudod, hogy nehezebben bírod a fájdalmat, akár ájulásra is hajlamos vagy, az állapotfelmérés alatt ezt jelezd nekem kérlek (azonban erre mindig rákérdezek én is), és ebben az esetben majd jobban figyelek, szükség esetén tovább pihentetlek a szúrást követően. A behelyezés után minden esetben beszélgetünk még egy kicsit a székben, közben megfigyelem a seb környékét és a fül állapotát.


Ha minden rendben ment, hazaengedlek, azonban ezt követően is rendszeresen kapsz tőlem információkat e-mailben, amelyekből többek között a piercing ápolásával kapcsolatban is sok mindent megtudhatsz.


Fontosnak tartom, hogy később se engedjem el a vendégeim kezét, éppen ezért várni szoktam 1-2 hetet, hogy hasson a piercing, majd ennek leteltével felkereslek, hogy minden rendben van-e, érzel-e valami hatást, és hogy beszéljünk a további teendőkről, ha szükséges.


Mennyire fáj az allergia elleni fülpiercing behelyezése?

Mivel az allergia elleni fülpiercing behelyezését egy előzetes bemérés követi, maga a szúrás pillanatok alatt megtörténik, és maximum csak egy rovarcsípés-szerű kellemetlen érzetet tapasztalhatsz, amely az orvosi fém behelyezése után szinte azonnal el is múlik, maximum egy kis fülzsibbadás és lüktetés állhat fenn még néhány percig.


Azonban a fájdalom érzékelése számos tényezőtől függhet, például:

· az aktuális stressz-szinttől

· a bevitt folyadéktól és tápanyagtól

· a fáradtság mértékétől

· menstruációs ciklustól


Sokaknál ez a kellemetlen érzés rövid idő alatt feledésbe merül, amint megtapasztalják az allergia elleni fülpiercing pozitív hatásait.


allergia elleni fülpiercing beszúrása

Mire figyeljek, miután megkaptam a piercinget?

Minden testékszer, így az allergia elleni fülpiercing ápolása is nagy odafigyelést igényel. A piercing helye egy szúrt seb, amely néhány hétig egy alap utókezelést igényel.


A szúrást követően néhány napig normális, hogy picit vérzik a seb, és egy ideig érzékeny lehet a füled!


A piercing gyógyulási ideje a porcos terület miatt 6-12 hét is lehet, ez azonban egyénenként változhat, ezért kérlek légy türelmes!


Nézzük, mik a fontos teendők az allergia elleni fülpiercing utókezelésében:

 • Használj napi 2x (reggel és este) sóoldatot a szúrás környékén.

 • Napközben érdemes 2-3 óránként befújni Octanisepttel. (Patikákban vény nélkül kapható, akárcsak a sóoldat).

 • A piercinget 10 napig tilos mozgatni, ezt követően azonban érdemes napi 1x átmozgatni, amelyet az esti tisztításnál ajánlott megtenni.


Mindezek mellett KERÜLD az alábbiakat:

 • az ékszer és a seb környékének tapogatása

 • alkoholos fertőtlenítés

 • áztatás kádban, uszodában

 • szolárium, szauna, erős napsütés

 • alapozó, arckrém és egyéb kozmetikum a fül környékén


A teljes gyógyulás előtt semmiképp ne cseréld ki az ékszert egy másikra! Mindenképp várd meg, amíg a seb begyógyul.


Mit tegyek, ha begyulladt a piercing helye?

Kis százalékban előfordulhat, hogy begyullad a piercing helye minden körültekintés ellenére. Erre a legtöbb esetben a szúrást követő 4-5 héten kerül sor, ha valamilyen oknál fogva szennyeződés jut a sebbe.


Ezekből a jelekből tudhatod, hogy a piercing helye begyulladt:

· gyulladt csomó a be-és a kimeneti nyílásnál

· a tragus területe piros, lüktet, esetleg forró

· a slim piercing helye fájdalmas

· égő érzet a seb körül


Amit Te is azonnal megtehetsz:

· A patikákban kapható vény nélküli hidrogén-peroxidos oldattal mosd át a gyulladt területet.

· Tartsd sterilen a füled, amennyire csak lehet, és napi 2-3x mosd át a fenti oldattal.


Mennyibe kerül? – Az allergia elleni fülpiercing ára

A Medical Piercingnél az allergia elleni fülpiercing ára csak 24.900 Forint, amely tartalmazza:

 • állapotfelmérés

 • kézi, tűpontos bemérés

 • azonnali piercing behelyezés

 • orvosi fémből készült, autoklávval fertőtlenített piercing

 • vendég utánkövetés, visszajelzés lehetősége

 • rendszeres információk e-mailben a piercinggel kapcsolatos tudnivalókról


Allergia mellett migréned is van, fogyni szeretnél esetleg krónikus stresszel küzdesz?

Ha az allergia elleni fülpiercingedet kiegészítenéd egy migrén, shenmen vagy slim piercinggel még ugyanezen az alkalmon, akkor 2 piercing beszúrása esetén az ár csak 36.900 Ft, amely 50% kedvezményt tartalmaz a második ékszerre.


Mit jelent a garancia?

Kis százalékban előfordulhat, hogy nem tapasztalsz a piercing behelyezését követően semmilyen javulást. Ekkor lép életbe a garancia, amelynek értelmében, ha 28 napig nem hozza el a várt eredményt az ékszer, úgy egy újabb piercing áráért átszúrom a másik füledet is, hogy egy megerősítő piercinggel fokozzuk a hatást.


Hol tudok bejelentkezni?

A Medical Piercing oldalán online naptáron keresztül rögtön láthatod a szabad időpontjaimat, és akár azonnal lefoglalhatod a számodra is megfelelő szabad helyet.


Abban az esetben, ha egyszerűbbnek találod a telefonos bejelentkezést, hívd a 06 70 633 6662-es számot.


Kérdésed van? A honlapunk jobb alsó sarkában található kék Messenger ikonra kattintva megírhatod nekünk, és én mihamarabb igyekszem megválaszolni neked.


85 megtekintés0 hozzászólás

Akár már holnap várunk!

Csak válaszd ki a Medical Piercing csapatából, aki szimpatikus és azonnal tudsz hozzá időpontot foglalni, bármelyik piercing kezelésre!

bottom of page