top of page

Fejfájás elleni piercing: Tízezreknek segített itthon

A fejfájás a leggyakoribb panasz, amely a mindennapi életet megnehezítheti. Sokszor a munkavégzést is lehetetlenné teszi, és a társasági életből is kimaradhatunk miatta. Sokaknál a gyógyszer is ritkán hozza el a várt javulást, és alternatív megoldás után néznek.

Ha fejfájás elleni piercinget keresel, ezt a cikket mindenképp olvasd el! Megtudhatod, hogy melyek a leggyakoribb közérzetjavító testékszerek fejfájásokra, mely problémák esetén segíthet, illetve a már piercinget használók véleményeit is megtudhatod!


fejfájás elleni piercing

Fejfájás elleni piercing – melyek lehetnek ezek?

Különböző fülpiercingek léteznek, amelyek más-más problémák esetén vethetők be. A fejfájás elleni piercing kategóriába kettő közérzetjavító testékszer tartozik: a migrén és a shenmen. Lássuk ezeket részletesebben!


Migrén piercing – nem csak migrén ellen

A fejfájás elleni piercingek közül a leggyakoribb a migrén piercing. Ez a kis csoda ékszer már több ezer embernek segített hazánkban is, hogy leküzdje a fejfájás okozta gyötrő panaszokat. A hallójárat fölötti redőbe szúrt ékszer csökkentheti a fejfájás gyakoriságát és intenzitását, úgy, hogy állandó inger alatt tartja a X. agyideget, amelynek köszönhetően mérséklődhet a fájdalom és egy nyugodtabb állapot érhető el.


Álljon itt egy esettanulmány, amely kiválóan megmutatja a fül akupunktúra és a piercingek jótékony hatását:


A Frontiers in Neurology 2017-ben publikált egy esetet, amelyben egy 54 éves férfi történetét mutatták be, aki krónikus migrénes rohamokkal küzdött. A páciensnél szinte az összes gyógyszeres terápiát alkalmazták már, tünetei azonban továbbra sem enyhültek. A férfi ez után került be a Frontiers által készített vizsgálatba, amely során rendszeres fülakupunktúrát végeztek mindkét fülén. A kezeléseket követően kevésbé volt szüksége fájdalomcsillapítókra és körülbelül havonta négyszer, csak a legkisebb dózisban alkalmazta az enyhe hatóanyagú tablettát.


Ha szeretnél többet megtudni a migrén piercingről, ebben a cikkemben minden kérdésedre választ kaphatsz!


Shenmen piercing: stressz és fejfájás esetén

A fülben 5 fő akupunktúrás terület (azaz NADA pont) található, amelyek közül az egyik legfontosabb a shenmen. Jelentése: „Isteni kapu”, és a terület a fülkagyló legfelső szegmensében helyezkedik el. Ezt a pontot több, mint 2500 éve használják Kínában álmatlanság, memóriazavar, ingerlékenység és szenvedélybetegség esetén.


Hogy miért lehet sorolhatjuk a fejfájás elleni piercingek közé? Bár nincs elegendő orvosi kutatás arra vonatkozóan, hogy a shenmen piercing enyhíti a migrénes és más, fejfájásos panaszokat, egyre több páciens veszi észre, hogy a piercing behelyezését követően jelentős mértékben csökkentek a fájdalmai és a fejfájásos rohamok intenzitása, valamint gyakorisága.


A szakemberek szerint a shenmen piercing helyéről származó nyomás állandó stimulációt fejt ki a vagus idegre. A vagus ideg, a 12 fő agyideg közül a leghosszabb, amely a fejtől egészen a vastagbélig behálózza a testet. Ennek a fő idegi kapcsolatnak köszönhetően segíthet enyhíteni a fejfájást a shenmen pont stimulációja.


Ha szeretnél többet megtudni a shenmen piercingről ide kattintva olvashatod el részletes összefoglalómat.


Mely fejfájások esetén segíthetnek a piercingek?

A shenmen és a migrén piercing egyaránt segíthet az alábbi fejfájások esetén:


  • migrén (aurával, aura nélkül, illetve csak aura esetén is)

  • frontérzékeny

  • hormonális

  • tenziós

  • cluster


Tehát fejfájás elleni piercinget nem csak migrén esetén kérhetsz! ;)


Vélemények a fejfájás elleni piercingről

Ha fejfájás elleni piercinget keresel, a legbeszédesebbek mások tapasztalatai lehetnek, ezért most összegyűjtöttem neked néhány vendégem véleményét a migrén és a shenmen piercingről is.


A gyerekem állandó fejfájással küzdött (és vele együtt mi is küzdöttünk), majd egy barátnőm ajánlotta a migrén piercinget. Nem tudtam, hogy 13 éveseknek is lehet, de a sok gyógyszer miatt végül mi is beleegyeztünk. Gabi megnyugtató és kedves volt, és hiába stresszelte túl a lányom a dolgot, mégis egy pozitív élménynek marad meg számára. Pláne, hogy már 3 hete megvan neki a piercing és nem kell hetente fejfájás miatt az ágyat nyomnia, hanem mehet bandázni a barátokkal!


Először migrén piercinget kaptam, de valahogy nem hozta meg a várt eredményt. Azután kb 2 hét múlva visszamentem a Medical Piercinghez, és akkor javasolták a Shenment is. Belementem, mert már nem akartam több gyógyszert beszedni. Mondhatom, abszolút nem bántam meg! Hálás vagyok, hogy nem adtam fel, Gabinak pedig köszönöm a türelmet! Én csak ajánlani tudom, főleg a kettőt együtt!


Receptre írnám fel mindenkinek a migrén piercinget! Nem a gyógyszer kell ide, hanem ez! Köszönöm, hogy már 4 hete fejfájás nélkül élhetek, és hálás vagyok a precíz, pontos és higiénikus munkáért!


Bevallom, szkeptikus voltam, soha nem hittem az ilyen terápiákban. De aztán körülöttem annyi migrénes ismerős csináltatott piercinget, és olyan hatásokról számoltak be, hogy végül úgy döntöttem: egy lövést megér. És valóban, TÉNYLEG megérte! 3 hete már csak emlékeimben vannak meg azok a fejfájós napok, amikor fel sem bírtam kelni.


Bizakodó voltam, és mindig is szerettem az alternatív módszereket. Megkaptam Gabitól a migrén piercinget, azonban sajnos 2 és fél hét után sem éreztem változást. Felhívtam, kaptam új időpontot, és végül egy Shenment is megpróbáltam ugyanabba a fülembe. A változást már 1 hét múlva megéreztem, ahogy jött a fájdalom, úgy el is múlt. Köszönöm, és a garanciát is!


Te is túl vagy már mindenféle gyógyszeres terápián, és szeretnél esélyt adni az alternatív módszereknek is? Gyere el hozzám, és egy állapotfelmérés keretében megbeszéljük, hogy melyik piercing lehet a neked való fejfájás elleni piercing!9 megtekintés0 hozzászólás

Friss bejegyzések

Az összes megtekintése

Akár már holnap várunk!

Csak válaszd ki a Medical Piercing csapatából, aki szimpatikus és azonnal tudsz hozzá időpontot foglalni, bármelyik piercing kezelésre!

bottom of page