top of page

Mi az a migrén piercing?

A migrén piercing olyan speciális, közérzetjavító testékszer, amelyet a fül akupunktúrás pontjába helyeznek, ezáltal csökkenti a fejfájások gyakoriságát és intenzitását. Bár sokan csak divatékszerként használják, a közérzetre gyakorolt pozitív hatásait már számos kutatásban vizsgálták.


Honnan ered a migrén piercing és hová szúrják pontosan? Milyen esetekben segíthet, és mik lehetnek a pozitív hatásai? Mennyibe kerül a szúrás és mennyire fájdalmas? Ezekre a kérdésekre választ kaphatsz alábbi cikkemből!


A migrén piercing eredete

A migrén piercing az ősi, kínai orvoslásból eredeztethető. Az akupunktúra elvei alapján végzett gyógyászati tevékenység során figyelték meg, hogy a meridiánok (energetikai vonalak) mentén kezelt pontok ingerlésével – nyomásával, szúrásával – helyreállítható a szervezet egyensúlya.


A nyugati világban csak a 90-es években kezdett el terjedni, elsőként divatékszerként. Később megfigyelték a fejfájásra kifejtett pozitív hatásait.

Ezek alapján összefoglalva: a migrén piercing a fül speciális pontját tartja folyamatosan inger alatt, ezáltal küld jelzést az idegek mentén a szervezet felé, amely tartósan csökkenti a fájdalmat.


Ha szeretnél többet tudni a migrén piercingről itt írtam részletes összefoglalót.


Ide szúrják a migrén piercinget

A migrén piercing helyének meghatározása nagy precizitást és pontosságot igényel, azonban ma már lehetőség van gépi bemérésre, melynek köszönhetően biztosan a megfelelő helyre kerül a piercing.

A testékszert a hallójárat fölötti kanyargós porcdarabról álló redőbe szúrják.


Ezekben az esetekben segíthet a migrén piercing

A nevével ellentétben, nem csak migrén esetén lehet bevetni ezt a közérzetjavító testékszert, hanem az alábbi fejfájások esetén is segíthet:

 • cluster

 • tenziós

 • frontérzékeny

 • hormonálisEzek lehetnek a migrén piercing pozitív hatásai

A fentiek alapján látható, hogy a migrén piercing a mindennapos, kínzó fejfájások intenzitásának és gyakoriságának csökkentésére ajánlott.


Ez a közérzetjavító testékszer a panaszok 70-80%-ában segít. A behelyezést követően a panaszok már 1-2 nap után jelentős mértékben csökkenhetnek.


Az eddigi tapasztalataim alapján:

 • 100 vendégből 98-nak 2 héten belül megszűntek az addig mindennapos, kínzó fejfájásai

 • és enyhe fejfájásos panaszokkal küzdő vendégeimnél szinte azonnal megszűntek a fájdalmak a piercing behelyezését követően.


Azonban az évek alatt azt is megfigyeltem, hogy ha a fejfájások kifejezetten erősek, akkor nem minden esetben elég csak a migrén piercing, hanem Shenmen piercingre is szükség lehet. Erre az állapotfelmérésem alatt legtöbbször már a szúrás előtt fény derül, így a kettő együttes hatására csökkenhet a fejfájások gyakorisága és intenzitása.


A Frontiers in Neurology 2017-ben publikált egy esetet, amelyben egy 54 éves férfi történetét mutatták be, aki krónikus migrénes rohamokkal küzdött. A páciensnél szinte az összes gyógyszeres terápiát alkalmazták már, tünetei azonban továbbra sem enyhültek. A férfi ez után került be a Frontiers által készített vizsgálatba, amely során rendszeres fülakupunktúrát végeztek mindkét fülén. A kezeléseket követően kevésbé volt szüksége fájdalomcsillapítókra és körülbelül havonta négyszer, csak a legkisebb dózisban alkalmazta az enyhe hatóanyagú tablettát.


A szúrás okozta fájdalomról…

Maga a migrén piercing szúrás csak néhány pillanat, sokkal több időt vesz igénybe az előzetes állapotfelmérés. Mivel a helyét gépi bemérés alapján határozom meg, ezért a fő művelet valóban egy szempillantás alatt megtörténik. Legtöbbször rovarcsípéshez hasonlítják ezt a fájdalmat, amely az ékszer behelyezését követően sok esetben teljesen elmúlik.


Fontos azonban megjegyeznem, hogy a fájdalom érzékelése teljesen egyéni. Lehet, hogy ami számodra csak egy 2-es erősségű kellemetlen érzet, az másnak egy 10-es erősségű, kifejezetten erős fájdalom.


Ennyibe kerül a migrén piercing

A migrén piercing árak szalononként eltérőek lehetnek, és ennek hátterében a sokféle ok meghúzódhat. Ha szeretnél többet megtudni erről, ebben a cikkemben foglaltam össze a fontos információkat. A Medical Piercingnél a migrén piercing ára csak 24.900 Forint.


Az ár tartalmazza:

 • állapotfelmérés, pisztolyos bemérés

 • azonnali piercing behelyezés

 • orvosi fémből készült, autoklávval fertőtlenített piercing

 • garancia

 • vendég utánkövetés, visszajelzés

 • belépési lehetőség a migrénes facebook csoportunkba

 • rendszeres információk e-mailben a piercinggel kapcsolatos tudnivalókról

Továbbá, lehetőséget biztosítok arra is, hogy ha a migrén piercinget a shenmen piercinggel együtt szeretnéd szúratni, akkor mindkét ékszer árából 50% kedvezményben részesülj, így az ár 36.900 Forint.


Vendégeim véleménye a migrén piercingről

Először migrén piercinget kaptam, de valahogy nem hozta meg a várt eredményt. Azután kb 2 hét múlva visszamentem a Medical Piercinghez, és akkor javasolták a Shenment is. Belementem, mert már nem akartam több gyógyszert beszedni. Mondhatom, abszolút nem bántam meg! Hálás vagyok, hogy nem adtam fel, Gabinak pedig köszönöm a türelmet! Én csak ajánlani tudom, főleg a kettőt együtt!


Frontérzékeny vagyok, nekem mindegy, hogy hideg-meleg időjárás jön, a fejem csak fáj és fáj. Már mindent kipróbáltam, és az utolsó dolog volt a piercing, mert nagyon féltem a szúrástól. Szerencsére Gabi megnyugtató jelenléte és tapasztalata miatt is éreztem a szúrást. Azóta a fejfájásaim is csökkentek. Köszönöm!U.i.: A rendelőt imádtam, olyan barátságos a környezet és tiszta minden, bárcsak sokan átvennék ezt a „jó szokást”!


Már tinédzser korom óta küzdök a migrénnel, rendszeresen ki kellett hagynom néhány órát a suliból is, legalább havonta egyszer. Felnőttként a munka világában is nehezítő tényező volt ez a fránya fejfájás, majd egy kolléganőm mesélt a migrén piercingről. Kb 4 hete, hogy Gabi beszúrta nekem a migrén piercinget, azóta olyan szinten csökkentek a panaszaim, hogy már nem kell havonta emiatt betegszabira mennem. Ami tetszett a Medical Piercingnél az a garancia lehetősége, valamint az online időpontot foglalás, amely után már 3 napon belül ott ültem a székben.Ha Te is szeretnéd végre megtapasztalni a migrén piercing pozitív hatásait, és tapasztalt szakembert keresel, szeretettel várlak budapesti, belvárosi szalonomban. Jelentkezz be online!

5 megtekintés0 hozzászólás

Friss bejegyzések

Az összes megtekintése

Akár már holnap várunk!

Csak válaszd ki a Medical Piercing csapatából, aki szimpatikus és azonnal tudsz hozzá időpontot foglalni, bármelyik piercing kezelésre!

bottom of page