top of page

Migrén elleni piercing: Ezt a 7 dolgot érdemes tudni

A migrén elleni piercingről egyelőre kevés információ található meg az interneten, ezért gondoltam, most összegyűjtök neked 7 érdekes tényt erről a közérzetjavító testékszerről, amelyet érdemes tudni, mielőtt belevágsz a piercing elkészíttetésébe?

Az alábbi cikkemből megtudhatod ezeket a fontos információkat, jó olvasást!


1. Már az ősi Kínában is használták.

A migrén elleni piercing használata sokkal korábbra nyúlik vissza, mint azt hinnénk! Nyugaton valóban csak az 1990-es évektől kezdve vált ismertté ez a közérzetjavító testékszer, azonban a keleti orvoslás már sokkal hamarabb felfedezte!


Az akupunktúra és a reflexológiai működési elve mentén tapasztalták meg, hogy ha az energiacsatornák (meridiánok) mentén bizonyos pontokat folyamatos inger alatt tartanak, akkor az hosszú távon helyreállítja a szervezet egyensúlyát.


2. A migrén elleni piercing nem csak migrén esetén segíthet.

Sokan nem tudják, de a migrén elleni piercing nem csak migrén esetén lehet hatásos módszer, ugyanis az alábbi fejfájások esetén is bevethető:

· frontérzékeny

· hormonális

· tenziós

· cluster

Arról, hogy mit lehet tudni ezekről a fejfájás típusokról, ebben a cikkemben írtam részletesen.

migrén elleni piercing

3. Gyermekeknél is alkalmazható módszer – szülői beleegyezés esetén.

A migrén elleni piercinget gyermekeknek is ajánlom, akiknek az iskolai tanulmányait keseríti meg ez a bénító, gyötrő fejfájás. Fontos azonban megjegyeznem, hogy csakis írásos szülői beleegyezéssel lehet gyermekeknek migrén piercinget szúratni!


4. A pozitív hatását akár már 2 hét után érezheted.

Az esetek 70-80 százalékában a panaszok már néhány nap után megszűnnek, ha enyhe fejfájásos problémáról van szó.


Az erős migrénnel küzdő vendégeim beszámolói alapján elmondhatom, hogy 100 vendégből 98-nak 2 héten belül csökkent a fejfájások gyakorisága és intenzitása.


5. Nem fájdalmasabb egy rovarcsípésnél.

Sokszor megkapom kérdésként, hogy „Mennyire fájdalmas a migrén elleni piercing beszúrása?”, erre azonban nehéz egyértelmű választ adni. A fájdalom érzékelése ugyanis teljesen szubjektív, tehát teljesen egyéni, hogy kit-mennyire visel meg.


Vannak, akik meg sem érzik, mások pedig már a fertőtlenítésnél rosszul lesznek. A fájdalomtűrést befolyásolhatják az addigi tapasztalatok, az alvás minősége és a stressz mértéke is.


A legtöbben azonban úgy számolnak be a szúrásról, mintha csak egy rovar csípte volna meg őket. De még ez is elmúlik az ékszer behelyezését követően.


Egy kedves vendégem véleménye mindent összegez ezzel kapcsolatban:

Féltem a szúrástól, pláne, hogy nem is én kaptam, hanem a lányom. Azt hittem rosszul lesz, és én is, de nagyon remekül tűrte. Mondjuk ehhez Gabi barátságos hozzáállása és precizitása is kellett, mert rögtön megtalálta vele a közös hangot. Hálás vagyok a Medical Piercingnek, hogy megszabadították lányomat a migréntől!


6. A fül egy speciális pontjába szúrják, ezért fontos, hogy valódi szakember végezze.

A migrén elleni piercing helye a hallójárat fölötti kanyargós porcdarabból álló redőben van. Ennek elérése manuálisan igen nehéz, ezért a pontos helyét gépi bemérés alapján szoktam megállapítani. Általában ez, illetve az ezt megelőző állapotfelmérés a leghosszabb folyamat, a szúrást ezt követően már tényleg csak egy pillanatot igényel.


7. Egyre több kutatást végeznek a migrén elleni piercinggel kapcsolatban.

Két kutatást is hoztam neked, amelyet a migrén elleni piercing hatékonyságának vizsgálatára végeztek el. Azonban még ma is folynak további kutatások, hogy teljes körűen feltárják a piercing élettani működését és hatásait.


Az első kutatást a London Migraine Clinic végezte. A szakemberek migrénnel küzdő egyéneket vizsgáltak, akik migrén elleni piercinget kaptak.


A kutatás eredményei alapján elmondható, hogy:

· a résztvevők 75%-a állítja, hogy a piercing behelyezését követően a fejfájásuk jelentős mértékben enyhül vagy teljesen elmúlt

· a piercinget használók 82%-a teljesen elégedett

· mindössze 11%-uk számolt be arról, hogy nem észlelt jelentős változást a szúrást követően


Végül a kutatást végző orvosok, Dr. Chris Blatchley és Arnold Wilkins professzor összefoglalta a kutatást, és elmondták, hogy véleményük szerint ez az eljárás kevésbé terheli meg a szervezetet, mint az állandó gyógyszerek alkalmazása, valamint ha megfelelő szakember végzi a szúrást, akkor a pozitív eredmény akár ennél is magasabb arányú lehet.


Ezt követően a Frontiers in Neurology 2017-ben publikált egy esetet, amelyben egy 54 éves férfi történetét mutatták be, aki krónikus migrénes rohamokkal küzdött. A páciensnél szinte az összes gyógyszeres terápiát alkalmazták már, tünetei azonban továbbra sem enyhültek. A férfi ez után került be a Frontiers által készített vizsgálatba, amely során rendszeres fülakupunktúrát végeztek mindkét fülén. A kezeléseket követően kevésbé volt szüksége fájdalomcsillapítókra és körülbelül havonta négyszer, csak a legkisebb dózisban alkalmazta az enyhe hatóanyagú tablettát.


+1 Shenmen piercinggel együtt még ütősebb!

Vannak olyan erős fejfájások, amikor már nem biztos, hogy elég csak a migrén elleni piercing. Ez azonban az állapotfelmérés alatt általában kiderül, és ekkor szoktam ajánlani mellé a shenmen piercinget is. A kettő együtt sokkal hatékonyabban szűnteti meg a kínzó fejfájások intenzitását és gyakoriságát is.


Szalonomban ehhez kedvezményét is adok! Ha mindkét ékszerre szükséged lesz (vagy Te kimondottan szeretnéd), akkor az ékszerek árából 50% kedvezményt adok, így az ár csak 36.900 Forint.


Ha migrén piercingben jártas szakembert keresel, aki még garanciát is ad a szúrás mellé, akkor most jó helyen jársz! Jelentkezz be hozzám budapesti, vagy valamely vidéki szalonomba!57 megtekintés0 hozzászólás

Akár már holnap várunk!

Csak válaszd ki a Medical Piercing csapatából, aki szimpatikus és azonnal tudsz hozzá időpontot foglalni, bármelyik piercing kezelésre!

bottom of page