top of page

Migrén piercing ékszer fajták - Milyenek közül választhatok?

Frissítve: 2023. szept. 13.

Mint a legtöbb ékszerből, a migrén piercingből is hatalmas a választék. Jelenleg a szalonban is több száz féle ékszer közül válogathatsz, azonban van, amit előtte érdemes tudni!


Mire jó a migrén piercing ékszer?

A migrén piercing ékszer nem csak a nevében is szereplő fejfájás esetén lehet hatásos. Ez a testékszerként is hordható kicsi eszköz az alábbi fejfájásokat is enyhítheti:

· tenziós

· cluster

· hormonális (menstruáció előtti)

· frontérzékeny


A fejfájás típusokat ebben a cikkben foglaltam össze részletesen.


A migrén piercing ékszert egy olyan speciális pontba szúrják a fülben, amely hatására a X. agyideget, a vagust állandó inger alatt tartja, ezzel is csökkentve a fájdalmat és a szorongást.


Bővebben a migrén piercingről ide kattintva olvashathatsz.


Milyen hatásai lehetnek a migrén piercingnek?

A migrén piercing ékszer jelentősen csökkentheti a fejfájás intenzitását és gyakoriságát, valamint nyugtató, stresszcsökkentő hatásának köszönhetően szorongásoldó is lehet.

Megfigyelhető, hogy bizonyos vendégeknél nem elég csak a migrén piercing, szükség lehet a Shenmen piercingre is, amely szintén fájdalomcsillapító, valamint oldja a szorongást és a depressziót és hatással lehet a szívműködésre is.


A London Migraine Clinic által végzett kutatásban migrénnel küzdő egyéneket vizsgáltak, akik daith piercinget kaptak.

A kutatás eredményei a következők:

· a résztvevők 75%-a állítja, hogy a piercing behelyezését követően a fejfájásuk jelentős mértékben enyhül vagy teljesen elmúlt

· a piercinget használók 82%-a teljesen elégedett

· mindössze 11%-uk számolt be arról, hogy nem észlelt jelentős változást a szúrást követően

A kutatást végző orvosok, Dr Chris Blatchley és Arnold Wilkins professzor szerint ez az eljárás kevésbé terheli meg a szervezetet, mint az állandó gyógyszerek alkalmazása, valamint ha megfelelő szakember végzi a szúrást, akkor a pozitív eredmény akár ennél is magasabb arányú lehet.


Mennyibe kerül a migrén piercing?

A Medical Piercingnél a migrén piercing ára csak 24.900 Forint.


Ez az ár tartalmazza:

  • állapotfelmérés, gépi bemérés

  • azonnali piercing behelyezés

  • orvosi fémből készült, autoklávval fertőtlenített piercing

  • garancia

  • vendég utánkövetés, visszajelzés

  • belépési lehetőség a migrénes facebook csoportunkba

  • rendszeres információk a piercinggel kapcsolatos tudnivalókról


Hogyan történik a migrén piercing ékszer beszúrása?

A Medical Piercingnél a rendelőbe érkezve először is egy állapotfelmérést végzek a migrén piercing behelyezése előtt. Megvizsgálom a fül állapotát, kikérdezlek a panaszaidról és felveszem a kórelőzményeket is.

Ezt követően egy gépi bemérés alapján meghatározom a migrén piercing pontos helyét a füleden.


A szalonban használt piercingek mind orvosi fémből készültek, amelyeket autokláv gépben a behelyezés előtt fertőtlenítettem.


A szúrás csak pár pillanat, amely során rovarcsípés-szerű kellemetlen érzetet tapasztalhatsz, azonban az orvosi fémből készült piercing behelyezését követően már el is múlik ez az érzés.


migrén piercing ékszer behelyezés

A szúrást követően néhány percig még beszélgetünk, közben megfigyelem, minden rendben van-e, majd a garancialappal együtt haza engedlek. Ezt követően sem engedem el a kezed, ugyanis rendszeresen kapni fogsz e-maileket a migrén piercing használatával, ápolásával kapcsolatos fontos tanácsokról, valamint beléphetsz a migrénes facebook csoportunkba, ahol a felmerülő kérdéseidre is választ kaphatsz.


Fontosnak tartom a vendégeim utánkövetését, éppen ezért 2 hét múlva kérek tőled egy visszajelzést arról, hogy hogyan érzed magad a piercing behelyezése óta, tapasztaltál-e javulást, ha igen, mik azok, ha nem, akkor pedig a garancia értelmében egyeztetünk egy újabb időpontot.


Milyen típusú migrén piercing ékszert kapok szúrás után?

A sterilitás és a szövődménymentes sebgyógyulás érdekében a szúrást követően autoklávval fertőtlenített orvosi fémből készül migrén piercing ékszer kerül behelyezésre. Ez az allergia szempontjából sem utolsó, ugyanis ha valamilyen fémre érzékeny vagy, ezzel kiküszöbölhető, hogy gyulladás alakuljon ki a szúrás helyén.


A végleges gyógyulási időt követően (minimum 8-12 hét) lehet eltávolítani, és kicserélni egy olyan migrén piercing ékszerre, ami éppen neked tetszik.


Mit kell tudni a migrén piercing ékszer fajtákról?

Számos migrén piercing ékszer fajta létezik a piacon, fontos azonban megjegyeznem, hogy mindig minőségi ékszert használj, hogy elkerüld az irritációt, és hogy egészségesen tartsd ezt az akupunktúrás pontot.


Az anyaga alapján tehát választhatsz:

· nemesfémet (ezüstözött, aranyozott)

· ezüstöt

· titániumot


Forma alapján is eldöntheted, hogy a talpas, a karika, vagy a gömb végű tetszik.

A további díszítések szintén az egyén ízlésére vannak bízva. A szalonban is találhatsz köveset, lógósat, vagy valamilyen alakzatút (pl.: csepp).


Hol szerezhetek be a migrén piercing ékszert?

A Medical piercing szalonjában számos migrén piercing ékszer közül válogathatsz, amelyeket megvásárolhat, majd hozzánk érkezve átveheti, sőt, helyben ki is cseréljük neked.


Ha hozzám hasonlóan Te is már mindenféle csodamódszert kipróbáltál a fejfájásodra, de egyik sem segített, akkor adj egy esélyt a migrén piercingnek is! Gyere, várlak szeretettel!


122 megtekintés0 hozzászólás

Akár már holnap várunk!

Csak válaszd ki a Medical Piercing csapatából, aki szimpatikus és azonnal tudsz hozzá időpontot foglalni, bármelyik piercing kezelésre!

bottom of page