top of page

Migrénes fejfájás kezelése piercinggel

Sokaknál felüti a fejét a migrénes fejfájás, kevesen tudják azonban, hogy nem csak gyógyszeres terápia létezik a panaszaik ellen.

Tarts velem, és megtudhatod, hogy mi is pontosan a migrénes fejfájás, hogyan ismerheted fel, és hogy milyen piercing segíthet a panaszaidon. A végén pedig a szúrásról is mesélek neked egy kicsit.


Mi az a migrénes fejfájás? Honnan tudhatom, hogy olyanom van?

A migrénes fejfájás hátterében álló ok egyelőre ismeretlen. Közrejátszhat a genetika is, de az kiválthatja az agyban kialakuló, rendellenes aktivitás, amely időszakosan jön létre, és ez átmenetileg megváltoztatja érintett agyi terület funkcióját.


Egyelőre csak a migrénes rohamokkal küzdők megfigyeléseire lehet támaszkodni, amely alapján elmondható, hogy a migrénes fejfájást kiválthatja:

  • hormonális változás (menstruáció előtt és után 3 nappal sokkal gyakoribb)

  • hideg/meleg front

  • stressz

  • bizonyos ételek (pl.: bor, kakaó, kávé, sajtok)

  • fáradtság


A migrénes fejfájásnak három fajtája ismert:

1.      Migrén, aura nélkül: a fejfájás mindenféle előjel nélkül a csak úgy „berobban”.

2.      Migrén aurával: a rohamot megelőzi valamilyen előjel, pl.: szikralátás, kar vagy láb zsibbadása.

3.      Csak az aura, migrén nélkül: a migrénes fejfájás ritkább változata, amikor maga a fejfájás nem alakul ki, viszont a migrénre jellemző további tüneteket és az aura jelei jelen vannak.


A migrénes fejfájás tünetei

Az alábbi panaszok jelezhetik, hogy migréned van:

· általában csak az egyik oldalon jelentkezik

· közepes/nagyon erős lüktető fájdalom

· mozgásra erősödik

· ritka esetben mindkét oldalra, az arcra és a nyak területére is kiterjedhet


A fejfájáshoz társulhat:

· émelygés, hányás

· fény-és zajérzékenység

· ritka esetben: izzadás, hasi fájdalom és hasmenés, koncentrációzavar, hőhullámok


Valamint, ha aurás migréned van, érdemes megemlíteni az aura, azaz a fejfájás előtt 5 perccel vagy 1 órával jelentkező tüneteket is:

  • látászavar (villanás, cikk-cakk minták, vakfoltok)

  • a kezekben jelentkező (majd onnan felfelé, a karba, arcba kúszó) panaszok: bizsergés, zsibbadás, érzéskiesés

  • beszédzavar

  • szédülés/egyensúlyzavar

  • ritka esetben ájulás


A migrénes fejfájás ellen számos módszer létezik, jelen cikkemben azonban csak a közérzetjavító testékszereket fogom bemutatni. Ha szeretnél többet tudni a migrénről, ebben a cikkemben írtam részletesebben.


a migrénes fejfájás bárhol rád törhet

Mely piercing lehet hatásos migrénes fejfájás ellen?

Rögtön kettő piercinget is tudok neked javasolni migrénes fejfájás ellen. Lássuk, mit kell tudni ezekről!


A leghatékonyabb: migrén piercing

A migrénes fejfájás elleni piercingek közül kijelenthetjük, hogy a migrén piercing a legjobb választás. Ez a csodálatos közérzetjavító testékszer már több ezer embernek segített hazánkban is, hogy leküzdje a migrén okozta gyötrő panaszokat. A hallójárat fölötti redőbe szúrt ékszer csökkentheti a fejfájás gyakoriságát és intenzitását, úgy, hogy állandó inger alatt tartja a X. agyideget, amelynek köszönhetően mérséklődhet a fájdalom és egy nyugodtabb állapot érhető el.


A migrén piercing egyaránt segíthet az alábbi fejfájások esetén is:

· migrén (aurával, aura nélkül, illetve csak aura esetén is)

· frontérzékeny

· hormonális

· tenziós

· cluster

Ha szeretnél többet megtudni a migrén piercingről, ebben a cikkemben minden kérdésedre választ kaphatsz!


Társproblémák esetén: Shenmen piercing

A fülben 5 fő akupunktúrás terület (azaz NADA pont) található, amelyek közül az egyik legfontosabb a shenmen. Jelentése: „Isteni kapu”, és a terület a fülkagyló legfelső szegmensében helyezkedik el. Ezt a pontot több, mint 2500 éve használják Kínában álmatlanság, memóriazavar, ingerlékenység és szenvedélybetegség esetén.

Hogy miért szoktam ajánlani migrénes fejfájás ellen? Nos, bár egyelőre nincs elegendő orvosi kutatás arra vonatkozóan, hogy a shenmen piercing enyhíti a migrénes és más, fejfájásos panaszokat, egyre több páciens veszi észre, hogy a piercing behelyezését követően jelentős mértékben csökkentek a fájdalmai és a fejfájásos rohamok intenzitása, valamint gyakorisága.


A szakemberek szerint a shenmen piercing helyéről származó nyomás állandó stimulációt fejt ki a vagus idegre. A vagus ideg, a 12 fő agyideg közül a leghosszabb, amely a fejtől egészen a vastagbélig behálózza a testet. Ennek a fő idegi kapcsolatnak köszönhetően segíthet enyhíteni a migrénes fejfájást a shenmen pont stimulációja.

Ha szeretnél többet megtudni a shenmen piercingről ide kattintva olvashatod el részletes összefoglalónkat.


Végül, beszéljen helyettem egy vendégem véleménye

Először migrén piercinget kaptam, de valahogy nem hozta meg a várt eredményt. Azután kb 2 hét múlva visszamentem a Medical Piercinghez, és akkor javasolták a Shenment is. Belementem, mert már nem akartam több gyógyszert beszedni. Mondhatom, abszolút nem bántam meg! Hálás vagyok, hogy nem adtam fel, Gabinak pedig köszönöm a türelmet! Én csak ajánlani tudom, főleg a kettőt együtt!


Hogyan szúrják be a piercinget?

A migrén piercing beszúrása valójában csak néhány pillanat, az azt megelőző előkészület sokkal több időt vesz igénybe, azonban elengedhetetlen folyamatról van szó. Szalonomban először is egy állapotfelmérést végzek, amelyben tájékozódom az esetleges betegségeidről, aktuális panaszaidról, a fejfájásaid gyakoriságáról és intenzitásáról is.


Ezt követi a piercing helyének meghatározása egy tűpontos beméréssel, hogy száz százalékig biztosak legyünk benne, hogy a megfelelő pontba kerül az ékszer.

A piercing egyébként első alkalommal orvosi fémből készült ékszer, amelyet a szalonban egy autokláv gépben fertőtlenítek.


Az egy pillanatig tartó szúrást sokan meg sem érzik, néhányan pedig rovarcsípés-szerű érzésként jellemeznek. A fájdalom mértéke az egyéntől függ. Mindenképpen beszélgetünk még egy pár percig a székben ülve, közben megfigyelem, hogy minden rendben van-e a füleddel, és hogy milyen a közérzeted. Ekkor megbeszélünk minden további fontos teendőt, amelyet a migrén piercing gyógyulási ideje alatt be kell tartanod. Ne aggódj, hogy nem tudod megjegyezni mindet, ugyanis később többek között erről is kapsz információt e-mailben.


Ha minden rendben, akkor hazaengedlek, majd 2 héttel később telefonon felkereslek, hogy hogyan érzed magad, bevált-e a piercing, elérte-e a kívánt hatást. Abban az esetben, ha nincs pozitív változás, megbeszélünk egy újabb időpontot egy garanciális szúrásra.

 

Rendszeresen gyötör migrénes fejfájás? Alternatív megoldást keresel a sok gyógyszer mellett? Jelentkezz be online naptáromon keresztül, és egy állapotfelméréssel megtaláljuk a számodra is megfelelő piercinget a kínzó panaszok ellen!27 megtekintés0 hozzászólás

Friss bejegyzések

Az összes megtekintése

Akár már holnap várunk!

Csak válaszd ki a Medical Piercing csapatából, aki szimpatikus és azonnal tudsz hozzá időpontot foglalni, bármelyik piercing kezelésre!

bottom of page