top of page

Shenmen piercing terhesség alatt - ezért nem javasolt

A várandósság ideje alatt számos dologra érdemes figyelni, és ez a lista igen hosszú tud lenni. Probléma esetén, sok kismama szeretne ilyenkor alternatív módszerekhez nyúlni, csökkentve ezzel a magzatra gyakorolt stressz mértékét. De ajánlható-e a Shenmen piercing terhesség alatt?


Tarts velünk, és megtudhatod cikkünkből, hogy hogyan hat a Shenmen piercing, milyen esetekben nem ajánlott, és mit mondanak a szakemberek a beszúratásáról terhesség alatt.


Hogyan hat a Shenmen piercing?

A Shenmen piercing az ősi kínai orvoslásból eredeztethető, és alapjának az akupunktúrát tekintjük. A kezelés során a meridiánok mentén speciális, vékony tűt szúrnak be (egyszerre általában többet is), hogy ez által feloldják azt a blokkot, amely az életenergia (Qi, azaz csi) útjában áll.


A Shenmen piercinget a fül felső részén található egyik speciális pontba helyezik. Ez a pont a kínai orvoslásban és az akupunktúrában a "Shenmen" vagyis "A Belső Béke Kapuja" néven ismert. Ezen a ponton áthaladva hagyományosan úgy tartják, hogy az emberi test energiái könnyebben áramolnak, elősegítve a stressz csökkentését és az érzelmi egyensúlyt.


Mivel a piercing helye összeköttetésben áll a vagus, X. agyideggel, ezért az ékszer állandó inger alatt tartja azt, amely hatására csökkenhet a fájdalom és oldódhat a szorongás.

Emiatt is érdemes átgondolni azt, hogy a Shenmen piercing terhesség alatt milyen hatást gyakorolhat az anya és a magzat szervezetére.


Íme, néhány főbb probléma, amelyek esetén segíthet ez a kis csodaékszer:

  • Stresszcsökkentés: A Shenmen pontjának stimulálása és a piercing viselése sok ember számára segít a stressz csökkentésében és a nyugodtabb állapot elérésében. Ez az energetikai egyensúly támogatásával jár együtt.

  • Energiaáramlás javítása: A piercing ezen a ponton lehetővé teszi az energiák szabadabb áramlását a testben, elősegítve az egyensúly és a harmónia helyreállítását.

  • Érzelmi stabilitás támogatása: Sokan észlelik, hogy a Shenmen piercing viselése hozzájárulhat az érzelmi stabilitásukhoz és az érzelmi egyensúly fenntartásához.

  • Általános jólét javítása: A piercinget viselők gyakran tapasztalják, hogy javul az általános jólétük, és könnyebben kezelik a mindennapi stresszhelyzeteket.


Szeretnél többet tudni a Shenmen piercingről? Ide kattintva elolvashatod kisokosunkat!


Milyen esetekben nem ajánlott Shenmen piercinget szúratni?

Vannak bizonyos esetek, amelyeknél nem ajánlott a Shenmen piercing beszúrása.

Például, ha a fülön bármilyen fertőzés vagy gyulladás lép fel, akkor semmilyen piercing nem ajánlott. A fertőzés jelenléte nemcsak kellemetlen, hanem akár súlyos szövődményekhez is vezethet.


Shenmen piercing terhesség alatt?

Már meglévő fülpiercing gyógyulási ideje alatt sem ajánlott egy újabb ékszert szúratni. Az új piercing sebe könnyen fertőződhet, ezért fontos a megfelelő gondozás és a piercing helyes kezelése.


Ha allergiás vagy bizonyos fémekre, például nikkelre vagy más ötvözetekre, akkor a Shenmen piercing nem ajánlott, hacsak az általad választott szalonban nem használnak olyan anyagot, amely nem vált ki allergiás reakciót.


Minden esetben fontos, hogy az egyéni körülményeket figyelembe véve és szakemberrel történő konzultáció után dönts a piercing készítéséről. Olvass tovább, és megtudhatod, hogy a Shenmen piercing terhesség alatt miért nem javasolt?


Miért nem javasolt a Shenmen piercing terhesség alatt?

Fontos már az elején tisztázni, hogy a különböző piercingek, beleértve a Shenmen piercinget is, terhesség alatt nem ajánlottak. Ennek oka több tényezőre vezethető vissza:


1. Fertőzés kockázata: Várandósság alatt a nők immunrendszere kissé gyengülhet, ami növelheti a fertőzés kockázatát. A piercingek behelyezésekor fertőzés léphet fel, ami komplikációkat okozhat, különösen terhesség alatt.

2. Gyógyulási idő alatt tapasztalható kellemetlenségek: A piercingek gyógyulási ideje hosszú lehet, és felléphetnek bizonyos kellemetlenségek (mint például duzzanat, fájdalom) is. Terhesség alatt ezek még inkább zavaróak lehetnek, és befolyásolhatják a kismama általános jólétét.

3. Szövődmények kockázata: Bármilyen szépészeti beavatkozás, például piercing beszúrása, a szövődmények kockázatát hordozza magában. Várandósság alatt azonban a szövődmények súlyosabb következményekkel járhatnak mind az anya, mind a magzat számára.


A fenti okok ismerete miatt fordulhat elő az, hogy a legtöbb egészségügyi szakember által nem javasolt a Shenmen piercing terhesség ideje alatt. Ha valaki már viseli a piercinget, és várandós lesz, fontos lehet konzultálni az orvossal vagy a szakemberrel az ékszerrel kapcsolatos kockázatokról és az esetleges további lépésekről.


Mit mondanak az orvosok a Shenmen piercingről?

Sok orvos még ma is óvatosan, vagy egyáltalán nem nyilatkozik a közérzetjavító testékszerekről. E mögött leggyakrabban az áll, hogy nincs tapasztalatuk a témában, vagy egyáltalán nem hallottak róla.


Tapasztalataim szerint, az az orvos, aki ismeri a Shenmen piercinget és annak működési elvét, javasolni fogja kiegészítő kezeléseként. Azonban a Shenmen piercing terhesség alatt orvosok által sem ajánlott.

 

Ha még várandósság előtt szeretnéd kipróbálni a Shenmen piercinget, tapasztalt piercer csapatunk szeretettel vár téged budapesti, belvárosi rendelőnkben! Néhány kattintással online is bejelentkezhetsz hozzánk!34 megtekintés0 hozzászólás

Friss bejegyzések

Az összes megtekintése

Akár már holnap várunk!

Csak válaszd ki a Medical Piercing csapatából, aki szimpatikus és azonnal tudsz hozzá időpontot foglalni, bármelyik piercing kezelésre!

bottom of page