top of page

Migrén piercing tarkótáji fejfájás ellen

Fejfájás nem csak a homlok és a halánték környékén jelentkezhet, ugyanis gyakran érinti a fej hátsó részét, a nyakszirtet, vagy tarkót. A tarkótáji fejfájás ellen sokféle otthoni és speciális módszer létezik attól függően, hogy azt mi váltja ki.


Ha kíváncsi vagy a tarkótáji fejfájással kapcsolatos leggyakoribb kérdésekre és válaszokra, valamint ha szeretnéd megtudni, hogy hogyan fog segíteni ezen a panaszon a migrén piercing, akkor olvasd el alábbi, rövid cikkemet.


Tarkótáji fejfájás – gyakori kérdések és válaszok

Összeszedtem neked a témával kapcsolatos leggyakoribb kérdéseket, és igyekeztem a válaszokat is röviden és érthetően összefoglalni neked.


Mit jelezhet a tarkótáji fejfájás?

A tarkótáji fájdalom hátterében legtöbbször olyan fejfájás típusok állnak, mint a migrén vagy a tenziós fejfájás. Ha csak fájdalom jelentkezik, amely fokozatosan alakul ki, és nem túl erős, akkor általában nem kell tartani komolyabb problémától.


Mi válthatja ki?

A tarkótáji fejfájás leggyakoribb kiváltó okai lehetnek:

· nyakizmok feszessége

· helytelen testtartás

· stressz

· ülő munka

· ismétlődő, hosszantartó mozgás

· nyaki sérülések, traumák

· porckorongsérv

· fibromyalgia

· ízületi gyulladás


Milyen otthoni praktikák vannak tarkótáji fejfájás ellen?

Több forrás alapján összegyúrtam neked egy kis otthoni „elsősegély csomagot”, amit Te is megtehetsz a tarkótáji fejfájás ellen.


1. Masszírozd át a nyakad, vállad. (legjobb, ha valakit meg tudsz kérni rá. J)

2. Hengerezd át a lapockáidat, háti szakaszt, és egy kis labdával is átmasszírozhatod a váll környékét.

3. Nyújtsd le a nyakad! Ehhez találtam neked egy kiváló videót: https://www.youtube.com/watch?v=8PIpFIt0m2o

4. Kend be a nyakad és a vállad izomlazító krémmel.

5. Vizsgáld meg a párnádat, és a matracodat, hogy megfelelő méretű, keménységű-e, amiket alváshoz használsz.

6. Kerüld a hason fekvést, mert az befeszítheti a nyakizmokat!

7. Dolgozz a helyes testtartáson egy gyógytornász segítségével.


Mikor érdemes orvoshoz fordulni?

Vedd komolyan a tarkótáji fejfájást, és mindenképp keress fel orvost, ha:

  • hirtelen jelentkezett

  • kifejezetten heves a fájdalom

  • több hete tart

  • eszméletvesztés is társult hozzá

  • zavartságot, álmosságot tapasztalsz

  • szédülsz

  • hányingered van, esetleg hánytál is


Továbbá fontos akkor is szakemberhez fordulni, ha a fájdalmat fej vagy nyaksérülés előzte meg, ugyanis ebben az esetben is a tarkótáji fejfájás ellen orvosi beavatkozás lehet szükséges!


tarkótáji fejfájás

Tarkótáji fejfájás ellen migrén piercinggel? Lehetséges!

A migrén piercing az ősi kínai orvoslásból eredeztethető, és alapjának az akupunktúrát tekintjük. A kezelés során a meridiánok mentén speciális, vékony tűt szúrnak be (egyszerre általában többet is), hogy ez által feloldják azt a blokkot, amely az életenergia (Qi, azaz csi) útjában áll.


A migrén piercinget a hallójárat fölötti redőbe szúrják, amely egy kanyargós kis porcdarabban van, tehát egy nehezen elérhető helyről beszélünk, ezért átszúrása tapasztalatot és pontosságot igényel.


Mivel a piercing helye összeköttetésben áll a vagus, X. agyideggel, ezért az ékszer állandó inger alatt tartja azt, amely hatására csökkenhet a fájdalom, tehát tarkótáji fejfájás ellen kifejezetten ajánlott.


De nem csak migrén esetén lehet hatásos módszer, ugyanis az alábbi fejfájások esetén is bevethető:

· frontérzékeny

· hormonális

· tenziós

· tarkótáji/occipitális

· cluster


Szeretnél többet tudni a migrén piercingről? Ide kattintva elolvashatod az általam összeállított kisokost!


A migrén piercing pozitív hatásai

A migrén piercing a mindennapos, kínzó fejfájások intenzitásának és gyakoriságának csökkentésére ajánlott. 


Ez a közérzetjavító testékszer a panaszok 70-80%-ában segít. A behelyezést követően a panaszok már 1-2 nap után jelentős mértékben csökkenhetnek.


A magam és vendégeim tapasztalataim alapján elmondhatom, hogy:

  • 100 vendégből 98-nak 2 héten belül jelentős mértékben csökkentek az addig mindennapos, kínzó fejfájásai

  • enyhe fejfájásos panaszokkal küzdő vendégeimnél szinte azonnal megszűntek a fájdalmak a piercing behelyezését követően.


Azonban az évek alatt azt is megfigyeltem, hogy ha a fejfájások kifejezetten erősek, akkor nem minden esetben elég csak a migrén piercing, hanem Shenmen piercingre is szükség lehet, amelynek köszönhetően egy nyugodt, relaxált állapot érhető el. Erre az állapotfelmérésem alatt legtöbbször már a szúrás előtt fény derül, és szükség esetén mindkét ékszert javaslom tarkótáji fejfájás ellen. A kettő együttes hatására csökkenhet a fejfájások gyakorisága és intenzitása.


Az én történetem

A migrén már gyerekkorom óta megkeserítette az életemet, és igen sokáig el is kísért. Később, mivel az egészségügyben dolgoztam, ezért is volt szerencsém számos vizsgálaton átesni, és bíztam benne, hogy megtalálják a migrénes rohamaim kiváltó okát. Ez azonban sajnos nem így történt.


Már a vizsgálatok alatt is számos csodagyógyszert kipróbáltam, de – amellett, hogy a háttérben álló okot sem szüntették meg - csak ideig-óráig sikerült vele csillapítani a tüneteket. Előfordult olyan is, hogy 2-3 hónapon keresztül napi szinten gyötört a fejfájás. Teljesen el voltam keseredve.


A migrén piercingem előtt 2 évvel háromszor is mentő vitt a kórházba, ugyanis a fájdalom miatt elvesztettem az eszméletemet is. A kórházban sajnos ismét eredménytelenül megpróbálták kivizsgálni a panaszom fő forrását.


Az eszméletvesztésig fajuló fejfájások és a kórházi látogatások alatt döntöttem el, hogy betelt a pohár, tartós megoldást kell találnom a problémámra!

Barátaim már előtte is javasolták nekem a migrén piercinget, de nagyon szkeptikus voltam és mindig csak legyintettem. Azonban a végeláthatatlan kórházi látogatások után végül adtam egy esélyt ennek a módszernek is. Nem volt mit veszítenem.


Számomra hihetetlen volt, hogy már 3 hét után éreztem a hatását! Egyszerűen nem akartam elhinni! Az első hónapban még jelentkezett fejfájás, de meglepő módon nem volt szükségem gyógyszerre ahhoz, hogy túléljem.


Még néhány héttel később fokozatosan „elkoptak” ezek a fejfájós időszakok, és ma már csak ritkán jelentkezik, akkor is mindenféle terápia nélkül végig csinálom a napi teendőimet.

Az én sikeres migrén piercing terápiám miatt döntöttem úgy, hogy ezt a sorstársaimnak is szeretném megadni, és azóta is ezzel foglalkozok.

 

Tarkótáji fejfájás ellen szeretnél migrén piercinget szúratni Budapesten? Jelentkezz be hozzám, belvárosi szalonom jól megközelíthető és a parkolás is biztosított! 

144 megtekintés0 hozzászólás

9 ok, amiért minket válassz

MP-008.jpg

1. Mert a piercing a szakterületünk

Nem tetoválók, sminkesek vagy kozmetikusok vagyunk akik rájöttek, hogy piercingekkel IS szeretnének foglalkozni. Az akkupunktúrás piercing a szakterületünk. Az ország legelismertebb profijától szereztük a végzettségünket, mellette akkupunktúrás képesítésünk és egészségügyi tapasztalatunk is van, ezért nálunk profi kezekben leszel.

medical-piercing-mukodik.jpg

93%

2.238 megkérdezett vendégünkből ennyinél volt hatásos a Medical Piercing.*

* Az összes szúrás száma ennél magasabb volt. A statisztika nem minősül hivatalosnak. A piercing nem minősül hivatalos gyógyhatású eszköznek, hanem közérzetjavító ékszer amelynek hatékonysága a tapasztalatokon és visszajelzéseken alapszik.

bottom of page